«А чого штани не зняли?». Біля Залізничного вокзалу затримали мародера (ОНОВЛЕНО)

«А чого штани не зняли?». Біля Залізничного вокзалу затримали мародера (ОНОВЛЕНО)
  • Вдень 12 березня біля «АТБ», що у районі Привокзальної площі, прив’язали до дерева чоловіка. На його спині приклеїли табличку «Злодій».
  • Такий громадянський арешт, з початку війни, українці вчиняють з мародерами. А ще з закладниками наркотиків та п’яними водіями.
  • У поліції повідомили, що чоловік намагався вивезти візок з продуктами із магазину, але був затриманий охороною.

Поблизу «АТБ», що на Залізничному вокзалі, вінничани прив’язали скотчем чоловіка до дерева. До його спини приклеїли листок з написом «Злодій». Фотографіями цього випадку діляться у соцмережах.

«Це Вінниця. Так буде з кожним мародером», — пише вінничанка Наталія Трисвятська Циганчук

Відео дня

«Вінниця. Вид примата: «Мародерус звичайний». Особливості використання скотчу у сучасному українському побуті», — додає вінничанка Ірина Нагорняк.

То цей чоловік, якого  приклеїли до дерева скотчем, справді є мародером? Що він вчинив? З такими питаннями звернулися до прес-офіцера вінницького главку Нацполіції Вадима Кобзаря. Посадовець відповів, що треба «уточнити деталі» цього інциденту, але так і не повідомив їх журналісту.

ОНОВЛЕНО. 18.09

На фейсбук-сторінці Вінницького райвідділку розповіли подробиці:

«12 березня у продуктовому магазині на вулиці Пікуса затримали чергового мародера. Повз касу зловмисник намагався вивезти візок з продуктами. Його затримала охорона торговельного закладу та викликала поліцію. Правопорушник затриманий у процесуальному порядку та поміщений в ізолятор тимчасового тримання», — йдеться у дописі.

За вчинення крадіжки в умовах воєнного стану йому загрожує до 8 років ув’язнення, відповідно до частини 4 статті 185 Кримінального Кодексу України. Слідчі готують матеріали для оголошення йому про підозру.

ОНОВЛЕНО. 19.25

З нами зв'язався брат затриманого за крадіжку чоловіка. І він розказав, що у його близького родича — психічний розлад. Додав, що у нього через це друга група інвалідності.

Варто зауважити, що через психічне захворювання, мародера можуть визнати неосудним — виключає можливість притягнення особи до кримінальної відповідальності (частина друга статті 19 КК України).

Раніше, нагадаємо, у Вінниці приклеїли скотчем до дерева п’яного водія.

 

Читайте також:

Поліція попереджає про шахраїв, які можуть збирати гроші. Де знайти перевірених волонтерів?

Вінничани, запишіть собі ці телефони: контакти рятувальників, ЖЕКів та «Цілодобової варти»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (187)
  • Switłana Chorna

    Цей цирк не цікавий,для чого таке показувати,покажіть ,що для людей зробили доброго,чим допомогли,а не показувати різні фото ,тільки людей нервувати.
  • Лариса Дацкова

    Спіймали бомжа і радіють- дайте краще йому поїсти))))
    Це хвора людина))))
    Психологічні лікарні закриті))))
  • Александр Захарченко

    Почему олигархов и Медведчука,не повесят,бо бабки правят миром,а простого кто курицу украл сажают.
  • Анна Колесник

    Вінничани - чим ми українці в першу чергу мали б відрізнятися від рашискої навали? Напевне людяністю? Напевне тим, що ми не стадо баранів? То де це все? Це психічно-хвора людина, з інвалідністю, неодноразово лікувався в лікарні ім. Ющенко, його брат в лавах ЗСУ на передовій! Він міг і не розуміти що робить, чого везе, люди з психічними розладами в стресових ситуаціях непередбачувані. У нас, здорових людей мізки згорають від того жаху що відбувається, я мовчу про таких людей. Що Ви робите? Де наша людяність і ясний розум? Так, війна, але ми маємо залишитись людьми!!!!

keyboard_arrow_up