Кривава бійка на Тяжилові: Поранені та їхній кривдник лежать в одній лікарні

Кривава бійка на Тяжилові: Поранені та їхній кривдник лежать в одній лікарні
Рома і Саша мало не стекли кров’ю після бійки із озброєним складним ножиком чоловіком. Вони зробили зауваження його дівчині за побиту в нічному магазині пляшку, а той кинувся різати хлопців. Мами поранених юнаків бояться за життя своїх синів, бо їхнього кривдника поклали на лікування в сусіднє відділення і варти не приставили.

Зупинка “Лугова” - кінцева на Тяжилові. Майже опівночі 10 квітня тут була бійка, яку міліція кваліфікувала як хуліганство із застосуванням зброї. Стіни нічного магазину та тротуарна плитка були залиті кров’ю. На виклик вчасно поспів “Беркут” і викликав медичну допомогу. Ще б хвилин 10, як говорить мати Романа Білохвостика, її сина не було б серед живих.
- Якби швидка запізнилася, моєї дитини не було б уже, - говорить Алла Петрусян. – Я була під реанімацією, і чула, що й Саша був близький до смерті. Лікар казав, якби в нього рана була на міліметр-два більша, то все – летальний кінець.      
Роман Білохвостик втратив більше двох літрів крові від порізу складним ножиком, купленим, зі слів його власника, якраз напередодні. Озброєний чоловік поцілив 20-річному хлопцеві в плече та ногу. Як розповіли очевидці, кров з рани біля коліна буквально хлестала. Хлопця госпіталізували з підозрою на пошкодження магістральної артерії. Одразу в протишокову палату. Потім на операційний стіл.
Оперували й 21-річного Олександра Вернигору. У нього теж дві рани. Одна на щоці, а небезпечніша – на шиї. Обидва потерпілих зараз у хірургії міської лікарні швидкої допомоги. А через коридор – відділення нейрохірургії, де лікується той, хто їм тяжкі травми наніс.
- Він гуляє по коридору вільно. Навіть заглядав до них у палату, - кажуть матері хлопців. – Судячи з того, що він зробив і як давав пояснення міліції, він людина неадекватна. Він може інших порізати. А може й нашим дітям помститися. Не розуміємо, як так можна лишати його без нагляду.


- На рану на нозі мені наклали десять швів, - показує Роман Білохвостик (20). Його та другого потерпілого, Олександра Вернигору, батьки забирають з лікарні на ніч додому. Подалі від чоловіка, який порізав їх, але лежить у сусідньому відділенні без варти

„Крові було стільки, що й не розказати”
Про те, що 29-річний вінничанин, якого затримали на місці події, був п’яний і поводився неадекватно, казали бійці „Беркуту”. Наряд спецпідрозділу був на Луговій за хвилину і застав двох закривавлених хлопців, яким очевидці бійки намагалися надати першу допомогу.
- Один хлопець з ножовим пораненням в області шиї сидів на лавочці, а другий лежав від нього в метрах десяти з ножовим пораненням в області ноги, - описав обстановку інспектор спецпідрозділу "Беркут" Ярослав Козлов. – Ми наклали джгут на ногу пораненого, терміново викликали швидку і затримали громадянина, на якого вказали люди. У нього виявили складний ніж, яким він скоїв злочин. Цей громадянин був п’яним. У неадекватному стані. Він не розумів, що накоїв. З ним ще була його дівчина. Це ми встановили пізніше.
А з дівчини, як розповіли потім у міліції, все і почалося. Дама затриманого побила пляшку пива в нічному магазині. Звук розбитого скла почули хлопці на зупинці.
Олександр Вернигора якраз проводив на маршрутку працівницю кафе, де підробляє охоронником. Відреагував на подію, як у себе на роботі – попросив прибрати побите скло. Тоді ж на зупинці був і Роман Білохвостик. Цей юнак проводжав свою кохану додому. І теж не пропустив повз вуха звук побиття скла. Обох цих хлопців знала власниця магазину, що сама торгує. Хлопці ж місцеві й товаришують з її сином.
- Хлопці попросили прибрати і йти, а він до Саші: "Пішли розбиратись", - каже власниця магазину Ірина. – Знаєте, Сашко такий, що не боїться. Пішли - то й пішли. Він не очікував, що таке буде. В дверях той Сашу й саданув ножем. Між ними зав'язалася там бійка... І пішло поїхало. Коли він Рому вдарив, я не бачила. Дівчата викликали міліцію. Міліція бігом визвала швидку. Дуже багато було крові. Стільки, що й розказати не можу...

