Колишній посадовець сприяв бізнесмену у заволодінні бюджетним мільйоном гривень

Колишній посадовець сприяв бізнесмену у заволодінні бюджетним мільйоном гривень
  • Поліція викрила колишнього посадовця, який сприяв керівнику товариства у заволодінні бюджетними коштами на суму понад один мільйон гривень.

У середу, 22 червня, слідчі обласного главку за процесуального керівництва обласної прокуратури повідомили про підозру колишньому посадовцю. Він підписав документи із завідомо неправдивою інформацією, чим сприяв привласненню керівником одного із товариств державними коштами під виглядом оплати за техніку.

— Досудовим розслідуванням встановлено, що 41-річний директор одного із управлінь водного господарства в 2019 році уклав договір з товариством, учасником тендерних торгів, на придбання техніки для потреб управління. В подальшому посадовець підписав акт приймання-передачі техніки вартістю три мільйони гривень, — кажуть у відділі комунікації поліції Вінницької області.

Слідством встановлено, що фактично техніка в повному обсязі поставлена не була та її вартість суттєво завищена. Таким чином, зловживаючи своїм службовим становищем, колишній посадовець сприяв директору товариства у заволодінні бюджетними коштами понад 1 260 000 гривень.

Відео дня

Правопорушнику повідомлено про підозру у привласненні, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем та службовому підробленні.

За такі злочини підозрюваному загрожує позбавлення волі на строк до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

 

Читайте також:

Закликав до ракетного удару по телевежі та інше важливе за 23 червня у Вінниці

 «Нехай нах…й в…буть вишку»: судили зрадника, який закликав до ракетного удару по телевежі

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Ірина Горбань

    І що вручили підозру?????
  • Новини Вінниці на 20хвилин

    ❗️ Коротко про головне — долучайся до нашого Telegram-каналу: https://t.me/vn20minut

keyboard_arrow_up