До восьми років за викрадені цигарки. Мешканець Гайсинщини обікрав магазин

До восьми років за викрадені цигарки. Мешканець Гайсинщини обікрав магазин
  • Мешканець Гайсинщини забрався до магазину та виніс звідти понад 100 пачок цигарок. За це йому загрожує до восьми років в'язниці.

Крадіжка сталася 5 вересня у селі Копіївка Гайсинського району. Про це інформує Поліція Вінницької області.

До поліції звернулася власниця магазину та повідомила, що вночі з її закладу поцупили понад 100 пачок цигарок. У торговій залі була камера, яка все зафіксувала.

— Виїздом на місце події слідчо-оперативна група поліції встановила, що правопорушник проник до приміщення магазину пошкодивши грати та вікно. Завдяки записам з камери відеоспостереження правоохоронці ідентифікували зловмисника та встановили маршрут його руху, — зазначають у поліції. — Поліцейські розшукали та затримали чоловіка за місцем його проживання. Ним виявився раніше судимий за наркозлочини 38–річний житель Дашівської територіальної громади. 

Відео дня

Викрадені цигарки правоохоронці знайшли у будинку затриманого. Він заховав їх під ліжком.

Крадій перебуває в ізоляторі. За крадіжку info йому загрожує до восьми років ув’язнення.

Крадіжка у воєнний стан

Із 7 березня 2022 року Законом № 2117-IX внесено зміни до КК щодо посилення відповідальності за злочини за ст. 185, 186, 187, 189, 191 КК, вчинені в умовах воєнного стану. Це основні майнові злочини, які завжди становили значну частину всієї кримінальної статистики в Україні — крадіжка, грабіж, розбій, вимагання, а також розтрата і заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем. Про це розповідає видавництво «Юридична практика».

Наприклад крадіжка — ч. 1 ст. 185 КК до цього вважалася не злочином, а кримінальним проступком, і за неї було передбачено покарання від штрафу 17 тис. грн до обмеження волі строком до п'яти років. Лише в разі вчинення крадіжки повторно або за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 185), з проникненням у житло або інше володіння (ч. 3 ст. 185) чи у великому, особливо великому розмірі (ч. 4, 5 ст. 185) — передбачалися покарання у вигляді позбавлення волі.

Нині ж крадіжка, учинена в умовах воєнного або надзвичайного стану — є особливо кваліфікованим складом злочину. Вчинення крадіжки в умовах воєнного стану — одразу кваліфікується за ч. 4 ст. 185 КК, за що передбачено покарання у вигляді позбавлення волі від 5 до 8 років.

 

Читайте також:

Вбивство немовляти на Жмеринщині. Поліція з'ясувала деталі трагедії

Поліція, швидка та потерпілий на асфальті. На об'їзній чоловік вскочив під машину

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (42)
  • Коля Бровко

    Шановні поліціянти, що визробили щоб покарати зрадницю, яка здала будинок офіцерів де пострадали багато людей і її шайку зрадників думаю ви покараєте ,умовним , а цигарки ,5 років, це справедливо?
  • Tanya Zvarich

    А може він спеціально так зробив😉щоб на фронт не забрали😉😉😉
  • Тамара Слета

    Бедного судили да  нельзя воровать а депутатов хоть одного посадили за то что они народ обворовывают или это надо еще доказать.
  • Holub Elena

    Коригувальників під заставу випустили.Бєспрєдєл в державі

keyboard_arrow_up