Що арешту не буде, ніхто не очікував
Саша та Роман лежать в одній палаті. І розповідають одне й те ж: що просили незнайомого їм чоловіка взяти совок і змести скло, але замість прибрати друзки, той запропонував вийти. Щойно вийшли, він приставив ніж до горла Олександра.
- Мене він вдарив спочатку в шию, потім у щоку. Я відійшов і відчув, як кров пішла з шиї. Пішов до магазину і сказав, щоб мені дали холодну мокру ганчірку притулити до рани. Що було далі, я вже не бачив, - розповів 21-річний Олександр Вернигора, четвертокурсник аграрного університету.    


- Коли ми зайшли в магазин, то бачили, як п’яний мужик чіплявся до продавщиці. Я не міг на це не відреагувати, - говорить Олександр Вернигора (21)

- Коли ми видерли в нього ніж, то я відчув, як кров стікає по нозі. Задер штанину і побачив, що в мене там рана, - говорить 20-річний Роман Білохвостик, якому допомагав боротися з озброєним чоловіком ще один товариш.


- Якщо він неадекватна людина, то має сидіти в тюрмі, тому що цього разу я поранений, а наступного - хтось інший, - казав Роман на другий день після бійки

Матері ж юнаків говорять, що чули, нібито дівчина затриманого внесла за нього 40 тисяч застави. Тому, мовляв, його й не арештували.
- Він живе на Стахурського, а вона – тяжилівська, - каже Алла Петрусян. – Нам люди розказували, що вона бігала по району і шукала гроші. Не знайшла, тому віддала у заставу хату, щоб заплатити за нього.  
В міліції цієї інформації не підтвердили. Сказали тільки, що клопотання слідчого про обрання міри запобіжного заходу затриманому за тяжкий злочин (хуліганство зі зброєю – від трьох до семи років тюрми) суд не задовольнив. Чоловіка мали б арештувати. Але рішення суддя прийняв для правоохоронців неочікуване. Його відпустили на лікування у п’ятницю і варти не приставили.

“Боїмося за своїх дітей”
У суботу мама Романа вже була в прокуратурі зі скаргою. В понеділок таку ж написала мати Олександра. Жінкам сказали, що з дня на день має бути засідання суду. І його рішення може бути іншим.
- Ми боїмося за своїх дітей. Вони ж лежать з ним у сусідніх відділеннях, - каже Алла і ділиться інформацією, здобутою з власних джерел. – У 2007 році його судили за наркотики, але він „віддєлався” штрафом. Зрозуміло, що має зв’язки.      
І, як сказав виконуючий обов’язки заступника начальника міського відділу міліції – начальник кримінальної міліції Кирил Доценко, затриманий на „Луговій” справді мав приводи в міліцію.   
- Знаю, що він притягувався до відповідальності. Але про судимість не можу сказати точно. Ще триває перевірка, - каже він, а на побоювання матерів, через небезпечне сусідство синів із палатою їхнього кривдника, говорить: - Ми можемо повторно клопотати про арешт, але за наявності якихось нововиявлених обставин. Заява батьків може бути однією з підстав для звернення до суду за зміною запобіжного заходу. Але мають бути конкретні факти, які свідчать про погрози, наприклад, чи про те, що особа має можливість впливати на слідство.
Що ж сказав затриманий “Беркутом” із ножем 29-річний чоловік? Ось його відповідь, сказана на камеру працівникам сектору зв’язків з громадськістю обласної міліції:
- Я дістав ніж. А так як все залило кров’ю, тому що мені розбили голову, я не бачив і не відчував, що їх порізав. Про це я взнав о 4.00 і тільки в міліції. Я два чи три рази там махнув. Навіть не пам’ятаю, що саме там відбулося...

