До гарніру. Покрокові рецепти смачних та простих страв з фаршу

До гарніру. Покрокові рецепти смачних та простих страв з фаршу
  • Фарш – чудовий і один з найбільш універсальних інгредієнтів, який використовується у приготуванні їжі. 
  • З нього можна приготувати дуже багато страв. Трішки фантазії та часу і на обідньому столі смачна та ситна вечеря для всієї сім'ї.
  • Наші тернопольські колеги для вас добірку швидких та смачних рецептів страв з фаршу, які ви зможете злегкістю приготувати.

М’ясні гнізда

Інгрідієнти:

  • Свинний фарш – 800 гр;
  • Курячий фарш – 300 гр;
  • Цибуля – 1 шт.;
  • Молоко – 200 мл;
  • Хліб – 70 гр;
  • Сіль – за смаком;
  • Чорний перець (мелений) – за смаком;
  • Сметана – 200 мл;
  • Яйце куряче – 2 шт.;
  • Твердий сир – 150 гр;
  • Кріп – за смаком.

Спосіб приготування:

Відео дня

Змішайте свинний і курячий фарш, додайте подрібнену цибулю. Хліб замочіть в 100 мл молока, потім відіжміть і додайте у фарш. Налийте в фарш решту молока, посоліть і поперчіть.

Сформуйте з фаршу спочатку кульки розміром з яблуко, а потім гнізда (дном склянки зробіть в середині заглиблення) викладіть їх на змащене маслом деко. Сир натріть на тертці, змішайте зі сметаною, яйцями і подрібненим кропом.

Розприділіть начинку по гніздах і відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 25—30 хвилин. Готові м’ясні гнізда, подавайте з овочами або легким овочевим салатом.

М'ясний рулет з сиром та яйцями

Інгредієнти:

  • Фарш м'ясний (у мене зі свинини і яловичини, але можна використовувати будь-який) — 800 г
  • Хліб (для тостів) — 4 скибки.
  • Яйце куряче (3 варених в начинку і 1 сире для змащування рулету) — 4 шт
  • Сир голландський — 100 г
  • Кріп — 1 пуч.
  • Сіль, перець за смаком

Спосіб приготування:

1. З хліба зрізаємо кірки і заливаємо водою. Віджимаємо і перебиваємо блендером.

2. У фарш додаємо хліб, сіль, перець і добре перемішуємо.

3. Для начинки яйця і зелень нарізаємо, сир натираємо на тертці.

4. На стіл кладемо харчову плівку. Викладаємо фарш і вологими руками розрівнюємо, надаючи форму прямокутника. Зверху на фарш викладаємо начинку і звертаємо в рулет.

5. Ставимо на деко швом вниз. Змащуємо збитим яйцем. На дно форми наливаємо трохи води і запікаємо приблизно 40 хвилин при 180 градусах.   

Котлетки з картоплею в сметанно-томатному соусі

Інгредієнти

  • Фарш — 400 гр
  • Цибуля — 1 шт.
  • Часник — 2 зубки
  • Яйця — 1 шт.
  • Булка — 200 гр
  • Борошно — 2 ст. ложки
  • Сіль — за смаком

Спосіб приготування:

1. Приготувати фарш (як на котлети), розділити на порційні кульки. Кожен кульку запанірувати в борошні. Укласти в змащену форму, а в середину покласти очищену картоплю.

2. Запікати в розігрітій духовці 15 хвилин при t 220 градусів.

3. Для соусу змішати 2 столові ложки сметани, 1 столову ложку кетчупу, 0.5 склянки води, сіль, перець. Залити соусом і поставити в духовку на 20 хвилин. Готову страву прикрасити зеленню.

Брізоль

Інгрідієнти:

  • Яйця – 4 шт;
  • Фарш – 500 грам;
  • Цибуля – 1 шт;
  • Сіль і перець за смаком;
  • Борошно;
  • Рослинна олія.

Спосіб приготування

До фаршу додати перемиленну цибулю та 1 яйце, посолити і поперчити за смаком. Отриману консистенцію відбити, накрити харчовою плівкою і поставити в холодильник. Бажано дати фаршу "відпочити" 30 хвилин.

Сформувати з фаршу коржі так, щоб їх діаметр був трохи менше пательні. Обваляти в борошні.

Яйце розбити, посолити і поперчити за смаком і ретельно збити до однорідної консистенції. Отриману рідину перелити в тарілку (чим плоскіша, тим краще).

Розігріти сковороду з невеликою кількістю масла. Перекласти корж з фаршу в яйце таким чином, щоб воно змазувало низ млинчика. Акуратно перемістити на пательню омлетом вниз і підсмажити до золотистого кольору, після чого перевернути і смажити м'ясну частину до повного приготування.

Повторити з рештою яєць і коржиками процедуру.

Після приготування викласти на тарілку і згорнути навпіл. Можна також сформувати рулет. За бажанням всередині посипати тертим сиром, а також додати смажені гриби.  

Смажені ковбаски з фаршу

Інгредієнти:

  • Фарш яловичий — 500 гр
  • Цибуля — 1 шт
  • Часник — 2 зубчики
  • Майоран — 1 ч. ложка
  • Сіль, перець, гостра паприка — за смаком.

Спосіб приготування:

1. Цибулю очистити і нарізати кубиками. Часник дрібно нарізати або розчавити.

2. Ретельно перемішати фарш, додати сіль, часник, цибулю і спеції.

3. Сформувати довгасті котлетки завбільшки з великий палець руки, обсмажити до хрусткої скоринки.

Подати їх можна з будь—яким гарніром, салатом або в якості самостійного блюда. 

 

Читайте також:

Найякісніше життя в Україні мають вінничани. Вінниця всьоме очолила рейтинг

Назвали регіони, де беруть найбільше хабарів. Чим відзначилась Вінниччина?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up