Як даремно не витрачати гроші? Практичні поради від вінничанок

Як даремно не витрачати гроші? Практичні поради від вінничанок
  • На чому змушені економити вінничани? Що потрапляє в категорію «не можемо собі дозволити»? Які способи економії радять городяни?
  • Ми вирішили зробити невеличке дослідження за допомогою шести вінничанок різного віку і соціального статусу

Якщо збираєтесь економити на їжі

 –  Я економлю на всьому. Іноді доводиться відмовляти собі навіть в їжі говорить Людмила, 59 років.  – Мій основний спосіб заощадження – відмовитись. Тому поки на вулиці спека, я стараюсь вирощувати свої фрукти та овочі, завжди підшукую вигідні акції, щоправда це забирає чимало часу. Також я стараюсь готувати все самотужки. Недавно підрахувала, що домашній торт обходиться в середньому в 70 гривень, тоді як магазинний коштує не менше 100 гривень. Тож все, що можливо приготувати вдома, я ніколи не купую. До прикладу, хліб, солодощі, випічку, йогурти і т.д. І вам раджу робити так само, бо це вже роками  допомагає мені зекономити і так невелику пенсію.

Додаткові поради від редакції

  • Не заходьте в магазин без списку необхідних продуктів, купуйте лише зазначені там позиції.
  • Користуйтеся сайтами, що підшукують вигідні акції у вашому місті:

           http://proactions.com.ua/

Відео дня

           https://gotoshop.net.ua/vinnitsa

           https://superdeal.ua/vinnitsa

  • Ходіть в продуктові магазини тільки ситими. В іншому разі, ризикуєте накупити чимало зайвого. Це вже давно підтверджений науковцями факт.
  • По максимуму користуйтесь покупками, не викидайте недоїдене, підшукуйте в інтернеті рецепти з черствого хлібу, картопляних ошурків, фруктового жмиху. Це тільки звучить дико і бридко, а насправді страви дуже різноманітні та смачні.
  • Не піддавайтеся різним магазинним хитрощам, які змушують вас витрачати більше грошей, ніж ви розраховуєте. Приміром, на полицях, які розташовані в магазині на рівні ваших очей, завжди розташовуються продукти з високою вартістю, а більш дешеві, але з такою ж якістю, поміщають на нижні, незручні полиці. Звичайний психологічний і маркетинговий хід, розрахований на вашу лінь.
  • Якщо більшу частину витрат на продукти становить м'ясо, тоді запам'ятайте, що курка, куплена цілком, обійдеться вам дешевше, та й кількість страв, які можна приготувати тільки з 1 тушки, дуже велика і різноманітна.
  • Харчуйтесь лише домашньою їжею, не ходіть на обідню перерву в буфет або кафе. Краще приготуйте перекус з собою. Це не займе багато часу, а якщо не вистачає фантазії, а бутерброди вже набридли, то в інтернеті на цей випадок безліч цікавих рецептів.

Якщо збираєтесь економити на подорожах

 – Останнім часом стала помічати, що подорожі для мене вже майже непідйомна трата коштів, – говорить Наталія, 22 роки. – Раніше їздила доволі часто, а зараз вдається лише раз на рік і лише зі знижками, акціями та гарячими турами. Можу поділитись однією дійсно дієвою порадою – ведіть щоденник вашого бюджету, записуйте всі ваші витрати, а щотижня підбивайте підсумки та міняйте щось у вашому грошобігу. Мені свого часу це дуже допомогло.

Додаткові поради від редакції  

  • Бронюйте квитки заздалегідь. Ви, звісно, можете випадково потрапити на знижки, проте всім давно відомо, що чим раніше ви забронюєте квитки, тим вони обійдуться вам дешевше.
  • Завантажте на смартфон карти та додатки для подорожей – вони допоможуть швидко знайти потрібний вам маршрут, заклади харчування, хостели тощо. Багато з них працюють оффлайн.
  • Знижки «за вік» – якщо ви студент або вам ще не має 30-ти, є можливість економити, оформивши міжнародне посвідчення ISIC, ITIC або IYTC відповідно.
  • Місцева кухня – є такий хороший сервіс  EatWith – місцеві жителі створюють свої міні-ресторанчики у себе вдома, ви обираєте те місце, яке вам підходить, бронюєте і насолоджуєтесь місцевою кухнею і хорошою компанією.
  • Автостоп – варіант для сміливих, проте дуже вигідний і поширений, особливо в Європі
  • Каучсерфінг – відомий сайт, на якому ви можете знайти людей, які з радістю захостять вас в себе вдома безкоштовно, а іноді ще й проведуть екскурсію містом та смачно нагодують.
  • Міжнародні програми – популярний спосіб поїхати в одну з країн, отримати не тільки масу вражень, а й цікавий досвід, знання, знайти нових друзів і все це абсолютно безкоштовно. Головне – не лінитись і трошки попотіти з пошуком.
  • Шукайте компанію – подорожувати веселіше і дешевше разом, а тому навіть якщо серед ваших друзів немає любителів пригод, їх можна знайти і в мережі.

Якщо збираєтесь економити на дитячих товарах

– Так як я в декреті, то дуже багато грошей йде на забезпечення малюка, – говорить Анжеліка, 23 роки.  – Особливо на різні засоби гігієни ( памперси, підкладки, окремі дитячі мила, шампуні, гелі ). Особисто я раджу купувати лише вітчизняні речі для малюків. Вони нічим не гірші і значно дешевші. Старайтесь якомога довше залишати малюка без підгузників, а якщо ви і зовсім турботлива матуся чи татусь, то можна і відмовитись від них. Так і дешевше, і корисніше для малюка. Робіть домашні пюре та кашки, замість неймовірно дорогої їжі для немовлят з магазину.

