Як правильно обрати смачний мандарин? Поради продавців з «Урожаю»

Як правильно обрати смачний мандарин? Поради продавців з «Урожаю»
Продавчиня фруктів та овочів Наталія розказала, що найкорисніші мандарини ті, що привозять з Грузії. Ці плоди мають найбільше вітаміну С
  • Мандарин — найпопулярніший зимовий фрукт. А як його правильно вибирати, щоб був смачний? І в якому виді «новорічного» плоду найбільше кісточок? Про це «20 хвилин» розпитали вінницьких продавців.

Щоб з’ясувати, як правильно обрати смачні мандарини, ми прийшли на ринок «Урожай». Тут новорічний фрукт продають майже в усіх павільйонах. Але ми пішли до продавців, що стоять в окремому ряду: там, де торгують фруктами та овочами.

Вони продають різновиди мандаринів з Іспанії, Греції, Туреччини та Грузії. А який з них солодкий чи кислий? Та в якому найбільше кісточок?

— Турецький мандарин має кислуватий присмак. Хоча він не кислий. А Греція — дуже солодка. Є ще Іспанія, сорт Клементин. Але в мене їх немає на прилавку. Кажуть, що іспанські мають більше кісточок, ніж інші, — розповідає продавчиня Ніна. — А якщо бажаєте солоденькі мандарини, тоді треба обрати ті, що везуть з Греції. Як правильно вибирати, не можу сказати. Це залежить від смаку кожної людини.

Відео дня

Коли купуєте мандарини на «Урожаї», можете попросити кілька дольок спробувати, щоб на сто відсотків переконатися, що мандарини солодкі і соковиті.

Інший продавець розказав, що найсолодша мандаринка — це іспанська.

— Чим мандаринка більша, тим краще вона чиститься. Не має значення розмір. До прикладу, іспанська мандаринка маленька та світла, але дуже солодка. Турецька мандарина велика м’яка, насичено помаранчевого кольору, але трохи кисліша, — розказав продавець, що представився Русланом.

Продавчиня Наталія порадила купувати грузинські мандарини, бо вони найбільш корисні. І додала, що найбільш соковиті мандарини — це сачумі з Туреччини.

— Як ви хочете солодшу мандаринку, тоді вам слід обирати іспанську мандаринку. Вона менша за розміром, більш світла. А турецький сорт дуже соковитий і не настільки солодкий, трошки з кислинкою, без кісточки. Клементина із кісточкою. М’якша більш стигла і краще чиститься, — розказала Наталія. — Взагалі найбільше купують грузинські мандарини, бо вона найкорисніша, там є у великій кількості вітамін С. Чим кисліша мандаринка, тим вона корисніша. М'якота, яка йде між дольками корисна, особливо для серця. Кислота мандаринок дуже добре засвоюється в організмі.

Чи треба їх якось особливо мити? Вінницькі продавці сказали, що ні. Достатньо промити їх проточною водою і можна їсти.

Корисні поради

А от шкірку мандарин потрібно добре роздивлятися. Про це пишуть на сайті «20хвилин Тернопіль».

Шкірка повинна добре відділятися. Якщо шкірка тонка, то мандарини будуть солодкі. На шкірці не повинно бути різних плям і гнилі. Але навіть стиглі мандарини можуть виявитися не солодкими, а кислими. Солодкі плоди бувають в основному середніми або великими.

Не купуйте липкі мандарини. Щоб зберегти мандарини під час транспортування, їх оброблюють етиленом. Це токсин, який небезпечний для людського організму, бо здатний накопичуватися в печінці. Тому якщо при покупці мандарини липнуть до ваших рук, краще від них відмовитися.


Читайте також:

«Зараз у нас критична ситуація!»: вінничан закликають стати донорами крові

Ретро-відео. Якою півстоліття тому була головна ялинка Вінниці

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Руслан Нікіфоров

    Поділися
  • Dmytro Nechyporuk

    Я задам питання, що хвилює мільйони: чи є на наших ринках скумбрія по 8? 🤔
  • Олег Каськов

    Дають поради,але,щоб їх прочитати, потрібно авторизуватися. Сенс в таких "порадах"?
  • Фомич

    P/s И выберите что душа желает

keyboard_arrow_up