Дивіться українське: що переглянути на вихідних?

Дивіться українське: що переглянути на вихідних?
  • На вихідних часто виникає питання «Що подивитися?» А зараз ще й хочеться підтримувати вітчизняний продукт. Тому склали добірку класних українських стрічок, які можна переглянути на вихідних.

Голова

«Голова» – ситком про перспективну молодь, життєвий виклик, пріоритети, українське село та наших надзвичайних людей. – Головний герой Антон укладає парі з ректором університету про те, що він «підніме» будь-яке українське село та зробить з нього щось на кшталт «Силіконової долини». Власне, ректор хапається за ці слова й пропонує хлопцю за півроку змінити село Антонівку. Разом із Антоном у подорож вирушають його друзі – геній математики Богдан та блогерка Мілана. В Антонівці вони стикаються з різноманітними проблемами села. Оскільки в молодих людей немає практичного досвіду роботи в цій галузі, їм доводиться вигадувати нестандартні рішення.

Захар Беркут 

Корисливий і злий боярин отримує в своє володіння землі одного з карпатських селищ. Він вважає, що і тутешні люди, які звикли бути вільними, тепер його власність. Програвши протистояння, він утікає до татаро-монголів, обіцяючи їм вигоду. Тепер із татарами належить битися хліборобам і мисливцям, очолюваним хоробрим і відважним Захаром Беркутом. Стрічка знята за однойменим твором Івана Франка.

Плем’я 

У Сергія проблеми зі слухом, через що він опиняється в спецзакладі. Він стикається з порядками, схожими на влаштування життя первісних людей. Сергій намагається зайняти своє місце в ньому навіть порушуючи закон. Поворотною точкою стає неможливість ховати свої почуття до дівчини, яка «закріплена» за тими, хто знаходяться вище за рангом.

Відео дня
v class="video-block">

Поводир 

Україна, тридцяті роки. Американський інженер Майкл Шемрок разом із сином приїздить до Харкова допомагати будувати соціалізм. Тут він закохується в актрису Ольгу Левицьку (Джамала), на яку давно має плани червоний комісар. За трагічних обставин американець гине, а його сина рятує від переслідувачів сліпий кобзар. Не маючи інших шансів вижити на чужині, хлопець стає поводирем. Їхня подорож, сповнена небезпечних пригод, відбувається на тлі найдраматичніших сторінок української історії та руйнування людських доль. Фільм про кохання, вірність, підлість і зраду, у найкращих традиціях голлівудського кіно. Знято за реальними фактами та свідченнями.

Слов'яни

Дія серіалу відбувається у VII ст. н. е. та розгортається паралельно у двох слов'янських поселеннях — городищі землеробів Фурнау та схованому високо в Карпатах селищі мисливців і пастухів Великий Стіл, де живе головна героїня — юна травниця Драга. Дівчина-сирота, наділена магічними здібностями, шукає спосіб урятувати брата, та одного разу в лісі знаходить пораненого незнайомця, котрий не пам'ятає, хто він і звідки. Драга рятує чужинця, разом вони намагаються дізнатися про його минуле. Але чим більше дізнаються герої, тим більша небезпека загрожує жителям слов'янських поселень. Мирні люди змушені перетворитися на воїнів, щоб дати відсіч давнім і грізним ворогам — кочівникам-аварам…


Читайте також:

Найкращі кінопрем'єри грудня: що подивитись?

Добірка для батьків: десять мультфільмів, які варто переглянути з дитиною

Коментарі

keyboard_arrow_up