На Вінниччині затримали «гастролерів», які обкрадали пенсіонерів по всій Україні

На Вінниччині затримали «гастролерів», які обкрадали пенсіонерів по всій Україні
  • Зловмисників було п'ятеро: три жінки та два чоловіка. Лише на Вінниччині вони встигли викрасти понад 90 тисяч гривень.

Затримали бандитів після вчинення чергової крадіжки. Їх машину запам'ятали свідки.

— Підозрювані проникли до будинку 81-річної жінки, звідки винесли її останні заощадження — близько 20 тисяч гривень та зникли на автомобілі. Поліцейські знайшли свідків, які бачили приїжджих, що допомогло  встановити та затримати крадіїв на території Жмеринського району, — кажуть у відділі комунікацій поліції Вінницької області. — До складу групи входило п’ятеро жителів Житомирщини, частина з яких раніше притягувалась до кримінальної відповідальності за майнові злочини. Зловмисники, серед яких було двоє чоловіків та троє жінок, вчинили низку крадіжок з будинків пенсіонерів.

В автівці затриманих знайшли 17 тисяч гривень.

Відео дня

Це була не перша крадіжка гастролерів. «Працювали» вони по всій країні. Перед цим зловмисники у Іллінецькій територіальній громаді у пенсіонерки викрали 74 тисячі гривень, а у мешканки Шаргородської територіальної громади – 300 гривень та золоті прикраси.

— За наявною інформацією, учасники групи  «гастролювали» різними регіонами України та обкрадали будинки. Переважна більшість потерпілих від їхніх неправомірних дій — люди поважного  віку. Члени групи обкрадали будинки за відсутності господарів або  під різними приводами заходили до  їх помешкань. Відволікши увагу господарів, виносили їх кошти, цінні речі та зникали, — продовжують у поліції. — За фактами скоєних злочинів, передбачених ч. 3 ст. 185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України, відкриті  кримінальні провадження. За такі злочини зловмисникам загрожує до шести років позбавлення волі. Троє учасників групи затримані в процесуальному порядку та поміщені до ізолятора тимчасового тримання.

Нарізі тривають слідчі дії.

 

Читайте також:

Працівник літинської колонії взяв у засуджених 65 тисяч гривень хабаря

Невдале викрадення Lexus. Крадій назвався чужим іменем та вдарив поліцейського

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Новини Вінниці на 20хвилин

    ❗ Коротко про головне — долучайся до нашого Telegram-каналу: https://t.me/vn20minut

  • Ols Kat

keyboard_arrow_up