У фестивалі патріотичної поезії взяла участь рекордна кількість учасників

У фестивалі патріотичної поезії взяла участь рекордна кількість учасників
  • У Вінниці відгомонів другий фестиваль патріотичної поезії «Єднаймо душі словом Кобзаря».
  • У ньому взяли участь прихильники творчого спадку Тараса Шевченка.

Зі сцени виступали студенти вінницьких навчальних закладів, 16 вокально-хорових колективів громади і вперше — тріо вінницького підприємства незрячих. Зал повністю заповнили глядачі, вхід був вільним. Прихильники бурхливо аплодували артистам, насолоджувалися співом і творчими виступами. 

— Ми акапельно виконали українську народну пісню на слова Тараса Шевченка «По діброві вітер виє». А також твір патріотичного спрямування на музику і слова Степана Дружановича «Ой, лелеченьки, лелеки». Сподобалися й виступи інших учасників. У Вінниці багато патріотичних і водночас творчих людей, — сказала керівник колективу художньої самодіяльності підприємства незрячих і водночас учасник творчого тріо Наталя Слюсарчук. 

Відео дня

Зі сцени обласного молодіжного центру «Квадрат» звучали уривки з відомих поем та пророчі твори Кобзаря, а також пісні на його вірші. Лунали й поетичні рядки та вокальні композиції сучасних авторів про війну, мужність воїнів, любов до України і незламну волю до Перемоги.

За словами заступника директора міського Палацу мистецтв «Зоря» Алли Когут, у фесті призові місця не визначалися. Всі артисти отримали дипломи за участь. Загалом виступали понад 180 артистів, що приблизно на три десятки більше, ніж на першому фестивалі.

Під час пандемії і після повномасштабного вторгнення рф в Україну Шевченківські дні у Вінниці проходили в онлайн-форматі. Традиція проводити концерти наживо була відновлена у березні 2023 року, коли відбувся перший фестиваль патріотичної поезії та пісні.  

Читайте також:

У Жмеринці концертом відзначили 90-річчя Українського товариства сліпих

На базі підприємства УТОС планують відновити навчання слабозорих вінничан

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Григорий Пилипенко

    Дивлячись на категорію та вік учасників, можна зробити висновок - зібралися престарілі бабці, яким байдуже куди іти, на виставку карбюраторів чи на мистецький вечір. Аби вдома не сидіти!

keyboard_arrow_up