«Душман» змушував паркувальника їсти гроші. Сутичка потрапила на камеру спостереження

«Душман» змушував паркувальника їсти гроші. Сутичка потрапила на камеру спостереження
  • Керівник вінницького осередку «Національного корпусу» Ігор Княжанський ледь не змусив з’їсти гроші працівника автостоянки.
  • Сутичка потрапила на камеру спостереження, а потім у мережу.

На парковці біля Центрального ринку у Вінниці стався конфлікт, який закінчився тим, що робітника стоянки ледь не змусили з’їсти гроші. Хоча інцидент відбувся ще 20 червня, про нього стало відомим після оприлюднення відео в мережі. Відео конфлікту вже переглянули десятки тисяч людей.

Після перегляду ролика думки людей розділилися: хтось вважає, що з паркувальником обійшлися правильно, а хтось навпаки — що дарма на нього накинулися з кулаками. Що сталося?

«Накормлю этими гривнями — мне по**й»

Ролик оприлюднили на facebook-сторінці «Україна кримінальна» ще 3 липня. Відео з камери спостереження, яка знаходиться в кабінці працівників парковки.

Відео дня

Обережно, присутня нецензурна лексика!

Відео розпочинається з того, що до кабінки паркувальників під’їжджає сірий автомобіль. Камера фіксує час: 11.14. Паркувальник протягує руку, щоб узяти квитанцію зі штрих-кодом. Водій дає йому посвідчення, яке потім виявиться посвідченням учасника бойових дій, і питає: «Оце проходить»? Робітник заперечливо хитає головою.

— Шо нє, бл**ь?, — обурився водій.

— Шо ти там дьоргаєшся? — звертається паркувальник до водія. Й отримує від нього квитанцію.

Сканує її й дивиться на монітор комп’ютера. Там має з’явитися сума, яку треба оплатити водію. У цей час водій виходить із машини й заходить до паркувальника.

— Шо, у Вінниці влади нема, чи шо? — починає розмову водій. Він потрапляє в поле зору камери спостереження й ми бачимо Ігоря Княжанського — керівника вінницького осередку «Національного корпусу», який відомий також як «Душман».

— 15 гривен. У нас влада, видишь, инвалидное место. Всё, — відповідає робітник.

— У нас тут усе инвалиды, бл**ь, — продовжує обурюватися Княжанський. І вимагає відкрити шлагбаум, щоб виїхати зі стоянки.

— 15 гривен, — наполягає працівник.

— Я тебя сейчас накормлю этими гривнями, — переходить до погроз водій.

У відповідь на це паркувальник показує, що все фіксує камера спостереження. Княжанський говорить, що йому байдуже на камери.

— Та камера, эта. Накормлю! — продовжує Княжанський. І за мить він уже переходить до дій.

Водій силою щось робить із працівником стоянки. Чутно нецензурну лайку та вимоги: «Открывай!».

Посвідчення УБД

Під час сутички, що відбувається всередині кабінки, до вікна з вулиці підходить чоловік у жовтій футболці. Княжанський просить його показати посвідчення учасника бойових дій паркувальнику. Сутичка припиняється й той дивиться посвідчення.

— Ну и что? — відповідає паркувальник. — У меня есть начальство, которое мне сказало…

— В Виннице постановление горисполкома на всех площадках, бл**ь, парковка бесплатная, с**а!, — перебиває Княжанський і знову застосовує силу до працівника. Той намагається зупинити нападника, але невдало.

— Я тебя, с**а, забью в гав**, — погрожує водій і продовжує крутити паркувальника. Вимагає відкрити шлагбаум.

— Я открывать не буду. Я здесь на работе. Я положу туда свои бабки, — говорить працівник. Він продовжує казати, що треба заплатити 15 гривень.

Конфлікт не припиняється. Доходить до того, що Княжанський просить у своїх знайомих дати йому 200 гривень. Скільки йому дали, на відео не видно, але ці гроші він намагається затовкти в рота робітнику. Схоже, що йому це вдалося. Після цього водій виходить із кабінки на вулицю.

