У Мінсоцполітики пояснили, як дізнатися розмір своєї майбутньої пенсії

У Мінсоцполітики пояснили, як дізнатися розмір своєї майбутньої пенсії
  • Працюючи офіційно на роботі та сплачуючи страхові внески й накопичуючи стаж, дуже цікаво, на яку пенсію можна розраховувати у майбутньому. 
  • У Міністерстві соціальної політики розповіли, як це можна дізнатися. 

Звісно, якщо у вас мінімальна зарплата, немає понаднормового стажу та інших бонусів, які дають право на доплати, то й пенсія у вас швидше за все буде мінімальною. Однак, якщо ваша зарплата вища мінімалки, то стає цікаво, якою ж може бути пенсія. В Міністерстві соціальної політики розповіли, як це можна дізнатися. При цьому немає значення скільки вам років і коли вам виходити на заслужений відпочинок: через рік, чи через 15 років.

Щоб перевірити розмір майбутньої пенсії, потрібно зайти на портал Пенсійного Фонду в персональний кабінет. Зробити це можна за допомогою електронного підпису. В кабінеті буде вкладка «Пенсійний калькулятор». Натисніть кнопку «Алгоритм розрахунку з урахуванням стажу, який буде отримано до пенсійного віку». Далі, якщо система попросить внести якісь дані, зробіть це та чекайте на результат.

Варто зауважити, що результати попереднього розрахунку розміру пенсії зберігаються в особистому кабінеті користувача на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду та доступні для перегляду в будь-який час, а кількість запитів на здійснення розрахунку пенсії у разі потреби зміни вхідних персональних даних, не обмежена.

Відео дня

Іноді люди, маючи дуже високу зарплатню, претендують на мінімальну пенсію. Так трапляється, якщо ви отримуєте частину зарплати у конверті, тобто не оподатковуєте її.

Крім розміру майбутньої пенсії «Пенсійний калькулятор» дає змогу порахувати наявний страховий стаж людини (при введенні всіх необхідних даних про трудову діяльність до 01.01.2004) та дозволяє визначити ймовірний вік виходу на пенсію з урахуванням можливо набутого стажу (тобто 60, 63 чи 65 років).

Як скористатися послугою — дивіться алгоритм в інфографіці.

 

Читайте також:

Пенсії, виплати ВПО та ідентифікація. Що зміниться у березні для вінничан

У березні пенсії перерахують, проіндексують та підвищать

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • G.A.I.

    Нехай Господь милує, щоб жити на вашу жебрацьку пенсію
  • Електрик Вінниця

    0 , поясню  чому пенсійний фонд України приватна структура і будь якої миті оголосить себе банкротом
  • Наталия Войт

    Ага,порахував мені 2500))))
  • Гладка

    Найбільша бездіяльність- це ПФУ.

    Olga reply Гладка

    👍👍👍👏👏👏

keyboard_arrow_up