На Вінниччині затримали колишнього бойовика «днр»

На Вінниччині затримали колишнього бойовика «днр»
  • Бойовика «днр» затримали на Вінниччині.
  • Зрадник тероризував українців на Донбасі.
  • Йому загрожує до 15-ти років тюрми.

Служба безпеки України затримала колишнього бойовика терористичної організації «днр», який тривалий час переховувався від правосуддя. Зловмисника було затримано поблизу кордону з невизнаним Придністров'ям, куди він намагався втекти, щоб уникнути покарання за свої злочини.

За даними слідства, затриманим є мешканець міста Костянтинівка Донецької області. У 2014 році він приєднався до так званого «слов'янського полку» — підконтрольного росії терористичного угруповання зі сходу України.

У складі цього угруповання бойовик брав участь у бойових діях на Донбасі. Зокрема, він служив на ворожих блокпостах, де зупиняв авто українських громадян, які намагалися виїхати з тимчасово окупованої частини регіону.

Відео дня

Під час таких «зупинок» бойовики створювали штучні приводи для викрадення людей та «конфіскації» їхніх авто. Крім того, фігурант адміністрував декілька прокремлівських груп у забороненій соцмережі «Вконтакте», в яких агітував мешканців Донбасу вступати до терористичної «днр».

Однак, ще до початку повномасштабного вторгнення росії в Україну бойовик покинув лави бойовиків та приховано виїхав на підконтрольну Україні територію. Там він намагався «залягти на дно».

Під час оперативних заходів співробітники СБУ встановили місцезнаходження бойовика та затримали його в одному із прикордонних районів Вінницької області. При обшуку у затриманого виявлено мобільний телефон та сім-картки із доказами його комунікації з бойовиками «днр».

 

Наразі слідчі СБУ повідомили бойовику про підозру за частиною першою статті 258-3 Кримінального кодексу України (участь у терористичній групі чи терористичній організації). Йому загрожує до 15 років тюрми.

Комплексні заходи проводили співробітники СБУ у Вінницькій області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

 

Читайте також:

У Вінниці затримали понад 10 посадовців військової медкомісії та лікарів, що наживалися на ухилянтах

Командир відділення військкомату продавав бланки повісток. Його затримали

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Next

    У нашому місті, сотні таких, просто зараз нікому ними займатись, а втекти - вони  не втечуть.

keyboard_arrow_up