На Вінниччині зловили військового хабарника, який «відмазував» від армії

На Вінниччині зловили військового хабарника, який «відмазував» від армії

Вчора, 30 травня 2018 року,  на хабарі у 100 доларів та 2600 гривень затримали начальника відділення забезпечення Піщанського райвійськкомату. Відомо, що гроші службовець вимагав від призовника за відстрочення.

Про це повідомляють  у прес-службі військової прокуратури Центрального регіону України.

— 25 травня 2018 року капітан Збройних сил України вимагав та отримав від призовника неправомірну вигоду у розмірі 100 доларів США та 2600 гривень за оформлення відстрочки від призову на військову строкову службу строком на 3 місяці, — кажуть у відомстві.

Відео дня

Затримання проводилось військовою прокуратурою Вінницького гарнізону після одержання хабару.



Після затримання зловмисника гроші вилучили, а затриманому готується письмове повідомлення про підозру у вчиненні вказаного злочину, а також клопотання про обрання стосовно нього запобіжного заходу та відсторонення його від посади. 
На даний час, з урахуванням здобутих на досудовому розслідуванні доказів,  вирішується питання про перекваліфікацію дій підозрюваного на ч. 1 ст. 368 КК України.

Довідка:  ч. 1 ст. 368 КК України, «Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання службовою особою неправомірної вигоди, а так само прохання надати таку вигоду для себе чи третьої особи за вчинення чи невчинення такою службовою особою в інтересах того, хто пропонує, обіцяє чи надає неправомірну вигоду, чи в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища, - карається штрафом від однієї тисячі до тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк від трьох до шести місяців, або позбавленням волі на строк від двох до чотирьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років».

 

Нагадаємо, працівник одного з департаментів Вінницької міської ради взяв хабар. 
 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Капуш Веталь

    Люди схаменіця, зіпсувати життя людині це ви можете а от із дійсними злодіями у Піщанському районі які зараз сидять в кріслах і крадуть кожен день наші гроші  це вже роблема бо в них бачите депутати в друзях. вони недоторкані! залишіть хлопця в спокої займіця справжніми злодіями які навіть і недумають спинятися гребти лопатами наші з вами гроші! у Піщанському районі хіба діти ще незнають хто справжні хабарники скажу чесно їх багато, керівників у нас багато!!!
  • Next

    Офіцер має бути позбавлений офіцерського звання, а потім арешт, суді відбування покарання. ООС, як альтернатива - тут не прийнятна, навіть рядовим.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:04 У Вінниці засніжило: містян просять пересісти на громадський транспорт photo_camera 09:57 Вінницька громада проводжає у вічність Захисника Михайла Шастуна photo_camera 09:27 На хабарі у 300 000 гривень попався директор енергопідприємства play_circle_filled photo_camera 09:20 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) Від читача 18:58 смс для Анечки 09:08 У трьох районах області знайшли уламки «шахедів». Один був у нездетонованому стані photo_camera 08:40 Робота у Вінниці: 94 свіжих вакансій від вінницьких компаній 08:37 Сьогодні вітаємо Дарію та Дмитра. Історія, заборони та прикмети 19 березня 21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled 15:10 «Долину плюс» знову виганяють з Вінниці? Ми розбиралися, що сталося 14:51 Вінницькі прокурори повідомили про підозру жінці, яка здавала ворогу позиції ЗСУ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up