В Україні замінили «пакунки малюка» на гроші. Як оформити допомогу вінничанам?

В Україні замінили «пакунки малюка» на гроші. Як оформити допомогу вінничанам?
  • «Пакунок малюка» монетизували. Батьки замість бебі-боксу отримають п’ять тисяч гривень.
  • Гроші надійдуть на поточний рахунок зі спеціальним режимом використання, який відкритому в «ПриватБанку».

Для призначення одноразової натуральної допомоги батькам, в яких народилися діти у 2020 році і які не отримали самого «пакунку малюка», потрібно звернутись до управління соціального захисту населення за наступними документами: 

  • заяву у паперовій або електронній формі із зазначенням реквізитів спеціального рахунка;
  • копію свідоцтва про народження дитини; 
  • копію документа про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків 
  • довідку з пологового будинку про неотримання пакунку малюка під час виписки (якщо батьки вже надали довідку з пологового будинку до Департаменту соціальної політики така довідка повторно не надається).

Заяву із зазначеними документами до управління можна надіслати в електронному вигляді, через «Укрпошта» або звернутись особисто одному з батьків дитини в територіальний Прозорий офіс.

— Одноразова допомога надається на кожну народжену дитину для придбання дитячих товарів: засобів догляду та гігієни, одягу, взуття, дитячого харчування, іграшок, посуду, текстилю для дітей та товарів для породіллі при умові якщо звернення за нею надійде не пізніше 12 місяців з дня народження дитини, —  розповіла директорка департаменту соціальної політики міської ради Валентина Войткова.

Відео дня

Виплата допомоги буде проводитися у грошовій безготівковій формі шляхом перерахування коштів на спеціальний рахунок отримувача. Використати кошти можна буде на придбання зазначених товарів у закладах торгівлі, які внесені до реєстру учасників пілотного проєкту «Монетизація одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка»» який розміщений на сайті Мінсоцполітики.

Якщо отримувач протягом року не використав кошти на придбання визначених товарів банк самостійно поверне кошти на рахунок Мінсоцполітики.

Додаткову інформацію  можна отримати  в телефонному режимі за номерами: 

1.jpeg

8mIkBK2k2YJQekmqvgsQf3ge3vu35TKu5ygCRtFh.jpeg

vI06S1s2qWeZqQzue8z91zgwVuPfdBzMGAg6lrfp.jpeg

Опитування

Чи підтримуєте ви таку ініціативу?

 

Читайте також:

Сотні вінницьких мам залишилися без «пакунку малюка». Ні бебі-боксів, ні компенсації немає

«РозCORONовані закупівлі»: скільки коштувало лікування ковід-пацієнтів на Вінниччині?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (71)
  • Гаврилюк Наталія

    Сьогодні вистояла під банком у черзі 4 години, щоб взяти карту. Та ще й оформили страхування бо без страхування не дають ту корту. Емоції зашкалювали у мене.

    Гаврилюк Наталія reply Гаврилюк Наталія

    Олена Дзюбенко я приїхала до дому і відключила, вона не хотіла давати карточку, каже щоби я ішла у другій банк. А ці картки дають тільки Приват банк.

    Олена Дзюбенко reply Гаврилюк Наталія

    Гаврилюк Наталія я оформила без всякого страхування, це Вам втулили лапші на вуха, а Ви повелись
  • Myroslava Stepanivna

    Ніколи не догодиш...був baby box не підходило,замінили на гроші також не підходить, значить самий кращий варіант відмінити повністю як одне так і інше,от тоді буде супер
  • Linda Coral

    Раньше вообще никому ничего не платили и не давали и ничего детки родились и росли, а сейчас все ждут чтоб им на халяву что-то дали... Не рожайте значит....
  • Инна Ястребова

    Все делается для того,чтобы практически не было шансов получить хоть какую-то помощь от государства....

    Виктория Столяренко reply Инна Ястребова

    Инна Ястребова возможно.

    Инна Ястребова reply Инна Ястребова

    Виктория Столяренко  может мы о разных помощах говорим.Кому-то полагается больше и они довольны всем и государством,а кому-то самый минимум.Не в ошибках дело или каких- то там данных.Знаю несколько случаев просто вот и все.

    Виктория Столяренко reply Инна Ястребова

    Инна Ястребова у большинства ? А у вас откуда такие данные? Не знаю, не сталкивалась с таким. Везде присутствует человеческий фактор, ошибиться может каждый, но чтоб большинство... Вообще у нас слишком много желающих получить какую-то помощь.

    Инна Ястребова reply Инна Ястребова

    Виктория Столяренко Пытаешься хоть какую-то помощь получить,но,то недощитали,то перещитали,то вообще не то пощитали.Не у всех так,но у большинства,как это не печально,так и есть.И это совсем не лень..

    Виктория Столяренко reply Инна Ястребова

    Инна Ястребова почему? По-моему этой помощи от государства и так больше, чем достаточно, но некоторым лень даже её оформить. И кто виноват в этой лени? Конечно, государство...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:07 Вінничанам нагадують про безкоштовну вакцинацію домашніх улюбленців: графік щеплень на травень 20:55 «Моє життя нічого не варте порівняно з нацією». Історія полеглого Героя Назарія «Грінки» Гринцевича photo_camera 20:17 У Вінниці водій маршрутки збив велосипедиста 19:23 У Тульчинському районі двоє раніше судимих чоловіків вкрали скутер photo_camera Від читача 14:32 ЗАКОН СУВОРИЙ, ПРОТЕ СПРАВЕДЛИВИЙ: НА КОГО РОЗРАХОВАНА ДІЯ СТАТТІ 40 ККУ 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:22 У Вінниці на електронні аукціони виставляють чотири земельні ділянки. Де і коли вони відбудуться? 18:18 Від десяти мільйонів гривень. Як виглядають найдорожчі квартири, виставлені на продаж у Вінниці photo_camera 17:58 «Цинізм та нелюдяність» — читач про МСЕК. Новий огляд декларацій голів міжрайонних медкомісій 17:30 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 17:21 Вночі хлопець намагався відібрати у вінничанина телефон photo_camera 16:23 Черги в інформаційному центрі: пільговики масово поновлюють картки вінничанина 16:08 «Беріть рукавчики, мішки для сміття та гарний настрій». Запрошують на прибирання берегів Південного Бугу 15:37 Незрячий вінницький художник створює картини зі скульптурного пластиліну 15:07 Несіть тільки живі квіти: завтра «живим коридором» зустрічатимуть загиблого «Грінку» 14:19 «Укренерго» попереджає про можливі відключення світла по всій Україні у вечірній час 14:15 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:43 Заступника мера Гнівані Віктора Гавришка відправили під варту. Застава – 2,4 млн гривень 12:47 Майже 1,5 мільйона гривень витратять на підготовку фонтанів у Вінниці 12:22 Надзвичайники Вінниччини показали кадри гасіння пожежі після влучання в об'єкт інфраструктури photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up