Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави

Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави
  • Анатолія Бондаря підозрюють у двох злочинах: незаконній передачі землі та в спробі дати хабар начальнику Вінницької ОВА у розмірі 25 тисяч доларів США.
  • Його взяли під варту на час слідства та встановили розмір застави у два мільйони гривень. Ці кошти внесли за 15 хвилин після рішення суду.

Експосадовця, колишнього начальника Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства у 2007-2022 роках, підозрюють в незаконній передачі в користування на 49 років 3,4 га лісової ділянки Дашівського лісництва. Внаслідок цього державне лісове господарство зазнало збитків на суму 1,8 мільйона гривень. Крім того йому інкримінують пропозицію хабаря начальнику Вінницької обласної військової адміністрації, щоб той залишив його на посаді попри пенсійний вік.

15 квітня відбулося судове засідання у Вінницькому міському суді, де обрали запобіжний захід Анатолію Бондарю. Тоді суддя прийняв рішення про взяття підозрюваного під варту на строк 51 день, тобто з 15 квітня по 4 червня поточного року. Єдине, був змінений розмір застави, а саме суд постановив два мільйони гривень замість трьох.

Як стало відомо джерелам «20 хвилин», Бондаря відпустили під заставу. Два мільйони гривень внесли через 15 хвилин після суду.

Відео дня

Не визнає своєї вини

На звинувачення Бондар сказав, що ніколи раніше не порушував закони України і в цій справі потрібно детальніше розібратися.

— Я законослухняний громадянин, в суді вперше. Моє життєве кредо — дотримуватися законодавства. Тим більш в кримінальному напрямку, я умислів ніколи не робив, — каже підозрюваний. — Щодо матеріалів цих, то мій стан здоров'я трохи не дозволив і я їх глибоко не вивчив. Тому там багато того, що я вперше чую.

На питання судді Андрія Михайленка щодо епізоду з хабарем Сергію Борзову, то Анатолій сказав, що він не давав такі кошти.

— Я особисто не давав, а яка історія цього всього — потрібно вивчати, — відповів обвинувачуваний. Але не заперечив того, що зустріч з очільником ОВА була.

Має лише пенсію

Слідчий та прокурор на засіданні 15 квітня просили суд прийняти рішення по запобіжному заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю застави у розмірі три мільйони гривень. Такий запобіжний захід сторона обвинувачення вважала доцільним, щоб обмежити ризики того, що Бондар буде впливати на свідків або ж переховуватися.

Щодо суми в застави адвокат підозрюваного апелював на таке прохання тим, що Бондар зараз не працює і пенсія — це його єдине джерело доходу. Також захисник зазначав, що матеріали справи неретельно досліджені і сума збитку вирахувана неправильно.

Крім того, він зазначив, що оскільки Бондар зараз не на посаді, то не може чинити тиск чи мати зв'язок з іншими сторонами, які можуть відігравати важливу роль у судовому процесі. Врешті рішення прийняли про заставу два мільйони.


Читайте також:

Тільки на Бучмах вакцинували понад 500 собак та котів. У Вінниці продовжують робити щеплення

«Все ще можна побачити рештки цвинтаря». Темна історія Центрального парку Вінниці

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (36)
  • Zinenko Sasha

    Лесная мафия заплатила заставу .
  • Тетяна Шаламай

    І не дивно...Чиста арифметика: зловили,почистили,поділилися,випустили

    Тетяна Шаламай reply Тетяна Шаламай

    Олег Вишневский на жаль

    Олег Вишневский reply Тетяна Шаламай

    Тетяна Шаламай і кради далі но ділись.

    Тетяна Шаламай reply Тетяна Шаламай

    Валентина Самань  на жаль,злодії при владі

    Валентина Самань reply Тетяна Шаламай

    Тетяна Шаламай так не дивно, а страшно
  • Viktoria Pidlisna

    Казимир Брітов Так, коли Ной побудує Ковчег.
  • Pchesja

    НУ ЩО ХОЧ ЯКІСЬ ЗМІНИ Є ПРИ ЗЕЛЕНСЬКОМУ.ПРИ ПОРОШЕНКОВІ І ВЗЯТКУ ВЗЯВБИ ЧИНОВНИК,І БОНДАР БИ НЕ СВІТИВСЯ В СУДІ.ВСЕ БУЛО Б В ШОКОЛАДІ.АЛЕ ЯКЕ ЗАВЕРШЕННЯ ЦІЄЇ СПРАВИ БУДЕ СПОСТЕРІГАЄМО.АДЖЕ СУДОВОЇ РЕФОРМИ НЕ ПРОВЕДЕНО.СУДДІ ТІ Ж САМІ.НУ ХОЧ ЩОСЬ.ПОБАЧИМО ЩО ДАЛІ.

keyboard_arrow_up