Грабіж на Київській. Видер у продавчині жменю золота, щоб подарувати дружині

Грабіж на Київській. Видер у продавчині жменю золота, щоб подарувати дружині

Цілу жменю прикрас, які коштували 18 тисяч гривень, видер у продавщиці магазину на Київській 32-річний покупець. Його спіймали і судили. Але покарання за грабіж дали поблажливе.

Пограбування у ювелірному магазині «Золото», що на Київській, було серед білого дня 26 березня минулого року. Тоді 32-річний грабіжник прийшов у магазин, як покупець. Обрав золотий браслет, сережки і перстень із топазами. Потім собі на шию вчепив срібний ланцюжок. Попросив, щоб продавчиня все це порахувала. І поки та оформляла покупку, грабіжник накивав п’ятами.

Експерти оцінили збитки від цього злочину у майже 18 тисяч гривень. А поліцейські знайшли винуватця – раніше судимого за крадіжку чоловіка, звільненого умовно-достроково. Днями йому винесли вирок за скоєний в магазині на Київській грабіж – призначили іспитовий термін.

– Вироком Вінницького міського суду чоловіка визнали винним у грабежі, призначили покарання у виді позбавленні волі строком на п’ять років та надали «останній шанс» для виправлення, – говорить прокурор Вінницької місцевої прокуратури Анатолій Хоменчук. – Призначили максимально можливий трирічний іспитовий термін.

Це означає, що в тюрму грабіжник не потрапить, якщо протягом трьох років його знову не потягне на злочин. Чому суд був такий поблажливий?

Знаходимо вирок у Реєстрі судових рішень. В ньому написано, що підсудний зізнався, покаявся і пояснив свій злочинний вичинок приблизно так: бажання не співпадали з можливостями.

Відео дня

Цитата з вироку: «вчинив вказаний злочин, в зв’язку з важким матеріальним становищем і бажанням подарувати золоті речі дружині на день народження».

Дружина грабіжника свідчила на суді. Сказала, що дізналася про злочин чоловіка від працівників поліції. Чи дійсно вона отримала у подарунок на день народження набір золотих прикрас з топазами, залишається здогадуватися. Замість ювелірних виробів у речових доказах були тільки бирки від них. Прикраси поліця не знайшла. У вироку сказано, що злодій ними «розпорядився на власний розсуд».

А ось, що розповіла продавчиня, в якої злодій видер золото:

«...довго прицінювався, оглядав ювелірні вироби, пояснював, що вказані вироби купує на прохання свого начальника... коли в магазині залишились тільки обвинувачений та свідок, він попросив порахувати, скільки буде коштувати золотий браслет, каблучка та сережки... попросив також показати йому ланцюжок зі срібла. Свідок була впевнена, що покупець придбаває вказані вироби, одягла йому на шию ланцюжок зі срібла та почала рахувати вартість виробів, тримаючи їх в руці. Обвинувачений шляхом ривка, вирвав з її рук золоті вироби та вибіг з приміщення магазину».

Замість повернути золото, грабіжник частково розрахувався з власницею магазину. У вироку вказали: відшкодував потерпілій 15 тисяч гривень. А от срібний ланцюжок він сам носив. Його повернуть підприємиці. Решту суми збитку засуджений повинен погасити під час іспитового терміну, аби не потрапити знову в місця позбавлення волі. 


Читайте також:

Судять таксиста, який наїхав на бабцю. На «зебрі» переламав їй обидві ноги

Відкривав машини ножиком. Історія нічних гастролей упертого авто-крадія

Як поліцейські обдурили бандитів, які по-хитрому обкрадали ювелірні бутіки

Сейф із обкраденої в Калинівці ювелірки знайшли лісники під Хмільником

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Задунайский Торонтуй

    == у продавчині
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up