Сучасні та енергоощадні: у Вінниці замінюють вікна в під'їздах багатоповерхівок

Сучасні та енергоощадні: у Вінниці замінюють вікна в під'їздах багатоповерхівок
  • У житловому фонді міста тривають роботи, спрямовані на підвищення енергоощадності вінницьких висоток. Наразі комунальники проводять заміну вікон в під'їздах багатоквартирних будинків за програмою співфінансування.

Із запланованих цьогоріч п’яти об'єктів — уже вдалось завершити роботи в одному будинку, роботи в ще чотирьох домах — знаходяться на завершальному етапі. Про це повідомляє вінницька міська рада.

— Власне, самі вікна по цих об’єктах уже встановлені, втім тут ще потрібно зробити відкоси, провести їх фарбування тощо. Думаю, що роботи по цих будинках завершать найближчим часом, — каже директор департаменту житлового господарства міськради Роман Фурман.

Мова йде про будинки за наступними адресами:

Відео дня
  • вул. Київська, 106,
  • вул. Д. Галицького, 16,
  • вул. Київська, 60
  • та вул. Андрія Первозванного,30.

Ще по одному будинку, що знаходиться за адресою вулиця Болгарська,11, за словами Романа Фурмана, наразі укладається договір з підрядною організацією.

— Загалом, заміна старих вікон на металопластикові дозволить зменшити втрати теплової енергії в цих будинках у зимовий період, — зазначає очільник департаменту.

Усі роботи виконуються за програмою співфінансування з міською радою.

Довідка:

Щоб долучитися до програми співфінансування мешканці багатоквартирних будинків мають прийняти відповідне рішення на загальних зборах співвласників, після чого з протоколом зборів потрібно звертатися до управляючої компанії або до департаменту житлового господарства. Схожий порядок дій і випадку, якщо у будинку створене ОСББ.

У місті, нагадаємо, ремонтують дахи багатоквартирних будинків. На даний час, мова йде про капремонт п’яти покрівель. Усі роботи виконуються за рахунок міського бюджету.

 

Читайте також:

У Вінниці ще один садочок відновив свою роботу: в березні відкрились чотири садки

Збільшили квоту для військових у програмі «Муніципальне житло» і назвали дати жеребкування

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Рита Ворожбит

    Хороша новина

keyboard_arrow_up