Дивіться українське: що переглянути на вихідних?

Дивіться українське: що переглянути на вихідних?
  • На вихідних часто виникає питання «Що подивитися?» А зараз ще й хочеться підтримувати вітчизняний продукт. Тому склали добірку класних українських стрічок, які можна переглянути на вихідних.

Перші Дні

Цей серіал-антологія на основі реальних подій розповідає про життя звичайних українців, які залишилися на батьківщині після початку російського вторгнення. Вийшов у 2023 році. Серії короткі від 30 до 35 хвилин, всього їх шість.

\

Червоний

Дія фільму розгортається у 1947 році навколо історій життя двох українців – Данила Червоного і Віктора Гурова, які потрапляють у ГУЛАГ. Попри пекло і нелюдські умови каторги, Данило знаходить в собі сили протистояти репресіям начальника табору і робить відчайдушну спробу вирватися на волю, піднявши перше повстання у таборі.

Жива

1949 рік. У важкодоступних районах Карпат загін МГБ веде полювання на останніх вцілілих повстанців. Молода дівчина Анна, рятуючись від переслідувань, потрапляє в табір повстанців. Там вона зустрічає друга дитинства Ніко. Несподівана облава змушує повстанців розділитись на малі відділи і тікати. Фільм базується на реальній історії.

Пекельна Хоругва, або Різдво Козацьке

Трішки важкі фільми розбавить українська комедійна містика. Це химерна казка наповнена українським народним гумором та козацькою героїкою, фантастичними героями та несподіваними персонажами і закорінена в український фольклор та народну міфологію й вірування. Козацький рід існує на світі доти, доки в ньому народжуються козаки-лицарі, які захищають свою землю від ворогів-нападників. А козакам, які поклали свої голови в бою, прощаються всі гріхи. Розлючений цим Чорт укладає парі зі Святим Петром, який зможе полонити і утримати до Різдва найкращого і найхоробрішого козака Семена. Так, Чорт отримає можливість знищити весь козацький рід на землі. Але на відважного козака не діють чари і його неможливо залякати чи купити.

Микита Кожум'яка

Щоб разом з дітьми було цікаво провести час, то можна поивитися і мультфільм вітчизняного виробництва про Микиту Кожум'яку, який зовсім не схожий на свого славетного татка Кирила. І хоча зростом хлопчик не вийшов, і силу батьківську не успадкував, однак саме йому випала доля знайти легендарний Жар-Квіт і врятувати увесь світ.


Читайте також:

Найкращі кінопрем'єри січня: що подивитись?

Десяток нових кінострічок українською. Добірка трейлерів

Коментарі

keyboard_arrow_up