Паркувальник дає решту крізь вікно, але гроші в нього не хочуть брати. Через кілька секунд чоловік комусь нецензурно кричить на вулицю. Схоже, що шлагбаум у цей момент хтось почав ламати. Він виходить на вулицю, а на столі залишається 26 гривень. Спостерігаємо коротку суперечку вже на вулиці, а далі відео закінчується.

Що говорить Княжанський?

Для об’єктивного висвітлення ситуації ми кілька днів намагалися зв’язатися з очільником вінницького «Національного корпусу» Ігорем Княжанським. Врешті написали йому у facebook прохання прокоментувати ситуацію. На жаль, Ігор так і не вийшов на зв’язок.

У випадку, якщо він захоче висловити свою позицію особисто, ми надамо йому таку можливість.

Але на місцевому сайті «naparise.com» знайшли коментар Княжанського. Він сказав журналістам, що працівник парковки лаяв ветеранів АТО та негативно висловлювався про Україну.

«Я знайшов ці гроші, і засунув у рота парковщику… Людина, яка хоч слово погане скаже проти України, має бути покараною. На відео чути, як він казав: «Йоб… ї хохли, йоб, а Україна, йо… й атовці». Таким слід голови відривати. Кому не зможемо відірвати — відгриземо. І не тільки ми. Це стосується всіх організацій. Мовчати більше не будемо», — пояснив власну позицію Княжанський.

Є тривожна кнопка

Ми шукали чоловіка, який працює на тій стоянці. Застали його змінщика, який представився Віктором. Той каже, що його напарник майже нічого не розповідав про ситуацію з бійкою. Але відео в інтернеті Віктор бачив.

— Я б вчинив так само, як мій напарник, — каже чоловік. — Розумієте, тут програма сама рахує по часу, скільки машина була на стоянці і скільки грошей за це треба заплатити. Якщо випустити авто без оплати — доведеться докладати свої гроші.

Паркувальник говорить, що в кабінці є тривожна кнопка.

— Він, мабуть, не встиг її натиснути, — каже Віктор.

У прес-службі поліції області нам розповіли, що жодна зі сторін після інциденту не подавала заяв. Відтак, розслідування не проводиться.

Ігор Княжанський на парковці через кілька хвилин після конфлікту. На цьому місці сталася сутичка з працівником стоянки. Фото з соцмереж

Про пільги

Для того, щоб дізнатися, чи існують пільги у вигляді безкоштовного паркування для учасників бойових дій, ми телефонували в департамент соціальної політики Вінницької міської ради.

Директорка департаменту Валентина Войткова відповіла, що не знає про такі пільги для ветеранів АТО-ООС. Порадила звернутися в департамент транспорту, енергетики та зв’язку.

— Учасники бойових дій користуються пільгами для проїзду в громадському транспорті, - каже директор департаменту Михайло Варламов. — У міської ради немає власних парковок. А щодо приватних, то я, принаймні, не знаю, щоб на законодавчому рівні впроваджували такі пільги.

До речі, список пільг, які надаються учасникам бойових дій, можна знайти в статті 12 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (99)
  • Анатолий Заика

    Знаю я цю кінчену парковку! Одного разу у них заглючив шлагбаум і із-за них була пробка в 100 машин аж тролейбуси стояли. Шлагбаум ледь відкривався, я кажу що зніміть його чи відкрийте, вручну записуйте час коли заїхали і поки не відремонтують можна ж вручну попрацювати, чому стоять сотні людей? На це до мене вибіг паркувальник з цієї кабінки з бітою, але швидко зрозумів що на нього дивляться багато людей і залишив біту.

    Висновки робіть самі.
  • Алексей Митин

    Атошники это продажное гнилое быдло режима парашенка
  • Вася

    Щось прочитав про химічну кастрацію педофилів..
    Читаю зара  про цього недоробка...
    Якись думки виникають по вихованню таких атошників...
  • Рэмбодупэнко

    Мародёр, он и в Африке мародёр.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up