Невідомі збоченці ловлять жінок у Вінниці на окружній

Невідомі збоченці ловлять жінок у Вінниці на окружній
Три проститутки по одинці стали жертвами ґвалтівників, які розкидають речі дівчат по лісу і на прощання підказують, де шукати мобільний телефон… Правозахисники говорять: на місці зґвалтованих може бути звичайна жінка, якщо вона йде окружною додому, в ДАІ чи вийшла там з автобуса. Нападники не питали, кого тягли в багажник, щоб завезти в ліс

Під’їхали на машині ззаду – і в багажник, а далі – до лісу на дармовий і незахищений контрацептивом інтим. Три зґвалтовані повії в міліцію не заявляли через свій бізнес поза законом. Замість них розповіла про напади на дівчат з окружної правозахисниця Олена Бубулич.

- Відбувалося це так. Жінка в темряві стоїть чи іде. Під’їжджає машина ззаду. Чоловіків двоє. Вони виходять з авто, відкривають багажник і кидають її туди. Все за одним сценарієм, - каже координатор всеукраїнської ліги „Легалайф” із захисту прав маргінальних шарів населення у Вінницькій області Олена Бубулич. - Вивозять недалеко. Ставлять у позу, щоб не бачила їх облич. Не ведуть розмови ні з нею, ні між собою. Тільки командують: голову не піднімай, не повертайся, не дивися… ґвалтують кілька годин.

Облич ґвалтівників потерпілі жінки не бачили. І одягу не роздивилися. Але розповіли, що чоловікам по років 40. Вони нічого у дівчат не відбирали, ні гроші, ні телефони. Розкидали просто всі речі по лісу, щоб довго потім збирали. Могли підказати лишень, де шукати телефон.

Напади були не надто пізно – після 20.00. Тож цілком могла бути зґвалтованою не проститутка, а будь-яка інша жінка.

- Вони ж не знають, чи то жінка, яка працює у секс-бізнесі, чи яка просто пізно добирається додому, йде на заправку чи вийшла з автобуса, - каже Олена Бубулич. - Ми дали знати про напади працівникам міліції. І сподіваємося, що винуватців скоро знайдуть.

Який мотивом керувалися нападники – ні потерпілі дами, ні захисниця їхніх прав уявлення не мають. Зрозуміло одне – це не маніяки, бо в парі такі збоченці зазвичай не працюють.

- Було у Вінниці з жінками секс-бізнесу різне. Періодично щось трапляється. А це вже схоже на серію злочинів, - каже Олена Бубулич. - Хоча, може, й ці напади випадкові і вже припинилися. Могли приїхати якісь командировочні із своїм затемненням і у нас зупинитися? Могли. Тоді, до речі, був повний Місяць. А, може, вони вирішили перед кінцем світу спробувати все.

Варіант помсти за зраду або за зараження якоюсь венеричною хворобою правозахисниця відкидає. Втім, лабораторні дослідження провели.

- Ми ще чекаємо результатів, бо сифіліс видно через 21 день. Гепатит – 36 днів треба, щоб було видно. А ВІЧ – мінімум, три місяці має минути, а то й півроку, - каже Олена Бубулич.

Тепер троє зґвалтованих жінок секс-бізнесу, а їм від 24 до 36 років, чекають результатів аналізів і спілкуються з психологами.

- Я можу про них тільки сказати, що ці дівчата не бомжі, - говорить Олена Бубулич. - Вони чисті, акуратні, доглянуті. У кожної є дитина. Так склалася їхня доля, що вони мусять таким чином заробляти гроші.

Як роблять на вінницьких чоловіках секс-бізнес
Скільки беруть за свої інтимні послуги вінничанки, не соромляться питати у них, на відміну від правозахисників, працівники відділу боротьби з торгівлею людьми обласної міліції. Там назвали такі цифри: дівчина з окружної просить від 60 гривень, а найдорожчі повії коштують 100 доларів.

А за даними правозахисників, сутенер забирає із заробітку своєї „підопічної” до 80 відсотків, ще й змушує з ним розраховуватися за підбір клієнтів натурою. А менеджер (той сутенер, що дбає про свою проститутку і відповідає за її безпеку) більше половини з суми заробітку не візьме.


