Майже пів мільйона доларів вилучили на кордоні з Молдовою у двох чоловіків на автівці

Майже пів мільйона доларів вилучили на кордоні з Молдовою у двох чоловіків на автівці
  • 425 тисяч доларів США та 950 євро вилучили митники у пункті пропуску «Могилів-Подільський-Отач».
  • Двоє чоловіків намагалися нелегально вивести за кордон гроші, задекларувавши лишень по 12 тисяч доларів.

Про випадок читаємо на фейсбук-сторінці Державної митної служби. Двоє українців, що перетинали кордон у пункті пропуску «Могилів-Подільський-Отач», сказали посадовцям митниці: везуть готівку, яка перевищують 10 тисяч євро. Митники запропонували їм заявити за встановленою формою точні відомості про валютні цінності, тобто заповнити митні декларації. 

— У результаті водій транспортного засобу та його пасажир задекларували по 12 тис. доларів США. Однак під час митного огляду в ручній поклажі було виявлено 425 тисяч доларів США та 950 євро, які не були заявлені за встановленою формою, — інформують в митній службі.

За фактом недекларування валюти склали протокол про порушення митних правил (статті 472 Митного кодексу України), а кошти — вилучили. Санкція статті передбачає штраф в розмірі 100 відсотків вартості таких товарів, транспортних засобів з конфіскацією зазначених товарів, транспортних засобів. Рішення про це має прийняти суд.

Відео дня

— Фізична особа здійснює письмове декларування у разі переміщення через митний кордон України валюти України, іноземної валюти та банківських металів у сумі, що дорівнює або перевищує еквівалент 10000 євро, — нагадують в митній службі. — Також Національний банк України повернув вимогу щодо надання громадянами підтвердних документів банків під час переміщення валютних цінностей за межі України у сумі, що перевищує 10 тис. євро (в еквіваленті).


Читайте також:

«Пропоную вам єдність у Христі», — митрополит Симеон до представників московського патіархату

Як воїни неба рятують нас від ракет і літаків окупантів. Про роботу Повітряних сил України

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up