«Водоканал» виставляє матері шалені рахунки — по 500 гривень щомісяця»

«Водоканал» виставляє матері шалені рахунки — по 500 гривень щомісяця»
Віктор Поліщук — син тієї жінки, якій присилають величезні рахунки за воду. Чоловік не хоче з цим миритися і буде йти до суду
  • Три місяці поспіль пенсіонерка Оксана Поліщук отримує величезні рахунки за холодну воду
  • Оскільки в неї немає лічильнику, споживання води рахують по загальнобудинковому приладу обліку
  • І так, що ніби жінка споживає понад 40 кубометрів щомісяця. У «Водоканалі» зазначають — розрахунки вірні, помилок немає.

До редакції звернувся син пані Оксани — Віктор Поліщук. Він не розуміє звідки обласний «Водоканал» бере такі цифри.

— Протягом останніх трьох місяців моїй матері нараховують по 500 гривень за холодну воду - постачання та за злив. Хоча вона живе в квартирі одна та не споживає стільки, — сказав Віктор.

Його матері, Оксані Поліщук, 83 роки. Вона живе одна в квартирі у будинку на 600-річчя, 46.

Відео дня

— За перший місяць я сплатила ті 500 гривень (за холодну воду - авт.), бо думала, що то якийсь витік був у підвалі, — розповіла жінка. — А наступного місяця мені знову приходить рахунок на 500 гривень! Розказала про це сину Віті, а він мені — не плати більше, це якась помилка. Я сплатила близько 200 гривень. І за липень мені вже приходить борг у 800 гривень!

Щомісяця по 44 000 літрів

На доказ своїм словам,показують платіжки, які надсилало Центр муніципальних систем та управління їй протягом трьох місяців. За водопостачання та водовідведення у травні їй нарахували 439 гривень. У червні - 552 гривні. А за липень вже 592 гривні. Якщо поділити ці суми на тариф «Водоканалу», то виходить, що, у середньому, жінка споживає 44 кубометра холодної води щомісяця!

До слова, цієї кількості води вистачить, щоб заповнити цистерни 17 пожежних машин ЗІЛ-171.

via GIPHY

— Я не споживаю стільки. Мій син возить мені питну воду, на якій я готую. А водопровідну воду тільки для прання використовую і щоб помитися, — запевняє Оксана Поліщук.

Щоб з’ясувати в чому помилка, вони написали заяву до обласного «Водоканалу». Але там відповіли — рахунок виписали вірно.

— У неї немає лічильника, тому їй рахують по загальнобудинковому лічильнику. Тобто, за прорив труб у підвалі «Водоканал» все скинув на неї. От скажіть мені, це нормально, що жінці із пенсією 2 тисячі гривень вішають борги за холодну воду по 500 гривень? А ще треба платити за газ, гарячу воду, електрику…

Схожа історія, тільки з рахунками за гарячу воду, була на Стеценка минулоріч. Жителям, що не мали лічильники на воду, почали присилати втричі більші рахунки, ніж зазвичай.

Що відповіли у «Водоканалі»?

У листі-відповіді на звернення пенсіонерки, у «Водоканалі» зазначили, що:

  • Багатоповерхівка на 600-річчя обладнана загальнобудинковим лічильником, а у квартирі Оксани Поліщук індивідуального лічильника на воду немає.

  • Посилаючись на постанову Кабміну №630, пояснюють, що в такому разі, мають сплачувати за комунальні послуги по загальнобудинковому лічильнику. Його показники діляться на всіх споживачів без квартирних приладів обліку, пропорційно кількості мешканців квартири.

  • Станом на 26 липня жінка має заборгованність 301 гривню 5 копійок.

  • А ще порадили обладнати індивідуальний лічильник в квартирі пенсіонерки.

Чоловік купив лічильник, який в суботу, 19 серпня, поставили в квартирі Оксани Поліщук. Але полишати помилкові борги пан Віктор не бажає та збирається судитися із «Водоканалом».

— Спілкувався з адвокатом, який мені відповів, що мати змушують платити за ненадані послуги, що є порушенням закону. Думаю, що таких обдурених «Водоканалом» людей є багато, тому буду йти до суду, — сказав Віктор Поліщук.

Нагадаємо, що дві доби витікала вода на вулиці Миколайчука. Мешканці з сусідньої багатоповерхівки викликали весь час аварійні служби комунальників, які приїхали на третій день.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Yury Levchuk

    Так нехай синуля встановить лічильник матусі! І все буде добре!
  • Александр Балаганов

    Надо остановиться на том что нам подают техническую вода,которая не стоит тех денег,что они декларируют.А городские власти полностью устранились от вопроса воды,цена-качества.Кроме того никто не считает что до третьего этажа вода подается без подкачки и с нас безосновательно берут за подкачку,а это дополнительные затраты на электроэнергию.Антимонопольный комитет в эту тему не    вникает и им все равно сколько с наших карманов уходит монополисту.А НАШИ ЖУРНАЛИСТЫ ОЧЕНЬ ЧАСТО ПИШУТ БРЕД,ВМЕСТО ТОГО ЧТО БЫ ВНИКНУТЬ В ТЕМУ И БЫТЬ НА СТОРОНЕ НАС ВСЕХ,БЕЗ ИСКЛЮЧЕНИЯ ЖИТЕЛЕЙ ГОРОДА.
  • З.А.Глядач

    А що,"турботливий" синочок не може встановити лічильника?
  • Anonymous

    Можу надати редакції додатковий матеріал.

    Точно така ж ситуація - прийшла платіжка на 4000 грн за місяць.

    Взагалі нереальна кількість води в 244 куба (244000 літрів) за місяць!!!

    Прошу редакцію "20 хвилин" провести журналістьське розслідування.

    Та прошу залишити контактний номер телефону для надання всієї необхідної інформації
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera 19:45 Не лише комуналка. Які пільги має родина учасника бойових дій 19:19 Сварка через свійську тварину ледь не закінчилася трагедією 18:53 «Дочка у снах кличе тата, а в мене від того серце розривається». Жінка просить підтримати петицію 18:23 З нагоди річниці створення Нацгвардії відзначили військовослужбовців Вінниччини photo_camera 17:33 Тяжилівського різника волосся забрали в Дніпро. Що про це кажуть мами постраждалих дівчаток? 17:30 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 17:21 До 14-ти років ув'язнення засудили «прокурора» з окупованої Луганщини 16:23 Понад 200 гектарів лісу вартістю 3,2 млрд грн повернуть у комунальну власність Вінницької області 15:23 Найбільше мікрогрантів на розвиток власного бізнесу видали на Вінниччині 14:45 У Вінниці будують четвертий McDonald`s. Поряд ще зводять п’ятиповерхівку photo_camera 14:25 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 14:23 На пішохідному переході у центрі Вінниці авто збило жінку play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up