«Золоті» черешні та полуниця: за скільки продають ці ягоди на вінницьких ринках

«Золоті» черешні та полуниця: за скільки продають ці ягоди на вінницьких ринках
  • Цінник на полуницю нині стартує від 80 гривень за кілограм. Черешню також можна знайти за цю вартість, але дрібну. Найдорожчі ягоди обійдуться покупцям у 150 гривень за кіло. 

Найбільш популярними ягодами у цю пору року традиційно залишається полуниця та черешня. Однак їхня цьогорічна вартість сильно «кусається». Основними причинами здорожчання називають високі ціни на паливо та війну: раніше чимала частина ринку була представлена черешнею з Мелітополя, а ранню полуницю возили з Херсона. Обидва міста наразі тимчасово окуповані. 

Втім, вінницькі полиці не стоять порожніми. Продавці везуть ягоди з місцевих господарств. Кажуть, якістю не поступаються ані привезеним з інших регіонів, ні навіть з-за кордону. 

Ми побували на ринках «Урожай» та Центральному. Дізналися, за скільки там продають полуницю та черешню, та звідки її привозять.

Відео дня

Центральний ринок

Через хаотичність розташування може здатися, що ягоди продають лише у кількох ятках. Та насправді їх значно більше, просто знаходяться вони у різних частинах ринку. Ціна також може різнитися від місцеперебування. 

До прикладу, у точці продажу при виході з м’ясного павільйону ми знайшли полуницю за 100 грн / кг, і за таку саму вартість черешню. Продавець розповів, що усе місцеве, хоча конкретизувати населений пункт не став.  

Трішки далі вглиб ринку, вартість ягід дещо змінилася. Здорожчали черешні, але почала траплятися дешевша полуниця.

— Черешню пробуйте, дуже смачна, — рекламує свою продукцію продавчиня. — Привезли її з Чкалово (Дніпропетровська область, — авт.). Кіло буде за 130 гривень. А полуниця коштує 80 гривень дрібніша, а за 100 віддаю більшу. 

Ще далі ціна на полуницю меншого розміру була 80 гривень, а за велику просили 110. Черешню продавали за 100 гривень за кілограм. 

У середньому вартість кілограма полуниці на Центральному ринку складає 100 гривень. Черешню там можна придбати за таку саму ціну. 

Ринок «Урожай»

Тут стоять десятки продавців, які, як нам здалося, пропонують ширший асортимент ягід, ніж на попередньому ринку. Продають одразу по три чотири сорти кожної з ягід. Їхні розміри також різняться. Наприклад, тут з легкістю можна придбати полуницю розміром з куряче яйце. Та заплатити за неї доведеться від 110 до 140 гривень за кілограм.

— Смачна, тому й така дорога, — пояснює нам продавчиня. — З дешевших маю за 90 та 80. Вони менші, але також смачні. Скуштуйте, це полуниця з присмаком суниці. Зранку вибрали й одразу на ринок. Усе свіженьке. 

Черешня на «Урожаї» також представлена багатьома сортами та кольорами: червоно-біла, рожева, червона, бордова та чорна. Однак вартість залежить не від кольору, а розміру. Маленьку, наприклад, можна купити й за 80, а велика продається від 120 до 150 за кілограм. 

За словами фермерів, ягоди привезені з господарств Вінницької області. Пізніше, кажуть вони, ціни можуть дещо знизитися, але суттєвого здешевшання навряд буде. 

Читайте також:

Футболка Ярмоленка та рожева панама від Kalush. У Вінниці проведуть благодійну онлайн-лотерею

Впродовж останніх днів вода з-під крана у Вінниці має неприємний запах. У чому проблема?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (23)
  • Mykola Gigal

    Доведеться вечерком безплатно рвати
  • Зіна Загвоздкіна

    Ми Українці всі знаємо де що росте і скільки може коштувати, але є такі які знають як можна народ обібрати, надурити, обманути і на цьому заробити.
  • Читач41

    Що за єрунда, черешня є і по 45
  • Наталья Галузинская

    А 60.оо и 80.оо - это нормально????

keyboard_arrow_up