Друге вбивство таксиста за місяць. Як це сталося?

Друге вбивство таксиста за місяць. Як це сталося?
Стопкадр зі слідчого експерименту. Затримані показали на місце, де вони поховали убитого таксиста. Експерти сказали, що причина смерті - травма голови
Подробиці злочину. Що таксиста зайшли з перерізаним горлом – неправда. Його забили до безтями, а потім закопали під стовпом. Про злочин над 27-річним Романом Данилюком поліція розповіла в деталях, щоб припинити чутки

Романа Данилюка почали розшукувати 20 листопада за заявою матері, що втратила з сином зв’язок. Роман чотири роки жив у Вінниці, на найманій квартирі на Вишенці, працював на автомийці і після роботи таксував. Його телефон три дні не працював, і мати приїхала з Хмельницького у Вінницю. 

Жінка розказала в поліції, що син три дні не виходив на зв'язок. 17 листопада його востаннє бачили на роботі. Про зниклого разом з машиною Романа невдовзі розійшлася інформація в соціальних мережах. Писали, що він поїхав на виклик і пропав. А 25 листопада у вінницькій групі «Дорожній контроль» розмістили пост: «Нашли. В посадке, недалеко от Агрономического, с перерезанным горлом. Транспортное средство в крови, в Хмельницком! Машина в крови была сдана в химчистку, ребята поняли, что "жаренным" пахнет, вызвали 102...».



Дійсно, 25 листопада знайшли тіло Романа. Відкопали не в посадці, а в полі під електроопорою. Туди поліцію привели затримані за вбивство. А інформація про знайдену в Хмельницькому машину таксиста – не відповідає дійсності. Як і те, що убили його, перерізавши горло, клієнти.

Минулого тижня двох підозрюваних у вбивстві таксиста арештували, а третього оголосили у розшук. Тим не менше, в поліції не утрималися від коментарів. Навпаки, дали інформацію про злочин, щоб припинити поширення чуток та попросити людей допомогти знайти автомобіль «Део Сенс» з номерними знаками ВХ 5321 АО, на якому зник третій підозрюваний.

Сусід привів убивцю
Причетні до убивства Романа, як розповів заступник начальника обласної поліції Олександр Глянько, 22-річний сусід по квартирі та два зеки, які звільнилися з тюрми, де сиділи за один й той самий розбій. Рецидивістам 28 та 35 років. 

- В ході слідчого експерименту на полі, біля електроопори, розкопали тіло таксиста. Експерти встановили, що смерть настала внаслідок травм голови, - каже Олександр Глянько. – Чи був таксист мертвий чи тільки непритомний, коли його повантажили в машину і привезли на це місце, буде встановлено протягом місяця. Поки що не знаємо, чи він помер раніше, чи в цій могилі. Не виключаємо можливість його удушення.

До Романа додому за наводкою співмешканця прийшли ті самі рецидивісти. Вони прикинулися працівниками поліції, надягли на нього наручники і змусили віддати ключі від машини та картки з пін-кодами. Знали, що на картках – 25 тисяч гривень.

- Вони скористалися тим, що людина до правоохоронних органів ставилася боязливо, і зайшли як лейтенант та капітан поліції, - говорить Олександр Глянько.

Назвалися «ментами»
Двоє співучасників злочину, сусід по кімнаті Романа та старший зек, познайомилися на мийці, де працювали. Роман був мийником на іншій. Рецидивіст розпитав у 22-річного колеги все про його сусіда, а тоді запросив до справи свого спільника по злочину, за який щойно відсидів.

Ця трійця і змовилися на злочин. Вирішили прийти до Романа, як поліція, бо він з опаскою ставився до правоохоронців через те, що нелегально таксував.

- Домовившись про злочин, наші три підозрювані 17 числа підійшли до будинку, де жив покійний. Співмешканець переконався через вікно, що він удома. Сказав про це спільникам, - говорить заступник начальника слідчого управління Олександр Солдатов. - Коли ті зайшли в будинок, то одразу накинулися, наділи міліцейські наручники і почали бити та випитувати, де картки і пін-коди. Били руками і ногами. Коли заволоділи картками, один з нападників вийшов на вулицю і з третім, сусідом потерпілого, поїхав знімати кошти з банкоматів. У цей час інший підозрюваний заподіяв смерть потерпілому. І коли вони повернулися із знятими грішми, запропонував позбутися тіла. Вони втрьох вивезли свою жертву за Вінницю і закопали на полі біля Агрономічного.

Двоє учасників, як кажуть у поліції, повернулися додому, а третій зник на машині убитого.

