Два підприємці та бухгалтер «заробили» на продажу зерна понад 5 мільйонів гривень

Два підприємці та бухгалтер «заробили» на продажу зерна понад 5 мільйонів гривень
  • Троє людей, керівники підприємства та бухгалтер, завдали державі збитків на понад п'ять мільйонів гривень під час реалізації сільськогосподарської продукції. За це їх судитимуть.

У січні 2023 директор державного підприємства Національної академії аграрних наук України разом з бухгалтером організували схему реалізації зібраного урожаю за заниженою вартістю.

— Знаючи, що продаж товару проводиться за цінами, які формуються відповідно до умов ринкової кон’юнктури, посадовці уклали договори постачання майже чотири тисячі тонн зернової продукції за заниженими цінами, — кажуть у поліції.

На цьому керівник не зупинився і навіть після звільнення. Він став головним інженером, залучив до вчинення злочину нового в.о. директора, довівши йому раніше розроблений план дій.

Відео дня

За висновками судово-економічних та товарознавчих експертиз вартість збитків, завданих державному бюджету, становить понад п'ять мільйонів гривень.

Такі махінації викрили правоохоронні органи. За даним фактом завершили досудове розслідування, а матеріали справи направили до суду.

Тепер за такі дії всіх трьох судитимуть — виконувача обов’язки директора, інженера та головного бухгалтера державного підприємства. Обвинуваченим загрожує до восьми років ув’язнення, в.о. директора ризикує провести за ґратами до дванадцяти років.

 

Читайте також:

Шахраї атакують підприємців Вінниччини: ким представляються та що хочуть

Шахраї вигадують нові схеми. Як вінничанам не стати жертвами фішингу

Поліція попереджає про шахраїв. Вісім порад, як не стати жертвою обману

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • К

    Саме тому поляки проти нашої агропродукції
  • Олександр

    Відмажуться.
  • Liubov

    Так привикли, красти. Коли вже наїдяться...
  • Тетяна Зель

    Всіх на передову а не садити щоб спокійно відпочивати хай проявлять свій героїзм там

keyboard_arrow_up