Апеляцію відхилили. Активіста, який вчинив смертельну ДТП, залишили під вартою

Апеляцію відхилили. Активіста, який вчинив смертельну ДТП, залишили під вартою
  • Сьогодні, 3 грудня, Вінницький апеляційний суд залишив під вартою активіста громадської організації «Дорожній контроль» Романа Шиманського, який минулого місяця збив велосипедистку. Жінка від отриманих травм померла у лікарні.
  • Адвокатка підсудного просила змінити йому запобіжний захід на більш м'який, посилаючись на те, що чоловік хворий.

Захисниця Шиманського не погоджувалася із ухвалою слідчого судді Вінницького міського суду. Вона вважає, що чоловік має перебувати під цілодобовим домашнім арештом. Свої вимоги підкріпила фактами про тяжке ендокринне захворювання Романа Шиманського, тим, що він визнав провину, сприяє слідству, допомагав потерпілій коштами. Про це зазначають у пресслужбі Вінницького апеляційного суду.

«На ліки для жінки підозрюваний витратив більше двадцяти тисяч гривень. До речі, її особу досі не встановили, — зазначила адвокатка. — Володіємо лише інформацією зі слів співмешканця потерпілої, яку ще не поховали. Паспорта немає».

Ні прокурор, ні судді, не підтримали думку захисниці. Вони припускають, що чоловік може ухилятися від слідства й суду та залишити місце проживання.

Відео дня

«Такий запобіжний захід не передбачає постійного спостереження за підозрюваним. Тим паче, що відсутні соціально-стримуючі фактори: Шиманський — не одружений, не має дітей», — сказав прокурор.

Рішення суду: підсудний і надалі перебуватиме під вартою.

18 листопада у Вінниці, нагадаємо, п'яний активіст «Дорожнього контролю» не надав перевагу в русі жінці з велосипедом, яка перетинала пішохідний перехід, та збив її. Велосипедистка потрапила до реанімації, де не приходячи до тями, померла.

 

Читайте також:

Нечітка мова та запах алкоголю з рота. 39-річна вінничанка попалась по 130-тій

Ускладнений рух та дві побиті машини. На Центральному мосту не розминулися Nissan та BMW

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Бойко Люда

    Померла Ірина  проживала на Шкільній площі це Старе місто в неї є рідний брат який проживає там же
  • Читач68

    Тут скоріше хвороба, як прикриття. А, оскільки, це персонаж з дорожнього контролю, то вони знають, яку краще придумати хворобу , щоб цього вбивцю відпустили. Через місяць-другий дорожній контроль буде збирати гроші, щоб лікувати цього типа. Напишуть, що такий хворий, і так страждає після скоєного, що потрібно зібрати багато грошей.
    Негідники, яких прикриває дорожній контроль Вінниці
  • Макс Хитрук

    Хворі на ендокринне захворювання не бухають що аж сліпи заліпляні. Ви що в голову чвакнуті? Який домашній арешт. А ну да тут же братки порішають і получится що велосипедистка сама налетіла на припарковані машину.
  • Arnedo Arnedo

    Больной??? Эндокринка?? Интересно даже!!! Бухать значит можно ,тут сразу заболели.

keyboard_arrow_up