Померла Ірина, яку збив п’яний активіст на «Мерседесі». Що кажуть в «Дорожньому контролі»?

Померла Ірина, яку збив п’яний активіст на «Мерседесі». Що кажуть в «Дорожньому контролі»?
  • П’ять днів медики рятували життя 53-річній Ірині, яка потрапила під колеса «Мерседеса».
  • Протягом цього часу поліція з’ясувала, що водій за кермом був п’яний.
  • Що кажуть в громадській організації «Дорожній контроль Вінниці», членом якої є водій іномарки?

Аварія сталася 18 листопада по вулиці Данила Нечая, в районі перехрестя з провулком Сірка, близько 18.30 години. Потерпіла з велосипедом перетинала проїзну частину дороги. У цей час її збив «Мерседес».

На місці ДТП поліція запропонувала 30-річному чоловіку пройти обстеження на стан сп’яніння. Але водій відмовився від проходження освідування за допомогою алкотестеру «Драгер». Чоловік, який мав зовнішні ознаки сп’яніння, пояснив, що відразу після аварії вжив заспокійливі ліки.

Відео дня

У водія взяли зразки сечі та крові на визначення стану сп'яніння. Дути «Драгер» він не хотів, бо має бронхіт. Саме так він це пояснив.

Водій автомобіля виявився представником громадської організації «Дорожній контроль».

«Відносно перевірки правда, водій дійсно людина з інвалідністю і не міг продути, але надав і кров, і сечу у двох екземплярах, результати ніхто не буде приховувати і якось на це впливати», — написав у фейсбуці керівник організації Володимир Затайдух наступного дня після аварії.

Два проміле алкоголю

Результати експертизи оприлюднили у понеділок, 22 листопада. За інформацією слідчого управління обласного главку, 30-річний водій автомобіля «Мерседес» перебував у нетверезому стані. 

— Згідно з висновками на стан сп’яніння, в крові було 2 проміле алкоголю, — зазначають у відділі комунікації поліції Вінницької області. 

У вівторок, 23 листопада, ми зателефонували до голови ГО «Дорожний контроль Вінниці» Володимира Затайдуха та попросили прокоментувати ситуацію.

— Наша громадська організація однозначно засуджує, коли людина сідає за кермо п’яним. Щодо водія, то він буде виключений з лав нашої організації. Щодо потерпілої, то ми щодня забезпечуємо їй ліки. Стан жінки стабільно важкий, потрібно по чотири тисячі гривень в день на лікування. Водій та наша організація повністю взяли на себе це питання, — зазначив Затайдух.

За його словами, водій повністю визнає свою вину та готовий понести покарання. Він чекає, коли йому вручать підозру та відбудеться суд, на якому вирішуватимуть міру запобіжного засобу.

— Слідство встановлює очевидців та свідків дорожньо-транспортної пригоди, — додають в поліції.

Поліція просить відгукнутись водія сірого легковика. Після ДТП автівка стояла перед пішохідним переходом з увімкненими аварійними ліхтарями та водій допомагав доправити потерпілу жінку до карети швидкої допомоги.

— Шановні громадяни, якщо ви маєте інформацію щодо обставин аварії — телефонуйте за номерами: 0679017317, 0965025315 або 102, — зазначають у поліції.

Сьогодні потерпіла померла

Одразу після ДТП потерпілу госпіталізували в лікарню. В неї діагностували політравму, закриту черепно-мозкову травму, перелом обох гомілок. Волонтерська пошукова організація Вінниччини опублікувала фото жінки та попросили відгукнутися рідних. Через деякий час її особу встановили.

Сьогодні, 23 листопада, в обід жінка померла в лікарні, так і не прийшовши до тями після аварії. Інформацію нам підтвердили в обласному главку.

— Наразі кримінальне провадження перекваліфіковано на третю частину статті 286-1 Кримінального Кодексу (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння, якщо вони спричинили смерть потерпілого). Такі дії караються позбавленням волі на строк до десяти років, — кажуть у відділі комунікації поліції Вінницької області.

Потерпіла в аварії 53-річна Ірина Герсак проживала разом з 63-річним вінничанином Геннадієм, який потребує сторонньої допомоги. Жінка винаймала в нього житло та допомагала у домашніх справах.

— Нам скинули повідомлення та попросили про допомогу. Знайшли співмешканця потерпілої жінки після ДТП. Це дідусь, який проживає у будинку на Старому місті. Справа у тому, що він після інсульту та не може сам себе обійти. Чоловік не може вийти сам з будинку та пересувається лише тримаючись за стіни. В будинку обрізане світло та не топиться, — розповідає вінницька волонтерка Надія.

Волонтери щодня привозять Геннадію гарячу їжу. Активісти «Дорожнього контролю» шукають заклад, де йому можна буде перезимувати.

Довідка:

Стаття 286-1 третя частина

  • Діяння, передбачені частиною першою цієї статті, вчинені в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, якщо вони спричинили смерть потерпілого, караються позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від п’яти до десяти років.

 

Читайте також:

У цей день вітайте Бориса та Ольгу. Історія та традиції 23 листопада

Активіст, що збив жінку на Старому місті, справді був п'яний. Шукають свідка на сірій машині

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (62)
  • Максим Дорожный

    Пешеходный переход,А НЕ ПЕРЕЕЗД!Пешеход Олден убедиться,что не безопасно переходить и что он не создаст аварийной ситуации.И тогда,ПЕРЕХОДИТЬ,А НЕ ПЕРЕЕЗЖАТЬ.А на велике выскочить и не смотреть,то сама виновата.Когда уже люди,резал выпрыгивающие и идущие,не смотря по сторонам поймут,что их жизнь и здоровье,только в их руках.Машина,это кусок железа,которая может сломаться и забрать жизнь.Если есть желающие рисковать ,то удачи вам.А вот винить водителя сейчас,который не мало полиции Нервы сделал,то это не нам всем.Суд решит.А Мнение Ыкспеотов полицаев и всех других,не имеет значения.Пускайте тут пузыри)А толку?Не зная всего,делаете выводы и верите в них как в истину?Обычное стадо обиженных людей(

    vik n reply Максим Дорожный

    дебил!!!!!!! уродов кот.несутся на  пшеходном переходе  надо
    морду в смятку бить. я  лично сам ставал  жертвой таких  скотов  и у меня  было  желание  разбить его  лах  вздребезги.не
    хочется потом иметь хулиганку. изза  таких  скотов..дело не в  пешеходах  а в том  что  имбицилам  с шизофренией  продают права .психи садятся  за  руль  рожают  детей рабов.все  делать надо с умом.дебил почитай правила перед  пеш.переходи  за 30 метр.надо сбросить скорость до 20
  • Vitalii Nastasciuc

    Алкаші україни
  • Виктор Косяненко

    Страна чудес активистки волонтёр радник
  • Олег Вакуленко

    Водитель однако даун, но!
    Велосипедист на пешеходном переходе должен идти пешком, а не ехать, вот и сработал природный отбор.

keyboard_arrow_up