Не допомогло ні каяття, ні хворі родичі. Засудили вінничанина, який підтримував росію

Не допомогло ні каяття, ні хворі родичі. Засудили вінничанина, який підтримував росію
  • Вінничанин виправдовував збройну агресію рф проти України. Чоловіку призначили покарання, але він з ним не погодився та подав апеляцію. Її не підтримали.

Підсудний — одружений, працює інженером одного з вінницьких банків. Під час апеляції зазначав, що має вроджену ваду серця, а також хворих дружину та матір.

Розповів, що усвідомив свою вину та кається. Просив змінити йому вирок.

«Тогочасний світогляд мені навіював «YouTube». Я не  усвідомлював, що мої дії є кримінальним правопорушенням. Соромно за свої висловлювання антиукраїнського характеру. Відтоді я їх не вживав. На жаль, усвідомлення того, що Росія веде проти України несправедливу загарбницьку війну, прийшло не зразу», — сказав підсудний.

Відео дня

Апеляційний суд перевірив усі обставини, які мають значення при призначенні покарання та вважає: суд першої інстанції дотримався принципів законності, справедливості, обґрунтованості та індивідуалізації. 

— Як встановила колегія суддів ВАС, відомості про хворобу серця та потребу в її оперативному лікуванні з’явилися в матеріалах кримінального провадження лише під час розгляду справи в апеляційній інстанції. До місцевого суду захисник їх не подавав, — зазначає пресслужба апеляційного суду.

Тому Вінницький апеляційний суд залишив у силі вирок міського суду — п’ять років позбавлення волі без конфіскації майна.

«Саме такий вид та розмір покарання щодо чоловіка буде пропорційним, тобто необхідним, справедливим і достатнім для його виправлення та попередження вчинення нових злочинів», — підкреслили в ухвалі суду. 

Також в апеляційному суді зазначили, в чому саме вбачається злочин чоловіка.

Торік він сидів в «Однокласниках» та листуванні висловлювався, зокрема, про наявність в Україні укронацистів і нацистів, сподівався на перемогу російської армії, виправдовував військову агресію рф.

Ось приклади його повідомлень:

«Интересно, как она определяла, что это русские...? В Европе не показывают что творят укронацисты на востоке Украины, с пленными россиянами, как гражданскими прикрываются во время боевых действий...»;

«Дураки — дурачатся, упоротые - упираются, нацисты — изгаляются, нормальные — в ожидании главного сражения на Донбассе. На Россию вся надежда, чтобы не было "Минска-3"...»;

«Спасибо, дружище! Но выйти сейчас за периметр действующей украинской границы, скорее всего нереально. Да, и с начала, нужно дождаться результатов генерального сражения за Донбасс. Надеюсь, Победа будет за нами! Россия вперёд!!! С нами правда и БОГ».

 

Читайте також:

Уродженець росії працював у «Укроборонпром» та здавав позиції ЗСУ

У вінницькому апеляційному суді розглянули першу в цьому році справу про державну зраду

Нові підозри митрополиту: СБУ викрила чергові факти підривної діяльності очільника єпархії

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (12)
  • Таіс Коновалова

    Яка скотиняка .Люди не міняються.
  • Natali Vin

    Виселити його разом з вилупками на расею до орків, майно продати на нужди військових.
  • Любовь Комарова

    Мало
  • Natali Vershko

    цікаво, хто захищає таких недоумків?

    Vasyl Khrystiuk reply Natali Vershko

    Natali  Vershko право на захист закріплене конституцію

keyboard_arrow_up