Мільйонні махінації під час реконструкції Батозької: справу скерували до суду

Мільйонні махінації під час реконструкції Батозької: справу скерували до суду
  • Під час реконструкції вулиці Батозької підприємці-субпідрядники привласнили понад 1 700 000 гривень бюджетних коштів. Злочинці завищили ціни на електроопори та комплектуючі до них.
  • Справу розслідували, а обвинувальний акт передали до суду.

До суду скерували обвинувальний акт стосовно керівниці субпідрядної організації та її сина, які виконуючи роботи по об’єкту «Реконструкція вул. Батозької (від просп. Коцюбинського до вул. Академіка Янгеля) в м. Вінниці» заволоділи бюджетними коштами в розмірі понад 1 700 00 грн.

— Слідством установлено, що двоє приватних підприємців-субпідрядників, протягом 2021-2022 років, під час проведення робіт по реконструкції вулиці Батозької, шляхом штучного завищення вартості матеріалів, заволоділи бюджетними коштами в розмірі понад 1 700 00 грн, — зазначають у повідомленні Вінницька окружна прокуратура. — Після документування незаконної діяльності...керівниці субпідрядної організації повідомлено про підозру у вчиненні злочину...та її синові повідомлено про підозру.

Жінку обвинувачують за п'ятою частиною статті 191 Кримінального кодексу України, тобто у заволодінні чужим майном шляхом зловживання своїм службовим становищем, вчиненим за попередньою змовою групою осіб в особливо великих розмірах.

Відео дня

Чоловіка судитимуть за третьою частиною статті 27, частиною п'ятою статті 191 та частиною першою статті 209 — організація заволодіння чужим майном шляхом зловживання своїм службовим становищем, вчиненим за попередньою змовою групою осіб в особливо великих розмірах, а також легалізація доходів, одержаних злочинним шляхом.

У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованих кримінальних правопорушень перед судом, обвинуваченим загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до 12-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до трьох років та з конфіскацією майна.

 

Читайте також:

Трамвайні колії прокладені вздовж всієї вулиці: як виглядає реконструкція на Батозькій

На Вінниччині вантажівка збила пішохода

В Немирові паломник-хасид насмерть збив 24-річну дівчину

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (22)
  • Денис Макаренко

    Це має назву відкат !!! Банда гросі в праці і долі!як завжди
  • Yana Kachka Yarmolenko

    Я б набагато більше здивувалася якщо б вони своїх доклали, а те що державні хапнули так це ж майже норма. Якщо верхушка тягне все в кишеню то чому їм не можна?
  • Светлана Вишневская

    А міськрада нічогісінько не знала ????

    Денис Макаренко reply Светлана Вишневская

    Светлана Вишневская коли вищі ланки Клани подохнуть тоді може щось зміниться,

    Светлана Вишневская reply Светлана Вишневская

    Denis  Makarenko і що з цим робити ????

    Денис Макаренко reply Светлана Вишневская

    Светлана Вишневская вона в долі!!! Чого ж не знала! Схема Моргунова працює як наставник грося наказав!влада від одного плебея до іншого переходе схема одна а рила різні!
  • Оля Матушевська

    Коли понажераються вже нечисті???

keyboard_arrow_up