АТОвця Санчеса судитимуть за ніс «мажора». Справа давньої бійки знову в суді

АТОвця Санчеса судитимуть за ніс «мажора». Справа давньої бійки знову в суді
Андрій Сарвіра з позивним "Санчес". Минулого року його звільнити з-під варти після апеляції
  • Після років судових розбирань і двох повернень на дорозслідування знову починають слухати історію бійки восьмирічної давнини.
  • У Вінницькому міському суді вкотре зустрінуться учасники й свідки сутички двох компаній на Соборній, після якої один юнак опинився в СІЗО, а другий - на операційному столі з відрізаним носом.
  • Резонансною стала та банальна хлопчача бійка через роки. Коли звинувачений побував на воєнному Сході, приїхав звідти на суд і його арештували.


Про бійку, під час якої сину власника «Іванівських ковбас» відрізали ніс розбитою пивною пляшкою, редакція RIA/20minut.ua писала минулого року. Розповідала, що розслідували цю давню історію спершу міліція, потім суди різних інстанцій, а згодом й поліція. Був арешт підозрюваного. І було його звільнення. Бо справу повернули розслідувати знову.

Під арештом за травмування сина бізнесмена ще торік сидів у слідчому ізоляторі Андрій Сарвіра. Вінничанин, який кілька років тому став волонтером, АТОвцем, і переїхав із Вінниці до Києва. Зараз молодий чоловік із позивним «Санчес» є власником піцерії для ветеранів у Дніпрі. І у його закладі навіть пригощали Петра Порошенка.

Фото зі сторінки Андрія Сарвіри (на першому плані знімку, в центрі) з Фейсбуку

Сьогодні історія інкримінованого йому злочину (історія одного носа, відрізаного розбитою пивною пляшкою на тротуарі неподалік Макдональдса), знову в суді. Знову Андрій Сарвіра на лаві підсудних за нанесення тяжких тілесних ушкоджень.  

Відео дня

У понеділок, 6 березня, суд провів підготовче засідання. На наступному тижні учасники процесу почнуть заново розбиратися у подіях восьмирічної давнини. Ось що відомо ту сутичку двох компаній, редакції.

Сарвіра з однокласником зіткнувся на Соборній з трійцею юнаків у листопаді 2008 року. Під час сутички мало не відрізали носа «розочкою» (розбитою пивною пляшкою) сину власника заводу “Іванівські ковбаси” (має шрам, робив пластичну операцію за кордоном). У чиїх руках та пляшка була – у кожного своя правда. Спершу свідки нібито вказували на його однокласника, але за роки судів все перевернулося з ніг на голову...

- Сарвіра тієї пляшки навіть в руках не тримав. На ній немає його відбитків, але експертизу або не проводили, або приховали, - говорили раніше адвокати підсудного АТОвця.

Товариша Андрія Сарвіри судили раніше. Звинувачували лишень у хуліганстві і врешті звільнили від відповідальності за строками давності. Тепер колишні однокласники між собою не спілкуються.

- Бо він вчинив не по-чоловічому, - так пояснив батько Андрія ставлення сина до товариша, що «вийшов сухим із води».

А що говорить про все це потерпілий – той молодий чоловік, якого прибічники Санчеса назвали не інакше, як «мажором»? Сергій Семенчук минулого року поговорив із журналістом RIA/20minut.ua, хоча завжди відмовляв пресі у наданні своїх пояснень. Він назвав свою родину простими людьми, казав, що "за справедливість не платять".

- Сім років ніхто не вірив, ні мама, ні тато, ні сестра, що доб’юся справедливості. Всі думали, що йому нічого не буде або дадуть умовно і відпустять, раз так довго йдуть суди, - казав Сергій, коли Андрій сидів у СІЗО й ще не було апеляції. 

Більше - у статті “АТОшник” і “мажор”. Хлопці сім років воювали у судах через бійку на Соборній".

Незадовго після цієї розмови Санчеса відпустили з-під варти. Апеляційний суд вирішив, що у матеріалах справи не все ясно, і повернув провадження на дорозслідування.

Так само було кілька років тому: суд першої інстанції виніс вирок (давав Андрію Сарвірі умовне покарання), прокуратура його оскаржила, і почалося третє коло слухань і апеляційних скарг… Зараз, виходить, те саме закрутилось учетверте.

Редакція слідкуватиме за розв’язкою цієї давньої історії, яка стала резонасною завдяки підтримці Санчеса, як учасника АТО. І хоча він уже не вінничанин, і не військовий, а Дніпровський підприємець, групи в соціальних мережах із назвами «Свобода Санчесу», швидше за все, знову почнуть поповнюватися новинами.


Читайте також:

“АТОшник” і “мажор”. Хлопці сім років воювали у судах через бійку на Соборній

Бійця "Санчеса" посадили на п'ять років за вуличну бійку

Санчеса не випустили з-під варти. Суд назвав його арешт законним

Брат за Брата! Вимагаємо справедливого вироку щодо розвідника 81-ї окремої аеромобільної бригади Збройних сил України Андрія Сарвіри "Санчеса"

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Oleksandr Stoliarov

    До речі, Наталя, а звідки у звичайного атошника, який відсидів у сізо, внєзапно з"явилося бабло для власної справи у Дніпрі? чув, що мародерство процвітало під час "визволення" від "сепаратистів" на сході України

    Nataliya Sklyar reply Oleksandr Stoliarov

    інвестори - друзі)

    Oleksandr Stoliarov reply Nataliya Sklyar

    Ага-ага, любі друзі)
  • Oleksandr Stoliarov

    "навіть пригощали Петра Порошенка" - того самого корупціонера портрошенка, який вже висмоктав останні сили з України?

    Стаття написана не незалежно. Переконаний, що мажор із відрізаним носом отримав справедливе покарання, але писати оду санчесу і робити з нього "героя" - це не журналістика

    Nataliya Sklyar reply Oleksandr Stoliarov

    Де ти тут оду побачив? Саш, знову "вкид"
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up