Няня 11-місячної дитини ледь не загинула від рук грабіжника

Няня 11-місячної дитини ледь не загинула від рук грабіжника
Фото ілюстративне
  • Вінницький міський суд виніс вирок чоловікові, який пограбував та ледь не вбив няню 11-місячної дитини.
  • Зловмисника засудили до 13-ти років позбавлення волі.

У липні минулого року обвинувачений, не маючи постійного джерела доходу, вирішив збагатитися. Чоловік проник до квартири у Вінниці, де перебувала няня з 11-місячною дитиною. Про це повідомила пресслужба Вінницького міського суду.

Погрожуючи пневматичним пістолетом, він вимагав 10 000 грн. Жінка намагалася пояснити, що не має таких грошей і не знає чи є щось цінне в квартирі, адже вона тут не проживає, а лише доглядає за маленькою дитиною власниці.

Не отримавши грошей, зловмисник забрав мобільний телефон потерпілої. Тоді кинувся по кімнатах шукати щось цінне. Знайшов золоті сережки власниці і забрав їх собі.

Відео дня

Потім наказав няні йти до дитини. Коли жінка повернулася до нього спиною, чоловік схопив кухонний ніж і наніс їй три удари. Потерпіла впала, а зловмисник, переконавшись, що вона нерухома, наніс їй ще декілька ударів ногами по обличчю. Жінка втратила свідомість.

Він вважав, що вбив няню, і втік з місця злочину. Жертву врятувала лише швидка медична допомога.

Під час судового засідання чоловік визнав свою вину.

Суд визнав його винним у розбої та замаху на вбивство й засудив до 13-ти років позбавлення волі.

Довідка

  • Пункт 9-й частина друга статті 115 Кримінального кодексу України — Умисне вбивство з метою приховати інше кримінальне правопорушення або полегшити його вчинення, карається позбавленням волі на строк від 10-ти до 15-ти років або довічним позбавленням волі, з конфіскацією майна у випадку, передбаченому пунктом шостим частини другої цієї статті.
  • Частина четверта статті 187 Кримінального кодексу України — Розбій, спрямований на заволодіння майном у великих чи особливо великих розмірах або вчинений організованою групою чи в умовах воєнного або надзвичайного стану, або поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень, (карається позбавленням волі на строк від 8-ми до 15-ти років із конфіскацією майна).

 

Читайте також: 

Жінка повідомила про згвалтування, аби співмешканець приревнував. Чим усе закінчилося?

Чоловіка ув'язнили на п'ять років за самовільне залишення військової частини

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up