Працівник мерії попався на хабарі. Взяв техніки на 37 тисяч гривень (ОНОВЛЕНО)

Працівник мерії попався на хабарі. Взяв техніки на 37 тисяч гривень (ОНОВЛЕНО)

Працівник одного з департаментів Вінницької міської ради взяв хабар. Неправомірну вигоду було взято технікою.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

— Під час досудового розслідування кримінального провадження встановлено, що вказана службова особа, отримала у свою власність опалювальну техніку загальною вартістю 37 тисяч гривень за не створення перешкод при прийманні будівельно – монтажних робіт та підписання актів виконаних робіт підприємству, що проводить ремонті роботи дошкільного навчального закладу у місті Вінниці, — йдеться у повідомленні.

Відео дня

Правопорушника хочуть взяти під варту та притягнути до відповідальності за частиною 1 статті 368 КК України.

— Посадова особа міської ради вимагає неправомірну вигоду від переможця одного з тендерів, що виконує ремонтні роботи у закладах освіти міста. Було задокументовано факт вимагання від представників комерційної структури неправомірної вигоди. Проте, хабар просив надати не у грошовому вигляді, а у вигляді опалювальної техніки, — кажуть у відділі комунікації поліції Вінницької області.

Довідка.

Частина 1 статті  368 КК України — прийняття пропозиції, обіцянки або одержання службовою особою неправомірної вигоди, а так само прохання надати таку вигоду для себе чи третьої особи за вчинення чи невчинення такою службовою особою в інтересах того, хто пропонує, обіцяє чи надає неправомірну вигоду, чи в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища.

Дане правопорушення карається штрафом від 1700 до 8500 тисяч гривень або арештом на строк від трьох до шести місяців, або позбавленням волі на строк від двох до чотирьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Читайте також:

Судили лікарку, яка брала вісім тисяч гривень за «допомогу» в оформленні інвалідності

СБУ викрила на хабарі заступника прокурора Вінниччини. Він “закрив очі” за 6 тисяч доларів

Майстер ПТУ взяв 5 тисяч хабаря. За це заплатить штраф

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Вася

    Я его, по-моему, знаю - он из тех, что распределяют квартиры. Да?
  • Александр Балаганов

    В МЕРИИ ОНИ ВСЕ БЕРУТ-ТОЛЬКО ПОПАДАЮТСЯ ЕДИНИЦЫ.ПРАВООХРАНИТЕЛЯМ НАДО ДЕРГАТЬ ТЕХ КТО СИДИТ НА РАЗРЕШИТЕЛЬНЫХ ДОКУМЕНТАХ,ТЕНДЕРАХ И Т.Д.
  • Юрий Бондарук

    хотів погрітися...в прямому та переносному сенсі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up