На Вінниччині в рамках програми «ВелБуд» відремонтували ще одну місцеву дорогу (Пресслужба ДП СМАД)

На Вінниччині в рамках програми «ВелБуд» відремонтували ще одну місцеву дорогу (Пресслужба ДП СМАД)
  • Сьогодні у Вінницькій області активно відновлюються автомобільні дороги загального користування місцевого значення у ОТГ. Цього року на ремонт доріг місцевого значення виділені рекордні суми фінансування.

Для спроможності громади потрібне безпечне та у повному обсязі оновлене транспортне сполучення, бо це і пасажирські перевезення, це сполучення всіх служб, котрі задовольняють потреби жителів.

При відборі об’єктів ремонту, надавалась перевага маршрутам шкільних автобусів, медичного транспорту, пасажирських перевезень та тим дорогам, якими проходять туристичні маршрути. Тому, увагу приділено саме відновленню автомобільної дороги загального користування місцевого значення О-02-23-01 Стара Гута-Калинівка-Турбів, км 14+716 – км 18+500, що на межі Хмільницького та Калинівського районів, яка останні 30 років була обділена увагою. Ремонт дороги є інвестицією у розвиток економіки районів, адже у цій місцевості розміщено чимало бюджетоутворюючих підприємств.  

Даний відрізок автомобільної дороги відремонтований оперативно, але без втрати якості. Інженери відділу якості та технічного контролю і працівники лабораторії з контролю якості виробництва Підприємства тримали весь ремонтний процес під контролем. А в лабораторних умовах на повірених приладах перевіряли якість вхідних та використаних матеріалів. Зараз ділянка автомобільної дороги має нове міцне покриття, нове бар‘єрне огородження, також нанесена розмітка, шумові смуги на підходах до пішохідних переходів та встановлено нові дорожні знаки. Крім того, відновлений профіль водовідвідних канав, відремонтовані існуючі водопропускні дорожні труби.              

Після проведення ремонту дорожнє покриття слугуватиме щонайменше 10 років.  Нагадаємо, у 2020 році на замовлення Підприємства проведено ремонт ділянки автомобільної дороги загального користування місцевого значення О-02-23-01 Стара Гута-Калинівка-Турбів, км 18+500 – 27+965, (с. Пиківська Слобідка – с. Кам’яногірка, Літинський район), протяжністю 9,465 км, суміжною з ділянкою, що відремонтована цьогоріч. Загальна протяжність відремонтованих ділянок дороги – 13,249 км.

 Пресслужба ДП «Служба місцевих автомобільних доріг у Вінницькій області»

keyboard_arrow_up