Додаткові поради від редакції

  • Перстаньте купувати дорогі та безсенсові магазинні іграшки! Їх можна робити власноруч, підключивши до цієї справи і дитину. У всесвітній мережі зараз можна знайти безліч відеоуроків та посібників на цю тему.
  • Замініть платні курси та гуртки на безкоштовні аналоги. Детальніше про них в статті: У Вінниці є багато чого безкоштовного. ТОП–10 пропозицій плюс котики
  • Користуйтесь онлайн-магазинами. Одяг, подарунки, книги, канцтовари – на всьому можна заощадити, купуючи в інтернеті.

Якщо збираєтесь економити на комунальних послугах

 

– Звісно я не керую бюджетом сім’ї, але можу сказати точно: ми стараємось економити, в основному, на комунальних послугах, – говорить Ярослава, 16 років. – Постійно контролюємо роботу приладів, користуємось лише світлодіодними лампами та використовуємо воду повторно. До того ж можна заощадити значну суму, якщо відмовитись від транспорту та ходити пішки, Вінниця - не таке вже і велике місто. В середньому, я витрачаю 30 хвилин на весь шлях. Ну якщо у вас і зовсім не вистачає часу, а їздите ви багато, то купіть проїзний. В місяць він зекономить не менше 50 гривень.

Додаткові поради від редакції

  • Встановіть датчики, які покажуть вам реальну картину температури в приміщенні, і станете оплачувати за фактично отримане тепло, а не за нараховане комунальними службами.
  • Поміняйте старі батареї на нові радіатори.
  • Вимикайте підігрів на той час, коли ви відсутні вдома.
  • При необхідності використання духовки, готуйте в ній відразу кілька страв. Це суттєво знизить споживання газу.
  • Утепліть свою квартиру або будинок.
  • Якщо ви проживаєте в приватному будинку, тоді повністю автоматизуйте свою систему опалення. Як стверджують ті, хто так вчинив, вже протягом першого сезону опалення після установки такої системи, всі витрати окупилися.
  • Мийте посуд не під проточною водою, а набирайте в раковину воду, наливайте туди миючий засіб, потім обполіскуйте посуд у чистій воді.
  • Позбавтеся від звички збирати в мийці гори посуду. Адже потім, аби відмити весь бруд, доводиться витрачати більше води.
  • Замініть лампи розжарювання на енергозберігаючі. Вони не тільки економлять електрику, а й служать в 5-8 разів довше.
  • Купуйте побутову техніку класу А, А+, А++. Завдяки цьому, економія електроенергії в кінці місяця буде очевидна. У порівнянні з іншими приладами, вони споживають   на 30-40% менше електрики.
  • Не допускайте нагрівання холодильника прямими сонячними променями і не ставте його біля плити або батареї опалення. Також для економії електроенергії необхідно своєчасно розморожувати холодильник і ніколи не ставити в нього гарячі страви.
  • Налаштуйте в комп'ютері режим енергозбереження, при якому можна заощадити до 50% електроенергії. Всі комп'ютери, що випускаються на сьогоднішній день, підтримують такий режим.
  • Додайте світильники у всіх ключових місцях квартири. Точкове освітлення набагато економніше, ніж освітлення всього приміщення.

Якщо збираєтесь економити на одязі

– Нещодавно відкрила для себе новий вид одягу, відомий як «Second hand», тобто «Другі руки», – говорить Світлана, 38 років. – Всі вже звикли думати, що там одягаються лише люди, що себе не поважають. Але це далеко не так. Мені вдається заощаджувати там просто колосальні суми за речі, які нічим не відрізняються від магазинних. В подібних магазинах легко можна знайти щось унікальне, якісне і навіть абсолютно нове.

 

Додаткові поради від редакції

  • Замість того, щоб купувати нові речі влаштовуйте обміни зі своїми друзями та близькими. Ніби і обнова, але не коштувала ні копійки.
  • Продавайте непотрібні речі і купуйте нові в інтернеті.
  • Перебирайте власний одяг, завжди знайдеться щось, що ще підлягає використанню
  • Якщо є натхнення, можна і самому пошити що-небудь просте, але тут без підказок інтернету не обійтись.

 

Якщо збираєтесь економити взагалі

– Найбільше економлю на собі, – говорить Людмила, 43 роки. – До прикладу, цього літа довелось відпочивати в селі, а не на березі моря. Зараз з грошима так важко, що інколи я заощаджую і на ліках, бо суми в аптеках просто захмарні. Доводиться не сліпо вірити лікарям, а ще й шукати інформацію самій: дізнаватись як можна замінити таблетки на більш дешевий аналог або без чого можна і зовсім обійтись. Маю в арсеналі ще одну чудову пораду: забудьте про побутову хімію, замініть її лимонною кислотою, оцтом та спиртом. Метод перевірений мною! Ці нехитрі інгредієнти нічим не гірші звичних порошків.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Юра

    не купуйте газету 20 хвилин, не читайте новини на їхньому сайті (так ви економите на електроенергії) ))).....а де порада кинути палити (економія він 600-700 грн. в місяць)?))
  • Иванов Иван

    падать  как медведь в спячку

    Таварисч reply Иванов Иван

    Смысл статьи в том, что сосать можно и без спячки.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up