Шахраї вигадують нові схеми. Як вінничанам не стати жертвами фішингу

Шахраї вигадують нові схеми. Як вінничанам не стати жертвами фішингу
  • Фішинг — один із найпоширеніших видів шахрайства в інтернеті.
  • Шахраї створюють сайти, які імітують вигляд майданчиків, банків, платформ оголошень, сервісів обміну валют, служб доставки або інших ресурсів для того, щоб отримати цінну інформацію, зокрема дані банківських карток.
  • На таких сайтах користувачі вводять дані карти для оплати і шахраї, потім, забирають гроші жертв.

Як інформують в обласному главку поліції, під час воєнного стану стали популярними схеми з використанням фішингових сайтів, які прикидаються ресурсами для отримання соціальних допомог від держави, фондів, міжнародних організацій.

— На фішинговий сайт може вказувати будь-яка відмінність у URL-адресі (зайві символи, невірне написання). Користувачам варто завжди звертати увагу на адресу необхідного сайту, а також не переходити за підозрілими гіперпосиланнями і не вводити конфіденційні дані, — зазначають в обласному главку.

Для онлайн-шопінгу поліція радить використовувати перевірені сайти, а інформацію щодо соціальних виплат отримувати лише з офіційних сторінок державних органів.

Відео дня

Схеми з використанням фішингу зловмисники можуть використовувати і на платформах оголошень. Тому при купівлі-продажу товарів, обговорюйте деталі угоди лише у чаті цієї платформи і не переходьте у сторонні месенджери.

 

Читайте також:

Кого і коли вітати з днем ангела: календар іменин на квітень 2024

Магнітні бурі у квітні-2024: календар небезпечних дат та як вберегти здоров'я

Церковний календар на квітень 2024 року: нові дати

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up