„Цей злочин - особливо тяжкий злочин”
- Хуліганства із застосуванням зброї чи іншого предмета для нанесення тілесних ушкоджень фіксуємо рідко, - каже виконуючий обов’язки заступника начальника міського відділу міліції – начальник кримінальної міліції Кирил Доценко. – Буває, що одне в місяць. Буває, що жодного нема. У місті збільшили кількість нарядів для охорони громадського порядку. І випадок на Тяжилові – приклад того, як співробітники чергового екіпажу „Беркута” встигли на виклик. Якби миттєво не приїхали, не надали вчасно допомогу і не затримали винуватця, потерпілий міг би померти, а озброєний - втекти.  
Такі хуліганства в основному фіксуємо, коли б’ються на кулаках. Напідпитку виходять з розважального закладу і починають з’ясовувати стосунки. Зброю чи колючі предмети застосовують дуже рідко. Тут людина мали при собі ніж, і скористалася ним. Такий ніж є у вільному продажу, і немає заборони на його носіння. Але це не впливає на кваліфікацію злочину. Частина четверта статті 296 каже про дії, вчинені із застосуванням зброї або ж “іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень”.  
Чи зміниться така кваліфікація, не можу сказати. Це слідчий вирішить. Але скажу, що удари в життєво важливі органи, це тяжкі тілесні ушкодження. Один із порізів був у шию, де артерія. Це свідчить про повноту намірів, умисел. Бити по руці, це одне. А в шию замахуються, зрозуміло для чого. Відтак, на даний час ведеться кримінальне провадження про особливо тяжкий злочин.
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (33)
  • Anonymous

    Поясніть мені,як можна порізати ногу НИЖЧЕ КОЛІНА,якщо ти нападаєш? Тим більше,відразу на двох,зовсім не слабеньких "хлопчиків"... І,як каже Роман "Ми його тримали за руки,а він витягнув ножа..."
  • Anonymous

    Послушайте как люди говорят "з якоюсь дєвкою" и т.д. Быдлота встретилась в схватке с такой же быдлотой.
  • Anonymous

    А я за мир і дружбу.Накачу.

    Anonymous reply Anonymous

    А я всех людей люблю, за МИР и ДРУЖБУ)))))
  • Anonymous

    Горілочка.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:13 У Вінниці збільшили кількість автобусів на двох маршрутах 12:08 Терор України окупантами: 170 атак на фронті, загиблі та поранені серед мирних жителів 11:14 Родом з Калинівки, але жив у Вінниці. На війні загинув військовий Павло Радецький 10:15 Рецепт паски з сирною начинкою від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) Від читача 16:27 Розкажи бабусі про очищення судин 10:11 У Вінниці майже 40 вулиць без води та світла: адреси та причини відключень 09:15 Сьогодні — Велика середа. Про суть третього дня Страсного тижня і головні правила 09:15 Вінничанка Валентина Порицька понад півсторіччя працює на одному місці 08:55 Готові великодні кошики, паски та ковбаски. Де замовити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:24 Сьогодні вітаємо Тамару та Макара. Історія та прикмети 1 травня 22:29 Втричі збільшились випадки повторної «дорослої» вітрянки, а після 50-ти років може статися ще один сюрприз 21:56 Концерт «Sound of Ukraine» і оркестр, що скорив Європу, скоро у Вінниці! Буде до мурах photo_camera 21:12 Пандемія поставила на паузу, а війна переформатувала. На що перетворюють дитячі літні табори? 21:01 «Ти чесно жив, любив життя і ось пішов у небуття». Пам'ятаємо про героя Леоніда Паламарчука 20:02 Кліщі повилазять разом з теплом: як уберегтися в парках і садах 19:06 Біля Гайсина легковик в'їхав у вантажівку. Обоє водіїв — не місцеві 18:27 Почали з дефіле в українському вбранні. У техуніверситеті відновили конкурс «Міс ВНТУ» 18:10 З 1 травня ближнє світло фар за межами населеного пункту стає обов’язковим 17:13 Судитимуть бізнесмена, який привласнив та легалізував понад два мільйони «Укрзалізниці» 16:01 На «зебрі» по Зодчих легковик збив вінничанина. Потерпілий у лікарні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up