Ошукали людей на 1,5 мільйона гривень: дві «тюремні банди» вже чекають на суд

Ошукали людей на 1,5 мільйона гривень: дві «тюремні банди» вже чекають на суд
Слідчі скерували до суду обвинувальні акти відносно фігурантів двох організованих злочинних груп, які ошукали громадян на 1,5 мільйона гривень
  • Шестеро бандитів, які відбувають покарання у вінницькій виправній колонії, ошукували людей по всій Україні.
  • Слідчі днями завершили розслідування проваджень та обвинувальні акти скерували до суду. 

Як повідомляють в обласному главку поліції, учасники обох банд «працювали» за схожими схемами. Зловмисники телефонували до громадян, представлялись співробітниками банку, отримували доступ до їх рахунків та виводили з них усі наявні кошти. Таким чином шахраї привласнили близько 1 млн 500 тисяч гривень потерпілих.

Під час проведення санкціонованих обшуків поліцейські вилучили у фігурантів ряд речових доказів, що вказують на їх протиправні дії.

Дії учасників однієї із злочинних груп кваліфіковані за четвертою частиною статті 190 (шахрайство, вчинене організованою групою). 

Відео дня

Зловмисникам загрожує покарання до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Учасникам другої злочинної групи інкримінують вчинення правопорушення, передбаченого четвертою частиною статті 190, статтею 28, та п'ятою частиною статті 361 Кримінального кодексу України (шахрайство, вчинене повторно, шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки, організованою групою у великих розмірах). 

За такий злочин передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15-ти років.

Їх спільниця на волі скоїла злочин, передбачений третьою частиною статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство, вчинене за попередньою змовою групою осіб у великих розмірах). Їй загрожує до 8 років ув’язнення.  

— За випадковими номерами телефонів шахраї телефонували громадянам та представлялись працівниками служби безпеки банківської установи. У ході розмови зловмисники входили в довіру співрозмовника та дізнавались конфіденційну інформацію щодо їх карткових рахунків, зокрема, номери рахунків й коди доступу.  Після цього вони переводили гроші потерпілих на рахунок спільниці, — кажуть у відділі комунікації поліції Вінницької області.

Докази злочинної діяльності обвинувачених збирали слідчі обласного главку поліції спільно з працівниками Управління стратегічних розслідувань, Відділу протидії кіберзлочинам у Вінницькій області та оперативним відділом виправної колонії за процесуального керівництва прокуратури Вінницької області. 

 

Читайте також:

Будьте пильними: вінничан попереджують про нові та старі шахрайські схеми

Українців попередили про нові схеми шахраїв: як обдурюють навіть під час війни

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (37)
  • Леонід Варук

    Тіпа ніхто не знав. Під чиїмось прикриттям. Замнут хто прикривав їм по....й,а на кось спишут
  • Игорь Шарапов

    Ви багато чого не знаєте про приступленія( форма мясорубка),чому 30 років не пускали журналістові у тюрми,псіхЛікарні,туберЛікарні,пристаріліДома,колонії різних шкіл,а головне їхні дії охоаників і умови заключоний і які вони мають хвороби,як тільки новенькі заходить у ці завідєнія,проходить сроки і вони з різними хворобами,шукають роботу у незаконних підприємців які неплатять податок державі,не має стажу,немає пенсії
  • Volodimir Zalevsky

    Працівники колонії в темі і в долі
  • Іван Шаргородський

    Вінницька область сама корумпована

keyboard_arrow_up