Хвиля шкільних псевдомінувань. Повідомлення надходять з окупованих територій

Хвиля шкільних псевдомінувань. Повідомлення надходять з окупованих територій
Інформація щодо серії недостовірних мінувань об‘єктів інфраструктури України
  • Початок 2022 року став справжнім випробуванням не лише для правоохоронних органів, які негайно реагують на повідомлення про мінування, а й для учнів, батьків і педагогічних колективів освітніх закладів.  
  • У поліції зазначають, що псевдоповідомлення про замінування надходять із тимчасово непідконтрольної території України або з Російської Федерації

З початку 2022 року надійшло 339 повідомлень про замінування, з них 306 повідомлень надійшло електронною поштою, 27 – телефоном і 6 – особисто або поштою. І це половина всіх таких повідомлень, отриманих за весь 2021 рік. Про це повідомляють в обласному главку поліції.

— Правоохоронці реагували на всі повідомлення про мінування. Нами перевірено – 3 183 об’єкти. Незважаючи на те, що жодне з таких повідомлень не було правдивим, органи поліції реагують на кожну інформацію та разом з відповідними адміністраціями  проводять перевірку, — кажуть у відділі комунікації поліції Вінницької області.

Відео дня

Вчора, 21 січня, нагадаємо,  нелектронну пошту Служби безпеки України надійшло повідомлення про замінування всіх шкіл Києва. Про це ми писали в публікації Ситуація повторюється. Вчора «замінували» вінницькі школи, сьогодні — київські

За інформацією поліції, серія псевдозамінувань є нічим іншим як елементом гібридної агресії та спланованою інформаційною операцією. Мета цього інформаційного тероризму — тримати українців в напрузі та вселити невпевненість у власній безпеці, і зробити це не так терористичним актом, як можливістю, що подібне може статися. Тому головне — зберігати спокій. 

У четвер, 20 січня, повідомили про замінування всіх шкіл та навчальних закладів. Відомо, що евакуювали дітей з будівель.Про це ми писали в публікації У Вінниці «замінували» всі навчальні заклади та «Мегамолл» (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

— Псевдоповідомлення про замінування надходять із тимчасово непідконтрольної території України або з Російської Федерації, — зазначають у поліції. — Всі повідомлення про замінування виявилися неправдивими. Просимо вас, особливо батьків школярів,  не піддаватись на провокації і зберігати спокій. 

У поліції додають, що завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності  згідно зі статтею 259 Кримніального Кодексу України карається позбавленням волі на строк від двох до восьми років.

 

Читайте також:

Стрілянина та КОРД у нічному клубі «Аура». Розповідаємо перші подробиці (ВІДЕО)

Ізраїльтян, які перебувають в Україні, попереджають про складну ситуацію. Що відомо?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Ирина Ирина

    Надо только захотеть найти звонившишь

keyboard_arrow_up