Міліціонери розповіли суду про аварію на Келецькій

Міліціонери розповіли суду про аварію на Келецькій
Ті, що були на перехресті першими і розшукали водія «Мерседеса», який утік з місця, нарешті з’явилися в суд. Працівників Державтоінспекції не оштрафували за неявку, бо вони мали поважні причини. Суду міліціонери розповіли, як брали втікача, як він пручався, і що тоді говорив

Утік через шок, а потім сам ішов на місце аварії, бо усвідомив, що накоїв. Так казав у своїх свідченнях, які в залі суду звучали першими, Олег Сестринський, підсудний за порушення правил дорожнього руху, що призвели до загибелі двох жінок. Але свідчення працівників міліції спростували слова арештованого.
Працівники Державтоінспекції кілька разів не з’являлися до суду свідчити, а на перше засідання цього року, 10 січня, вони прийшли. Двоє з міліціонерів, викликаних свідками, як сказали в Державтоінспекції, працюють уже в іншому підрозділі міліції. Мовляв, їм не підпорядковуються. Третій теж мав поважну причину неявки у суд.
Втік на іншій машині

У свідченнях працівників міліції, які виїжджали першого травня на місце аварії у складі екіпажу патрульної служби, сторони почули нові подробиці.
- Нам очевидці сказали, що водій «Мерседеса» поїхав з місця на іншому авто у бік «Урожаю». Він і ще хтось з пасажирів вийшли і пересіли в БМВ п’ятої моделі темного кольору. Таке чув, - каже Іван Григоренко.
Подробиці випитував прокурор, щоб дізнатися, від кого саме чув це працівник патрульної служби. Представники потерпілих запитували, чи спеціально приїхало БМВ, чи випадкове. Допиталися тільки, що опитували очевидців інші правоохоронці. Цей працівник міліції лише допомагав документувати аварію – носив генератор для фото та відеозйомки.
Зняв він місце і на свій телефон. Подивитися запис хотіла мати загиблої жінки-пішохода Алли Пацалюк. Вона постійно допитується, чи ніхто не бачив на місці сумки її дочки. Суддя не дозволив цього, мовляв, таке поза залою суду.
– На місці аварії було велике скупчення людей. Люди самі до нас підходили. Але я свідків не шукав і не опитував, - сказав другий член екіпажу Сергій Гнатюк. – Моє завдання було огородити місце і регулювати рух. Пам’ятаю, що місце аварії було добре освітлене. Нічого не завдало огляду. Дорожнє покриття сухе.
Кросівки у крові
Затримувати водія, місце проживання якого встановили по базі за номером покинутого на перехресті «Мерседеса», поїхали інші міліціонери. Це був Олександр Демков з напарником. Перший у суді розповів, що говорив через домофон з жінкою середніх років:
- Я запитував, а вона не хотіла говорити. Сказала, що такого тут нема, і як його знайти, не знає. І в цей момент Сестренський якраз виходив. Нас побачив - і тікати. Він був у темному спортивному костюмі. Я помітив білі кросівки у крові. Біг за ним більше ста метрів. Кричав, щоб зупинився. Людей було багато. Їх просив, щоб затримали. Але ніхто не відреагував, поки я його сам не наздогнав. Він ще щось упустив по дорозі. Схоже, телефон. Але ми його потім не знайшли. І людей, які за цим спостерігали, вже не було.
За словами Олександра Демкова, втікача він упіймав на дитячому майданчику сусіднього двору. Каже, той пручався, хотів вирватися, поки не під’їхав на авто напарник з наручниками. Далі Олега Сестринського посадили в машину і повезли на місце аварії.
«Я не хотів»
- Він постійно казав, що не хотів. Чи сказав я про дві смерті? Здається, так. Коли під час затримання підійшов перехожий запитати, за що ми його ловимо, пояснив ситуацію, - каже працівник міліції.
На питання прокурора, що казав про аварію затриманий, виявилося: нічого, крім: «Я не хотів». Стан сп’яніння втікача правоохоронець оцінив як середній. Говорить, порушення координації рухів не помітив, але запах спиртного добре почув.
З місяці аварії Сестренського наказали везти у наркодиспансер. І там, як кажуть міліціонери, він чинив опір. Не хотів здавати кров, іти в туалет. Врешті вгамувався і все поздавав. Коли його привезли на Пирогова,4 і передали черговому, кажуть, затриманий був уже спокійний.
Захист підсудного теж ставив свої питання свідкам-міліціонерам. І найбільше адвокатів цікавило, чого ніде у протоколах та рапортах не написано про кросівки у крові. Мовляв, якщо це не задокументовано, нащо у суді про це казати.
- Під час складання протоколів завдання слідчих було довести те, що підозрюваний чинив опір, - пояснює представник потерпілих Шелест (родичів загиблої Алли-водія КІА) Анатолій Варчук. – Мабуть, слідчі не допитуватися про такі подробиці, як кросівки. Усе інше важливе у матеріалах справи є.
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • Anonymous

