Здешевлення кредитів для місцевого бізнесу триватиме і у 2024 році

Здешевлення кредитів для місцевого бізнесу триватиме і у 2024 році
  • Ощадбанк та Вінницька міська рада продовжили здешевлення кредитів для місцевого бізнесу.
  •  Сума відшкодування в перший рік становить 75%, у другий рік — 50%, у третій — 25% відсоткової ставки.

Представники Ощаду та Вінницької міської ради підписали угоду про продовження співпраці у 2024 році, яка передбачає часткову компенсацію відсотків за кредитами малого та середнього бізнесу. Програма фінансується коштами бюджету Вінницької міської територіальної громади (ВМТГ) і діє з 2018 року.

Членкиня правління «Ощадбанку» Наталя Буткова-Вітвіцька каже: «Метою Ощадбанку є створення сприятливих умов для розвитку українського підприємництва. Ми прагнемо дати бізнесу великий вибір доступних фінансових інструментів, щоб він мав можливість у скрутний період зберігати і створювати робочі місця, сплачувати податки і не лише виживати, а й розвиватись».

Відео дня

Заступник міського голови Вінниці Андрій Очеретний підкреслив, що основною метою цього механізму є здешевлення вартості залучених кредитних коштів на розвиток підприємництва, детінізація економіки міста, створення нових робочих місць та, як результат, розвиток малого та середнього бізнесу.

«В період з 2018 по 2023 рік Ощадбанк видав 15 кредитів на загальну суму 17,38 мільйона гривень. Учасниками процедури компенсації за цей же час було отримано 1,75 мільйона гривень, що дало їм можливість закупити нове обладнання, створити додаткові робочі місця. Приємно відзначити, що у деяких позичальників компенсація покриває від 80% до 100% платежів за користування кредитами (відсотків за кредит)», — відзначив Очеретний.

У рамках оновленої угоди збільшили максимальну суму строкового кредиту або кредитної лінії з одного мільйону до п'яти. У бюджеті громади на 2024 рік заклали чотири мільйони гривень на часткову компенсацію відсотків для розвитку суб’єктів господарювання, зокрема на заходи з енергозбереження.

 

Читайте також:

У Бершаді бійці КОРДу затримали 32-річного наркоторговця

Бухгалтерка школи «дорахувала» собі понад 400 тисяч гривень зарплати. Її судитимуть

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up