На Гайсинщині чоловік з рушниці застрелив пса. Поліція розпочала розслідування

На Гайсинщині чоловік з рушниці застрелив пса. Поліція розпочала розслідування
  • Поліція Гайсинщини розпочала досудове розслідування за фактом жорстокого поводження з твариною. Місцевий житель застрелив собаку.

Інцидент стався 11 серпня у смт Дашів. Про це інформує Поліція Вінницької області.

— Надійшло повідомлення про те, що житель з мисливської рушниці застрелив собаку, — зазначають у повідомленні поліції. — За вказаним фактом відомості внесено до Єдиного реєстру досудового розслідування за частиною 1 статті 299 Кримінального кодексу України (Жорстоке поводження з тваринами), знаряддя злочину — вилучено. 65-річному зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до трьох років.

У поліції також зазначають, що на чоловіка склали адміністративні матеріали за вчинення ряду порушень за:

Відео дня
  • статтею 191 Кодексу України про адміністративні правопорушення — порушення громадянами правил зберігання, носіння або перевезення нагородної, вогнепальної, холодної чи пневматичної зброї і бойових припасів,
  • статтею 174 Кодексу України про адміністративні правопорушення — стрільба з вогнепальної, холодної метальної чи пневматичної зброї, пристроїв для відстрілу патронів, споряджених гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії в населених пунктах і в не відведених для цього місцях або з порушенням установленого порядку.

В Україні з 8 листопада 2021 року, нагадаємо, набули чинності зміни до деяких законодавчих актів щодо захисту тварин. Зокрема посилюється відповідальність за жорстоке поводження з тваринами.

 

Читайте також:

На Привокзальній п'янючий водій намагався втекти від поліції. Не вийшло

Вінницькі залізничники затримали грабіжника, який напав на жінку

Бійка на Максимовича: потерпілий у важкому стані, нападник — в ізоляторі

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Валентин Николаевич

    А що робити зі зграями бродячих собак у Вінниці? Це ж просто жахливо, район жд і за ним, вул. Клена, Зерова, Шимка, це ж просто жах, скільки їх там, і що з ними робити, недавно кидались на людей, малих дітей, що з цим жахом робити? Такого я не пам'ятаю давно, на велосипеді не проїхати, пішки пройти можна, але там їх цілі зграї, то що з цим робити?
  • Анатолий Гордий

    юра  на  фронт  нафиг  там  двуногих  собак  много    вот  половину  и  перестреляй
  • Alla Tsarenko

    Хворі люди які дають дозвіл на зброю !!!
  • Аркадий Крысько

    Хворий орган, який за все відповідає.

keyboard_arrow_up