    в крови красовки или нет, какая разница, Сестренський был пьян и нарушил что повлекло за собой смерти, а красовки -это для адвокатов типа они работают, деньги отрабатывают. Сестренський ты же не конченный наверное, признай вину, сними хотя бы часть греха, а ещё лучше покайся.

    Anonymous reply Anonymous

    в том и дело что конченный из конченых,когда его словили крысу и на пирогово оно говорило мне пофиг мне ничего не будет.какое раскаяние,оно думало и думает что такая же мамочка его выкупит.на зону его на 10 там пусть каяться.
  • Anonymous

    Борисович, приведите в суд свидетелей, что ехали с Сестренским и он никогда не спрыгнет!
  • Anonymous

    Автор статьи напишите когда следующий суд и во сколько?

    Anonymous reply Anonymous

    27.01.12 в 10.30
  • Anonymous

    Интересно, а почему у большинства хохлом морды квадратные. Экземпляры с квадратной головой и квадратным подбородком склонны к криминалу.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
07:42 Учасників спартакіади «Сильні, вільні і спортивні» запросили на безкоштовні тренування 21:01 На Європейській площі перевіряли цукор, вакцинували, робили тест на ВІЛ photo_camera 20:07 Вода лише в чверті досліджених у Вінниці криниць відповідає санітарно-гігієнічним нормам 19:12 Старі фото Вінниці. Яким було наше місто і його мешканці у 80-х роках минулого століття photo_camera Від читача 23:38 Благоустрій П'ятничанського парку 18:37 Важко зберігати спокій? Є проста техніка дихання для подолання стресу play_circle_filled 18:02 Оголосили підозру та взяли під варту розповсюджувача канабісу play_circle_filled photo_camera 17:25 «Бойові каски замість корони тримали над головами». Дружина поїхала до чоловіка вінчатися на фронт 16:37 Рятувальники отримали нову техніку та медикаменти від благодійників play_circle_filled photo_camera 16:30 Меланома у дітей: причини, фактори ризику та профілактика захворювання 15:56 Електроенергія по годинах: з'явився графік відключень на шість черг 15:03 «Потрібно поспішати жити»: захисник з позивним «Івасик» про життєві цінності 14:21 У Хмільницькому районі під колеса легковика потрапив пішохід. Потерпілий у лікарні photo_camera 13:37 «Депортація досі триває». Історії трьох кримських татар, яких вигнали з рідних будинків photo_camera 13:13 Сьогодні — День боротьби за права кримськотатарського народу 12:16 Підстанція обленерго знеструмлена через падіння уламків ворожого безпілотника 11:57 Зірковий український комік Влад Шевченко вперше стане батьком 11:19 У Гайсині врятували 84-річну жінку та чотирирічну дитину з задимленого під'їзду 10:41 Гучно було і на Вінниччині: вночі ворог знову атакував нас ударними «шахедами» 10:27 Вінниця прощається із полеглим 23-річним воїном Олександром Лєсніком
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up