- Мій телефон дзвонить 24 години на добу. Просто поговорити дівчата не набирають. Тільки тоді, коли щось трапилось. А це може бути в дві години ночі, в чотири, в п’ять, - каже правозахисниця Олена Бубулич (40)

Скільки у Вінниці жінок, які продаються?
- Кожна третя, - каже Олена Бубулич.- Серйозно. А стабільних, які не рік і не два цим займаються, – 600 жінок. Це у Вінниці, Літині та Немирові. На трасі та в містах. І ще є тимчасові - студентки вишів. Цього навчального року з’явилося таких, що я раніше не бачила, 48 дівчат.

Як їх знаходите? Перекличку ж не робите на окружній?
- Дівчата, які вже співпрацюють з організацією, дають координати іншим, і ті звертаються за допомогою. А що стосується переклички, то в цьому доля правди є. Ми ночами їздимо з лабораторією в містах і по трасах та вмовляємо дівчат і жінок здавати аналізи на ВІЧ, гепатит, тощо.

Є такі, що мають роботу і зарплату, але все одно продаються?
- Є, але дуже мало - одиниці.

Якого віку вінницькі «нічні метелики»?
- Основний вік – 24-54 роки. Але є і 16-річні. А найстаршій, з якою я вже 12 років співпрацюю - 58 років. Ця жінка виглядає дуже добре. Скільки я її знаю – вона доглянута, не пила, ніколи я її не бачила накуреною. Вона така, бо таке життя. В неї є дитина.

А дитина знає про роботу матері?
- Тяжко сказати. Напевно, Вінниця - маленьке місто. В крайньому випадку, дитина біля неї не чекала, коли мама заробить і дасть на цукерку.

Торік на Хуторах прикрили бордель для іноземців, більше нічого подібного у нас нема?
- Ні. А елітне агентство є, де дівчатка мають знати, мінімум, дві іноземні мови, мати зовнішність моделі і мізки на місці. Таке агентство у Вінниці одне-єдине.

Які там ціни за послуги, і які на окружній, знаєте?
- Я ніколи їх не питаю про гроші.

Щось страшніше, ніж ці напади, траплялося у Вінниці з жінками секс-бізнесу?
- Ні. У вересні, хіба що. Взяв дівчину один клієнт, а завіз в компанію до чотирьох чи п’ятьох молодиків. Теж без презерватива ґвалтували, а потім сказали – мовчи, бо втопимо.

Вбивств не було?
- Помирають дівчата, але своєю смертю - спиваються.

Хто фінансує «Легалайф»?
- Міжнародний глобальний фонд «Альянс Україна».

Скільки витрачаєте на жінок, які потребують допомоги, на рік?
- Приблизно до мільйона гривень на рік витрачає особисто моя організація. Ми проводимо тренінги по захисту прав і навчаємо жінок новим спеціальностям – манікюру, педикюру, роботі оператора комп’ютерного набору, соціального працівника. Деякі навчилися і пішли нормально працювати. Інші ж заробляють так, як і раніше.

Як часто дзвонить ваш мобільний?
- 24 години на добу. Якщо жінка потрапила в скрутне становище, то дзвонить і каже, що є проблеми.

А просто поговорити?
- Ні. Тільки, якщо щось сталося. Останній випадок: обкурені хлопці тягнули в машину. Жінка подзвонила мені, а я набрала «102». Не знаю, наскільки вони мені там раді, може, посилають щоразу куди подалі. Але я їм дякую за роботу, тому що вони виїхали, склали протокол і припинили це.

Довідка
Всеукраїнська Ліга «Легалайф» - це організація із захисту прав жінок, які працюють у секс-бізнесі, потерпають від торгівлі людьми чи насилля в сім’ї. Телефон вінницького координатора - (063)702-83-94.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (56)
  • Anonymous

    Олена Бублич такі факти надає: - Кожна третя, - каже Олена Бубулич.- Серйозно. А стабільних, які не рік і не два цим займаються, – 600 жінок. Це у Вінниці, Літині та Немирові. На трасі та в містах. І ще є тимчасові - студентки вишів. Цього навчального року з’явилося таких, що я раніше не бачила, 48 дівчат. Ось тут виникає запитання: ви особисто берете на реєстр, нові повії чи можливо вони особисто Вам конкуренцію складають?
  • Anonymous

    работать девки не хотят, всему виной лень.....
  • Anonymous

    У меня мама на заправке работает,и едет домой в Винницу около 5 часов.Стремно

    Anonymous reply Anonymous

    Ну твоя мама же не одета как шлюха. Так что не переживай.
  • Anonymous

    а в рот они им кончали?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up