Стопкадри зі слідчого експерименту. Затримані показали на місце, де вони поховали убитого таксиста. Експерти встановили, що причина смерті - травма голови


Як розказав 20minut.ua вінничанин Сергій, в квартирі якого сталося непоправне, вбивці взяли його лопату закопувати тіло. Поліція попросила упізнати інструмент. 

- В квартирі батько живе, але він не чув нічого - глухий, - каже квартиродавець. - Якби вийшов, коли вони були в хаті, вбили б і його.

Машина – основна здобич
- Зняли з карток близько 10 тисяч гривень. Фактично за 10 тисяч і машину позбавили життя порядну людину, - говорить Олександр Глянько. – Машина «Део Сенс» срібного кольору з номерним знаком «ВХ 5321 АО». Ми розуміємо, що вона вже не на території Вінницької області. Але сподіваємося, люди побачать інформацію про розшук і повідомлять в найближче відділення поліції чи на «102» про даний автомобіль.

Це не перше вбивство таксиста, скоєне заради машини. За даними карного розшуку, Роман – третій чоловік, який зник цього року з автомобілем, і він шоста жертва вбивства серед безвісти зниклих.

Розбійні напади, грабежі, замахи на убивство – постійні злочини, від яких потерпають водії таксі. 

– Поліції відомі не всі напади, бо таксисти обіцяють не заявляти, щоб залишитися живими, - каже водій таксі Олексій, який сам не раз тікав від нападників, на щастя, не озброєних. - В більшості випадків на виклик з’їжджаються інші таксисти і “гасять” конфліктну ситуацію. 

А пройшли по поліцейській статистці шість нападів на таксистів зі смертями чи замахами на убивство за два роки. Більшість були у Вінниці. Інші у Жмеринці й Немирові.  
 

Відео дня

Машину таксиста не знайшли.
Третій злочинець сказав, що її в нього вкрали


Підозрюваний Леонід Коценко (35). Спіймали. Зізнався. Автомобіль таксиста «Daewoo Sens», сказав, у нього хтось вкравРодом з Погребища. Нещодавно звільнився з тюрми, де сидів за розбій. Останні три-чотири місяців жив у Вінниці, на вулиці Космонавтів. Працював на мийці.
Так розказали в поліції про третього підозрюваного, якого оголосили в розшук разом з автомобілем убитого Романа Данилюка.
А сьогодні, 1 грудня, в поліції сказали: вже знайшли третього підозрюваного. Затримали його в понеділок ввечері у Вінниці. Чоловік зізнався, а про машину сказав - її у нього викрали.   
Тож автомобіль «Daewoo Sens» сірого кольору з номерним знаком «ВХ 5321 АО» так само в розшуку. Якщо побачите його - подзвоність оперативникам за телефонами 067-975-02-73, 097-350-45-19.
 


Попереднє вбивство водія таксі будуть розслідувати до весни
Місяць тому 20minut.ua писав, як таксисти прочісували поля і посадки під Калинівкою в пошуках свого колеги 28-річного Віталія Коваля, а потім вимагали розправи над молодиками, які його задушили заради машини «Ауді-100». Винуватці в СІЗО, а слідство чекає експертиз, щоб довести їм всі епізоди діяльності. До суду мине ще кілька місяців. 

- Вражає цинізм молодого покоління, - каже про підозрюваних у вбивстві Віталія Коваля Олександр Солдатов. - Вони спочатку займалися дрібними крадіжками з автомашин (доводимо більше 20 епізодів крадіжок), а потім згуртувалися і пішли на убивство. Приїхали рано-вранці у Вінницю, зупинили таксі «Ауді», їздили з таксистом, а потім почали його душити. Шнурок розірвався, таксист вибіг з машини і почав тікати. Наздогнали, били, затягнули назад в машину і ще близько години возили. Всю дорогу він просився, щоб не убивали. Казав: заберіть машину, не буду нікуди звертатися. Але все одно його вивезли в ліс, де усі разом, втрьох, додушили. Машину вивезли в райцентр і продали автомеханіку за дві тисячі доларів. Враховуючи те, як вони ведуть себе на допитах, не сумніваюся, що незабаром в їхньому виконанні були б інші злочин. Це дуже цинічна група. Слава Богу, що затримали.
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Олександра Брацлавська

    Які НЕЛЮДИ!!
  • Я

    Машина данной марки уже неделю стоит возле ощадбанка № 176 по ул.Пирогова 73А. Только номера не помню... Но видно что к данному авто никто не подходит...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up