Для вінницького театру вперше влаштували концерт. Якраз після закриття сезону

Для вінницького театру вперше влаштували концерт. Якраз після закриття сезону
  • Цього тижня у Вінницькому обласному академічному українському музично-драматичному театрі імені Миколи Садовського закрили сезон.
  • Останньою була вистава «Клуб одиноких сердець», яка зібрала аншлаг.
  • На ній була присутня група незрячих вінничан, представників місцевого осередку Українського товариства сліпих.

Вже не вперше театрали підготували для них голосовий супровід вистави. Зокрема, у навушники люди із порушеннями зору чули стислий опис подій, які відбуваються на сцені.

А ось наступного дня на малій сцені вже самі працівники театру були уважними глядачами і слухачами.

Відео дня

Для них виступив колектив художньої самодіяльності підприємства незрячих. Він підготував концертну програму для артистів театру, вимушених переселенців і охочих містян. Це були українські народні, веселі та сучасні пісні на патріотичну і військову тематику. Їх загалом виконували понад десяток вокалістів.

— Ми пам'ятаємо багатьох акторів театру імені Садовського, із якими раніше співпрацювали. Приміром, народний артист України Нестор Кондратюк вів у нас драматичний колектив, який мав статус народного. А актори Людмила Мамикіна та пізніше Надія Кривцун вели для слабозорих гурток художнього читання. Тому зв'язок із театром підтримуємо постійно. Вистави допомагають нам пізнавати повноту життя, — прокоментувала художній керівник колективу самодіяльності підприємства незрячих Наталя Слюсарчук. 

— Для нас концерт в театрі взагалі влаштовують вперше. Це дуже приємно. Безумовно, є чомусь повчитися у музикантів-аматорів. Із незрячими ми почали співпрацю понад рік тому завдяки проєкту «Театр, доступний для всіх». Зокрема, влаштовуємо для них аудіопис вистав. Цим опікується завідувачка літературно-драматичної частини Світлана Фицайло, — розповів директор театру Іван Педорук.
 

Читайте також:

Із нагоди 90-річчя Українського товариства сліпих преміювали вінничан із порушеннями зору

На базі підприємства УТОС планують відновити навчання слабозорих вінничан

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up