Бандити утримували чоловіка у підвалі, погрожували розправою та вимагали 230 тисяч гривень

Бандити утримували чоловіка у підвалі, погрожували розправою та вимагали 230 тисяч гривень
У Вінниці поліцейські затримали членів міжрегіонального злочинного угруповання
  • Вчора, 24 жовтня, КОРДівці затримали 45-річного організатора банди та його 26-річного спільника, які незаконно утримували у підвалі мешканця Житомирської області та вимагали у нього і його родичів 230 тисяч гривень.
  • В автівці бандитів поліцейські провели огляд та вилучили ряд доказів.

За словами начальника Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Івана Іщенка, банду організував керівник поштового відділення, в якому працював 30-річний потерпілий.

— Члени угруповання під приводом повернення боргу, три доби незаконно утримували чоловіка у підвалі будинку, годували його один раз в день, залякували, били та погрожували розправою йому та його сім’ї, — кажуть у відділі комунікації поліції Вінницької області. — Надалі під тиском зловмисників потерпілий змушений був зателефонувати до своєї родички, мешканки  Вінницької області та просити її знайти  гроші для вимагачів.

Жінка вирішила звернутись по допомогу до поліції.

Відео дня

Правопорушники — мешканці Житомирської області, віком 26 та 45 років. Поліцейські затримали зловмисників під час передачі останнім у автомобілі усієї суми коштів родичкою потерпілого. 

Поліцейські провели огляд транспортного засобу, який належить одному із затриманих вимагачів. У результаті процесуальної дії вилучили грошові кошти, пістолет, ніж, документи, банківські картки, мобільні телефони.

Наразі двоє фігурантів кримінального правопорушення затримані в процесуальному порядку та перебувають в ізоляторі тимчасового тримання. Процесуальне керівництво в кримінальному провадженні здійснює Вінницька обласна прокуратура. Слідчими вирішується питання про повідомлення їм про підозру.

Довідка:

За вимагання, вчинене за попередньою змовою групою осіб, в умовах воєнного стану та незаконне позбавлення волі людини, вчинене за попередньою змовою групою осіб згідно Кримінального кодексу України загрожує позбавленням волі до 12 років з конфіскацією майна.

Причетність інших осіб до вчиненого правопорушення поліцією встановлюється. 

Нагадаємо, у Тульчині п'яний чоловік вдарив 18-річну баристу садовою пилкою по голові. Чоловікові загрожує до семи років ув'язнення. Деталі у матеріалі.

 

Читайте також:

Вінничанка на пошті отримала пакунок із фенілнітропропеном для виготовлення амфетаміну

На Вінниччині зловили грабіжника, який зв’язав та пограбував 76-річну жінку

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Olga Pogorila

    Довічне
  • Next

    Молоді фахівці, з великими сроками утримання, дуже потрібні виправним колоніям.

keyboard_arrow_up