Історії вінницьких балконів увійшли до нового українського фільму. Про що кіно і де подивитись?

Історії вінницьких балконів увійшли до нового українського фільму. Про що кіно і де подивитись?
Фото з трейлеру фільму
  • «Вхід через балкон» — нова українська короткометражка тривалістю 26 хвилин.
  • Досліджував феномен українських балконів режисер Роман Блажан.

На онлайн-платформі «Takflix» у четвер, 25 лютого, презентували короткометражку про феномен вітчизняних балконів. Зйомки стрічки «Вхід через балкон» проходили у восьми українських містах, в об’єктив потрапила і Вінниця. Про це дізнаємось із facebook-сторінки Інституту розвитку міст/ Institute of Urban Development

«Вхід через балкон» — це фільм-дослідження українських балконів та їхніх власників. Його знімали у восьми українських містах: Вінниці, Києві, Одесі, Харкові, Львові, Дніпрі, Полтаві та в  Горішніх Плавнях. У розповідях героїв фільму розкривається історія України пострадянського періоду: урбаністика, архітектура, антропологія, розвиток міст та сучасна культура», — читаємо у дописі.

Відео дня

В онлайн-кінотеатрі «Takflix» зазначають, що відсутність державного регулювання дозволяє українцям будувати будь-які балкони незалежно від стилю будівлі, а це спричинило появу дивного архітектурного явища. 

«Часом в результаті імпровізованої реновації, балкони стають більшими за саму квартиру. Через історію феномена балконів фільм досліджує історію пострадянської України — життя, культуру та взаємозв’язки між особистим та громадським простором міст, — йдеться в описі фільму. — Це збалансований і глибокий погляд на балкони від їх власників, працівників міської влади, істориків, соціологів, урбаністів та архітекторів. Цей ліричний любовний лист до України та її жителів досліджує, як архітектура може стати цікавим шляхом до глибшого розуміння культури та простору».

Переглянути українську короткометражку й знайти вінницькі балкони можна тут

  • Режисер: Роман Блажан
  • Тривалість: 26 хвилин
  • Мова оригіналу: українська, російська
  • Субтитри: англійські

Які ще фільми зняли у Вінниці за останні роки?

  • Тримай біля серця (2017) 

Події фільму розгортаються у 2014 році. В особистому житті колишнього військового Сергія Вітрука багато труднощів, а тут ще й розпочинається війна на сході. Чоловік вирішує повернутися добровольцем до армії, але несподівана зустріч може стати на заваді всім планам…

  • Микола Оводов (2018)

Науково-популярний фільм про вінницького мера-реформатора Миколу Оводова, який змінив наше місто. Це перша стрічка серії «Видатні люди Вінниччини» режисера Василя Медяного.

  • Таємна операція (2019)

Історично-пригодницький фільм про добу Перших визвольних змагань. В основі сюжету — історія кохання, а кульмінацією став замах на очільника Директорії Симона Петлюру. Режисером картини виступив Валерій Шалига. 

  • Секс, Інста, ЗНО (2020)

Серіал від українського режисера Антоніо Лукіча про покоління Z, яке знаходиться на межі між дитинством і дорослим життям. Картина руйнує стереотипи, підіймає важливі питання і висвітлює табуйовані раніше теми. 

  • Відлуння

Художній фільм про події Другої світової війни, перші дні окупації та масове знищення єврейського населення Вінниці 19 вересня 1941 року. Воєнно-історичну драму зняли у 2019 році, але прем’єра лише має відбутися. 

 

Читайте також:

«Таке з нами сталося вперше». Як вінницька «Грація» пережила карантин і дистанційні танці?

«Is Art Your Religion?» Вінничан запрошують завітати на арт-показ художниці Дани Томашевич

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:04 Правова допомога для військовослужбовців: як її отримати безкоштовно 16:43 Мільйонери у вінницьких МСЕКах: друга частина огляду декларацій голів комісій за 2023 рік 16:25 Куди у Вінниці піти на курси: твоя нова робота (партнерський проєкт) 16:24 Зеленський підписав закон про мобілізацію Від читача 18:18 Оператор морського дрону СБУ: “Sea Baby” можуть обнулити цілий флот ворога (Відео) 16:06 У фонді музею Вінниці зберігається карткова гра флірт «Калина» 1920-1930-х років photo_camera 15:15 У Вінниці вже понад 30 трамваїв Tram-2000. Коли отримаємо решту швейцарських вагонів 15:14 Славетні хори з Житомира і Тернополя, французька музика і «Цей сон»! ТОП концертів квітня у філармонії play_circle_filled photo_camera 14:59 Патрульні виявили наркотики у вінничанина, який порушував комендантську годину photo_camera 14:40 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 14:28 Вінницькі черлідерки завоювали цілий комплект нагород на чемпіонаті України photo_camera 14:01 Понад 40 вулиць Вінниці нині без світла: адреси та причина відключення 13:50 За Тяжиловом планують побудувати нове виробництво. Триває обговорення 12:55 У Тульчині п'яний водій хотів відкупитися від поліції та не вийшло 12:05 Де смачно пообідати на Замості: огляд бізнес ланчів і не тільки (партнерський проєкт) 11:24 У Вінниці виявили витік нечистот у річку Південний Буг photo_camera 10:02 Майже рік медики боролися за його життя. Вінниця прощається з Героєм Дмитром Ковальовим 09:51 Вночі збили дев'ять «шахедів», а на фронті за добу відбулося 104 бойових зіткнення 08:49 Сьогодні з іменинами вітаємо Ірину та Галину. Історія, заборони та прикмети 16 квітня 08:10 У пошуках школи англійської мови для своєї дитини? Зверніть увагу на огляд кращих шкіл Вінниці (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up