Мати провідує сина з копами. Вінничанка розповіла про розлучення з криміналом

Мати провідує сина з копами. Вінничанка розповіла про розлучення з криміналом
Катерина Музичук (22) каже, що колишній чоловік шантажує її сином: не віддає хлопчика, щоб зняла звинувачення в криміналі
  • Щоб побачити дворічного Кирилка, мама Катерина викликає наряд поліції.
  • Жінка каже, їй щоразу новим копам доводиться розповідати свою історію. Кримінальну.
  • Як колишній чоловік вивіз її в поле, побив там на очах у хлопчика і кинув.
  • А тепер - шантажує дитиною.

Новину читачки про те, як чоловік, з яким вона розлучається, побив її на очах у маленького сина і кинув серед поля, прочитали чотири з половиною тисячі людей.

Катерина Музиченко розповіла свою історію на сайті 20minut.ua ще у жовтні минулого року. Її подруга сфотографувала в лікарні. На фото - синці по усьому тілі. Пізніше Катерина написала, що не може забрати Кирилка у батька. Той ігнорує суди і не пускає до себе додому. Дає бачитися із сином зрідка, коли до нього додому вона приходить разом з поліцейськими.

- Разів із вісім я викликала наряд поліції, щоб мені дали побачити сина, - каже Катерина. – Для поліцейських це – сімейна сварка. Вони так і документують усе. Інколи мене вислуховують про суди, про кримінальну справу. І допомагають добитися мого законного права – побачення з сином. А одного разу звинуватили, що я ними прикриваюся, бо спробувала вийти із сином на руках за ворота…


Щоб їй показали сина, Катерина викликає поліцію. Каже, самій їй ворота не відчиняють

Відео дня

Єдиний козир

Просто піти з дитиною із подвір’я колишнього чоловіка у Катерини не вийшло. Жінка розповідає, що перед поліцейськими батько схопив її за руку, відібрав сина і буквально укинув його у хату, зачинивши двері.

- Тоді поліцейські мене зробили винною, сказали, що я хотіла ними прикритись, щоб забрати дитину, - мало не плаче Катерина, коли розказує про свою проблему.

Вирішити її 22-річна вінничанка намагається через суд. Вона вже розлучилася з батьком Кирила у судовому порядку. Зараз також через суд намагається визначити місце проживання дитини за собою.

Але батько хлопчика, за її словами, ігнорує судові засідання. Катерина навіть давала оголошення в газеті за порадою судді. Їй сказали, що оголошення потрібне, аби відповідач потім не сказав, що не знав про дату і час слухання.

- Мені мій адвокат пояснює так: в нього син – єдиний козир, - говорить Катерина.

Вона розказала, як колишній чоловік намагався її переконати забрати заяву з поліції про побиття у обмін на повернення Кирила.

- «Давай, закінчуй це все», - казав він мені після того, як опублікувала новину у вас сайті, і запитав, чи я хочу забрати сина. Так, я хочу забрати сина! Хочу зараз же забрати! «То забирай заяву – і забереш сина», - сказав, пропонував завірити все на папері, говорив, якщо я не погоджуюсь на це, значить я погана мати… А де гарантія, що він знову потім не вивезе мене під Пурпурові, щоб побити? Ми живемо у одному мікрорайоні. Я не заберу заяви.


Катерина Музиченко написала про побиття у новинах від читачів на сайті 20minut.ua у жовтні минулого року. Її подруга сфотографувала в лікарні з синцями

Не признається

Після побиття Катерина лікувалася місяць у лікарні. За її заявою відкрили кримінальне провадження, яке після результатів судово-медичної експертизи кваліфікували, як навмисне нанесення тілесних ушкоджень середньої тяжкості. Це значить, що її колишньому чоловікові, у разі доведення винуватості у суді загрожує реальний строк. Він, за словами Катерини, вже має умовний термін відбування покарання – за хуліганство. По п’яні розтрощив чужу машину.

- Ще залишилися деякі слідчі дії, і до кінця місяця провадження за заявою жінки буде передане до суду, - переказав через відділ комунікацій обласної поліції слідчий, який оголосив підозру колишньому чоловіку Катерини у її побитті.

Сам підозрюваний не визнав своєї провини. Будь-які пояснення слідчому колишній чоловік Катерини відмовився давати. Її слова тим працівникам поліції, які приїздили до нього додому на виклики Катерини, називав наклепом. Журналісту по телефону сказав: «Ви помилися номером»…

- У нього позиція така: я сама себе побила, мазохистка, - каже Катерина. – Коли у нас був суд на розлучення, він вимагав, щоб дали час на примирення півроку. Суддя каже: «Ви вже чотири місяці не живете разом, чого ж досі не примирилися?» Я розповіла про побиття, що був струс мозку, перелами… А він каже: «Це вийшло непорозуміння». Розлучили нас. А місце проживання дитини має визначили окремий суд.
 

Катерина Музичук (22) каже, що колишній чоловік шантажує її сином: не віддає хлопчика, щоб зняла звинувачення в криміналі

Перспектива справи

Адвокат Катерини, який допомагає їй зараз у судовому порядку повернути сина, каже, що ще у позові про розлучення варто було поставити питання місця проживання сина. Але Катерині тоді ніхто не порадив цього.

Тепер їй, щоб повернути сина, треба довести органам піклування свою правоту. До судових слухань тепер задіюють соціальну службу, яка має дати висновок про умови проживання обох батьків, доходи тощо.

- Закон на стороні матері, - говорить адвокат Андрій Кисляк, посилаючись на судову практику. - Дитина перебуває в такому віці, коли потребує материнської любов, догляду і турботи. Батько цього всього дитині дати не зможе. Тим більше, що він має негативну характеристику. Я впевнений, що суд візьме це до уваги і залишить дитину з мамою.

Малу дитину в суді не питають

Обоє батьків за Сімейним кодексом мають рівні права на дитину. Рішення урешті приймається, як пояснюють в службі у справах дітей, не в інтересах батька чи матері, а в інтересах дитини. Це значить, що перевага буде на боці того з батьків, хто відповідальніший, хто може створити для дитини належні умови, забезпечений житлом та матеріально. Усі ці моменти вивчає спеціальна комісія й надає свій висновок суду.

- Мені пояснили, як відбувається комісія, що в них черга, засідання відкладають, якщо хтось не приходить, і врешті приймають рішення на користь того з батьків, хто ходив, - розказує Катерина Музичук. – Тим часом колишній чоловік налаштовує дитину проти мене. Не дарма мене Кирилко питав, чи я хочу його, чи немає в мене другого дяді...

Як пояснюють юристи, думку в 2,5-річної дитини у суді не питають. Лишень зі шкільного віку можуть прислухатися до неї, можуть і ні. І тільки у підлітковому віці дитина сама приймає рішення, з ким їй жити після розлучення батьків.

А що стосується судової практики, то в Україні вона дійсно показує: дитина завжди залишається з матір’ю. Навіть якщо батько в перших інстанціях доводить виняткові обставин неможливості цього та місце проживання дитини визначають разом з ним, Вищий суд скасовував такі рішення. Бо такий принцип українського судового права – дитина має жити з матір'ю. Виключення, звісно, є: якщо жінка божевільна, наркоманка чи злочинниця.


Читайте також:

Сімейні скандали. Є у Вінниці і чоловіки-тирани, і жінки-маніпуляторки

Війна за Марусю стає кримінальною. Суд виніс рішення, яке неможливо виконати

Герой АТО вхопив дитину і втік. Мати думає, що його надоумила поліція

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up