Чоловіка ув'язнили на п'ять років за самовільне залишення військової частини

Чоловіка ув'язнили на п'ять років за самовільне залишення військової частини
  • П'ять років позбавлення волі — таке покарання затвердив Вінницький апеляційний суд для жителя Липовецького району, який на три дні самовільно залишив військову частину.

Солдат на три дні без поважних причин зник з військової частини. Телефонного зв'язку з ним не було, і лише на третій день пошуків його знайшли колеги за місцем проживання.

— Суд першої інстанції визнав чоловіка винним за частиною п'ятою статті 407 Кримінального кодексу України — Самовільне залишення військової частини або місця служби, вчинене в умовах воєнного стану або в бойовій обстановці і призначив йому покарання — п'ять років позбавлення волі, — повідомляє пресслужба Вінницького апеляційного суду.

У своїй апеляційній скарзі чоловік просив суд пом'якшити покарання та призначити умовний термін. Його адвокатка ж наполягала на скасуванні вироку та виправданні підзахисного.

Відео дня

Прокурор, натомість, заперечував проти задоволення апеляційної скарги захисниці, вважаючи вирок Вінницького міського суду справедливим та законним.

Колегія суддів Вінницького апеляційного суду, вислухавши всіх учасників апеляційного розгляду, дослідивши матеріали справи, дійшла висновку, що вирок суду першої інстанції є законним і обґрунтованим, а тому його слід залишити без змін.

Довідка

Стаття 407 Кримінального кодексу України: 

Самовільне залишення військової частини або місця служби: самовільне залишення військової частини або місця служби, а також нез'явлення вчасно на службу без поважних причин, вчинені в умовах воєнного стану або в бойовій обстановці, караються позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років.

 

Читайте також:

Жінка повідомила про згвалтування, аби співмешканець приревнував. Чим усе закінчилося?

До трьох років ув'язнення засудили чоловіка за ухилення від призову

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (13)
  • Валентина Васильковська

    Прокурору і його синкам тоже не мішало би в окопі побувати. А суди ХТО?
  • Люба

    Жах!
    Бог не спить він віддячить рано чи пізно.
    Мамина молитва сама сильна потрібно молитися за свого сина.
  • Владислав

    Бооо, яке кінчане правосуддя
  • Bomber's Motive Still Unclear

    Все правильно сделал. Зато останется живой. Выйдет по амнистии после окончания войны и смены власти. Ждать осталось - понт понтецкий 🤌

keyboard_arrow_up