Під Києвом збирались «вори в законе». Серед них — наші «смотрящі»

Під Києвом збирались «вори в законе». Серед них — наші «смотрящі»

Поліція затримала і потім відпустила 65 «ворів в законі», які збирались на «сходку» у Пущі-Водиці під Києвом. Серед них і тимчасові наглядачі за Київською областю та Західною Україною — Віталій Бєлий та Діма Донецький.

Зустріч проходила у неділю, 26 листопада. Про це повідомляє «Страна.ua» посилаючись над джерела у поліції та кримінальному світі. Зустріч була присвячена черговій річниці смерті авторитетного «вора в законе» Мамєда — Сергія Пахомова, який помер від раку у 2011 році в Києві.

За життя Мамєд був «смотрящим» по центральному регіоні України і коронував нинішнього головного над Київською областю та Західною Україною — Андрія Недзельського, відомого на прізвиська Нєдєля та Львівський.

Після затримання поліція практично всіх авторитетів відпустила — формальних претензій, окрім зброї та ножів, а також «багатої» кримінальної біографії до затриманих не виявилось.

Відео дня

Зброя, як з’ясувалось, була травматичною, з офіційним дозволом поліції та дозволами. Затримували всіх по сигналу в поліцію від «доброзичливого» громадянина.

Хто такий Андрій Львівський-Нєдєля

Нинішній «смотрящий» за центральним регіоном та Західною Україною має репутацію дуже завбачливої людини, яка має великі звязки з посадовцями з різноманітних відомств.

У Андрія Нездельського, наче давно були серйозні проблеми з колегами у бандитських колах. Нєдєля не обмежувався своїми регіонами, а намагався розширити свій вплив на дніпровський регіон, за яким дивиться «вор» на прізвисько Умка. — Сергій Олійник. Нєдєля хотів примусити Умку відраховувати долю до Київського «общяка»

Саме це і викликало претензії в інших лідерів «воровского хода». Обидва «смотрящих» — як Нєдєля, так і Умка не могли претендувати на корону «Вора» тому, що не відсиділи реального строку по «правельній» статті Кримінального кодексу — частіше всього це крадіжка.

На початку 2017 року його амбіції стали приводом до конфлікта. Окрім випадку з Умкою конфлікт загострило те, що київський «смотрящий» намагався присвоїти титул «вора» своєму ставленику в одній з українських колоній. Старі «вори» прийняли це, як перевищення повноважень.

Минулого року Нєдєлю затримали за використання фальшивого венгерсього паспорту у Франції. За правила «воров» розбиратись з конфліктом без винуватця вони не можуть.

Поки Нєдєля чекає екстрадицію у Венгрію за його регіоном (Західна і Центральна Україна, куди входить і Вінницька область,-ред) дивляться Віталій Бєлий та Діма Донецький. В свою чергу вони розуміють, що конфлікти їм зараз непотрібні. Тому в «сходці» в честь Мамєда, швидше за все планували обговорювати робочі моменти повязані з грошовими потоками та варіанти вирішення контрабандних шляхів на Західній Україні. Але «сходці» завадили» правоохоронці.

Варто згадати і про “вора в законі”  Автанділа Антадзе, якого заарештували у Вінниці в 2007 році. За зберігання наркотиків та незареєстрованої вогнепальної зброї Ленінський районний суд присудив йому пять років тюрми.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Валерка

    "Зброя, як з’ясувалось, була травматичною, з офіційним дозволом поліції та дозволами"

    Зі статті я зрозумів, що особи неодноразово притягалися до кримінальної відповідальності і у них є офіційні дозволи видані поліцією на носіння та зберігання зброї)))
  • Dima Ant

    А чому слово "доброзичливий" поставили в лапки? Значить він поганий, бо потурбував "шанованих" панів?

    Справді, на чийому боці автор статті? Тут два варіанти: або "пісатєль" боїться, що коли напише погано, то йому перепаде від "смотрящих", або стаття заказна та провокативна. Таке собі.
  • Євген Бушка

    Слушайте мурчики, я не понял это чё развалы внатуре? С каких пор журналюги в делюге воровской варятся? У вас другие понятия должны быть, и с каких делов у нас "воров в законе" столько оказалось ? У нас положенцев на пальцах можно пересчитать,  ну путайте бродяг с ворами! А.У.Ё. Мир всем.
  • Anonymous

    Під Києвом збирались «вори в законе». Серед них — наші «смотрящі»

    Згоден з паном Василем. У нас смотрящі Вова та Петро. Можливо Віталій Бєлий та Діма Донецький під ними працюють (ходят).?

    А реальна сходка була  на весіллі у сина  Юри  була, а тут люди зібрались чаю та кави попити. У пана Луценка так пусто на столах навіть на зоні не було. Шановний автор  які тут "амбіції"  Ви на амбіції пана Авакова подивіться. Роман Наумов, вінничанин,  у нього амбіції  а це дрібниці у нього у тещі нерухомості більше ніж у людей на вечері разом взятих.

    З  згоден я з автором :

    "планували обговорювати робочі моменти повязані з грошовими потоками та варіанти вирішення контрабандних шляхів на Західній Україні. Але «сходці» завадили» правоохоронці."

    Правоохоронці пояснили хто сидить,  сидів та буде сидіти на потоках, попросили не турбувати, підкатати губу і йти заробляти пенсію,  якщо у кого є амбіції  злочинців - нехай звертаються до пана Реви за субсидією. Під час морозів будуть пункти де буде можливість попити чай, та погрітись.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up