Вінничани без остраху можуть купувати живу рибу: фахівці перевірили місцеві ринки

Вінничани без остраху можуть купувати живу рибу: фахівці перевірили місцеві ринки
  • Фахівці Вінницького міського управління Держпродспоживслужби разом з працівниками Управління Державного агентства меліорації та рибного господарства провели рейд на продовольчих ринках Вінниці.
  • Перевіряли, чи дотримуються ветеринарно-санітарних норми під час реалізації живої риби та рибопродуктів в період нересту, який триває з квітня по червень.

Фахівці перевірили ринки «Привокзальний», «Урожай» та ТЦ «Вишенька». За результатами перевірок порушень чинного законодавства не виявили.

Вся жива риба, що надійшла до реалізації, супроводжується відповідними ветеринарними документами: товарно-транспортними накладними й експертними висновками лабораторії.

Відео дня

У дописі на Фейсбук-сторінці Вінницьке міське управління ГУ Держпродспоживслужби відзначили, що реалізація живої риби проводиться виключно з дотриманням ветеринарно-санітарних вимог. Кожна партія риби проходить ветеринарно-санітарну експертизу в лабораторії на ринку. Важливо також, що живу рибу перевозять у спеціально обладнаних цистернах, контейнерах і бочках.

Працівники ринку мають особисту медичну книжку з відміткою про проходження медичного огляду не рідше одного разу на рік.

Як висновок: умови та терміни зберігання риби відповідають вимогам нормативно-правових актів.

Нагадаємо, що не підлягає продажу жива та охолоджена риба з ознаками паразитологічних захворювань, риба з каламутним слизом, кислуватим запахом, тьмяною лускою та каламутними запалими очима.

Вінницьке міське управління ГУ Держпродспоживслужби закликає громадян бути уважними при купівлі живої риби та рибопродуктів і купувати рибу лише у перевірених продавців, які мають відповідні ветеринарні документи. Особливу увагу потрібно звертати на зовнішній вигляд риби та не купувати рибу з ознаками псування.

 

Читайте також:

Ціни на перші овочі, ягоди і зелень. Дізналися, що по чому на ринку «Привокзальний»

Лайфхаки досвідчених рибалок: коли починає клювати карась і як його привабити

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up