Тимчасово зупинили видачу “теплих” кредитів. Але тільки за одним напрямком

Тимчасово зупинили видачу “теплих” кредитів. Але тільки за одним напрямком

До редакції “20хвилин” звернувся наш читач - Тарас Омелянський, якого обурило те, що він не зміг отримати кредитування по державній програмі “Теплий дім” на матеріали. У Ощадбанку йому повідомили, що видачу кредитів призупинили, бо у держави немає грошей.

- Щоб отримати кредит з 70%-компенсацією, оформив субсидію, - каже пан Тарас. - А виявляється цю програму призупинили ще 6 липня! Чому про це ніхто не каже? Не розумію.

Чоловік - колишній військовий на пенсії. Він хотів отримати кредит по програмі “Теплий дім”, щоб утеплити свою домівку.

- За власні кошти закупити матеріали я не зможу, бо пенсія дуже мала - 1750 гривень, - каже екс-військовий. - Так за кредитом 30% - це мої гроші, а 70% - відшкодовує держава. Змонтував би все власноруч, але тепер як утеплятися - не знаю. Таке відчуття - що нас кинули: збільшили тарифи, а потім “прибрали” державну програму утеплення, щоб люди не могли заощадити на комуналці.

Відео дня

Грошей на відшкодування не вистачає

Дійсно - з 6 липня 2016 року видачу кредитів по програмі “Теплий дім” тимчасово призупинили. Про це пишуть на сайті Держенергоефективності України.

На 2016 рік з держбюджету було передбачено 893, 6 мільйона гривень на компенсацію по “теплим” кредитам. У 2016 році за січень-травень Агентством вже відшкодовано за програмою 386 млн грн., з яких 368,98 млн грн. компенсовано тим, хто оформив "теплі" кредити саме на енергоефективні матеріали та обладнання. За попередніми розрахунками, наявного залишку державних коштів за напрямом "придбання енергоефективних матеріалів та обладнання з 30%-вим розміром відшкодування" вистачить для виплати компенсацій за кредитами, виданими до 5 липня цього року.

У зв’язку з цим, з 06.07.2016 р. банками тимчасово припинено видачу «теплих» кредитів лише за цим напрямом. Водночас інформуємо, що усі кредити, оформлені до 05.07.2016 року за цим напрямом, підлягають відшкодуванню з державного бюджету!” - пояснюють на сайті відомства.

Незважаючи на те, що видачу кредитів на енергоефективні матеріали тимчасово припинено, програма продовжує діяти на:

  • 20% відшкодування для фізичних осіб на придбання "негазових" котлів (70% – для отримувачів субсидій);

  • 40% відшкодування для ОСББ, ЖБК на придбання енергоефективних матеріалів та обладнання (70% – для отримувачів субсидій).

Довідка. Державною програмою “Теплий дім” передбачено відшкодування:

  • 20% суми кредиту (але не більше 12 тис. грн) – механізм заміни газових котлів для населення;

  • 30% суми кредиту (але не більше 14 тис. грн) – для фізичних осіб для впровадження енергоефективних заходів.

  • 40% суми кредиту (але не більше 14 тис. грн. в розрахунку на одну квартиру) - для ОСББ та ЖБК як юридичних осіб, для загальнобудинкових заходів.

Якщо позичальником є фізична особа-отримувач субсидії на оплату житлово-комунальних послуг, йому відшкодовується 70% суми «енергоефективного» кредиту. Якщо в складі ОСББ є отримувачі субсидій, таке ОСББ отримує відшкодування у середньозваженому розмірі між 40% і 70% — залежно від кількості субсидіантів.

Додаткову інформацію можна отримати у відділеннях банків - “Ощадбанк”, “Укрексімбанк”, “Укргазбанк”.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • bryce knorr

    Привіт, просто хочу повідомити всім, що тут KIVA це ще один фантастичний онлайн кредитування організація, яка пропонує гнучкі кредити. Я був переданий їм другом, який також отримав кредит від них. Я отримав кредит від них кілька днів тому. Їх кредиту процес був справді фантастичним. НІ складні документи, NO перевірка рахунок кредиту і без застави не було потрібно від мене. Це те, що я хочу, щоб всі могли випробувати. Ніколи не думав, що я міг би знайти таку компанію онлайн-кредитування. Якщо вам потрібен швидкий кредит, ви можете зв'язатися з одним з їх агента, щоб допомогти вам пробиратися через свої різні варіанти кредитів і допоможе вам отримати бажаний кредит через його електронну пошту ([email protected])

  • Taras Omelianskyi

    Але саме головне, що ця программа призупинена для всіх фізичних осіб і буде працювати тільки для ОСББ.Але головна проблема зараз це утеплення ,заміна вікон і обладнання енергоєфективного обладнання багатоквартирних  будинків і приватних будинків і це 90% всіх потребуючих цієї допомоги від держави.Та вони залишаються без допомоги.Один на один з високими тарифами і пониженими нормами споживання на субсидії...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 29 квітня до 6 травня, які ви могли пропустити play_circle_filled 20:23 Учні сьомого ліцею на благодійному ярмарку зібрали 140 тисяч гривень на безпілотники для ЗСУ 19:42 ІТ-компанія допомагатиме Подільському зоопарку піклуватися про оленів, коней та орланів photo_camera 19:03 У Вінниці відзначатимуть 160-річчя Михайла Коцюбинського. Що саме запланували? Від читача 15:59 Командир батальйону полку ССО «Рейнджер» розповів про службу у спецпідрозділі 18:15 Субсидії на неопалювальний період: хто отримає автоматично, а кому треба переоформити 17:06 Оля Полякова долучилася до благодійного вечора, де зібрати сім мільйонів на потреби ЗСУ 16:10 Вакцина проти COVID від AstraZeneca може викликати тромби 15:10 Можливі зміни: дати останніх дзвоників та екзаменів у 2024 році 14:30 «Найголовніше, за що ми молимося — за нашу Перемогу». У храмах Вінниці відзначають Великдень play_circle_filled photo_camera 14:25 Українські майстри розписали 800 писанок і встановили рекорд photo_camera 13:13 Нові сектори з пенсійних питань для МВС у трьох областях: де їх знайти 12:34 Суд виніс вирок драгдилеру, який постачав наркотики до колонії 12:05 Вінниця чудотворна: розповідаємо про місця сили, де трапляються дива 11:17 Скасування ‎статусу обмежено придатний. Що потрібно знати призовникам 10:25 «Пироговський пікнік» у Вінниці буде з благодійністю, майстер-класами, фудкортом (ПРОГРАМА) photo_camera 10:11 Вигідно відкласти пенсію. Як українське законодавство стимулює працювати довше? 09:48 рф завдала 5 ракетних, 69 авіаударів і 74 обстріли з систем залпового вогню. Є жертви серед цивільних 09:34 Першокласники 15-го вінницького ліцею завітали до рятувальників photo_camera 09:07 Діти-переселенці отримали тисячу ортопедичних рюкзаків з канцтоварами
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up