У Вінниці капітально ремонтують п’ять дахів багатоквартирних будинків

У Вінниці капітально ремонтують п’ять дахів багатоквартирних будинків
  • У місті ремонтують дахи багатоквартирних будинків. На даний час, мова йде про капремонт п’яти покрівель. Усі роботи виконуються за рахунок міського бюджету.

При створенні об'єднання співвласників, коштом міського бюджету виконується капітальний ремонт одного з конструктивних елементів будинку. Це може бути як дах, так і, наприклад, система водопостачання, опалення, капітальний ремонт ліфта тощо. А якщо будинок зведений до 1970 року, то з міського бюджету покривається капремонт одразу двох конструктивних елементів, але, при умові, що він не здійснюється протягом одного року. Таким чином, торік безкоштовний капітальний ремонт одного з конструктивних елементів будинку після створення ОСББ виконали в 21 житловому будинку.

— Капремонт усіх цих дахів фінансується міським бюджетом в рахунок першого безкоштовного капітального ремонту для ОСББ, — розповідає директор департаменту житлового господарства Роман Фурман. — Це дороговартісні роботи, тож при створенні об'єднання співвласників, вінничани часто обирають саме ремонт покрівель.

Відео дня

 

Наразі усі будинки де виконується капремонт дахів — це шатрові покрівлі. Зокрема, ремонтні роботи тривають за наступними адресами:

  • вул. Хмельницьке шосе, 112 А,
  • вул. Кропивницького, 10,
  • вул. Запорізька, 26,
  • вул. Гоголя, 20
  • та проспект Космонавтів, 51.

За словами директора департаменту житлового господарства, по перших двох об’єктах уже виконано понад 60% робіт від запланованого. Втім, терміни завершення робіт залежатимуть від погодних умов та відсутності інших форс-мажорів.

На сьогодні, по будинках, що знаходяться на Хмельницькому шосе та Кропивницького, будівельники уже зняли старе покриття, облаштували вентиляційні канали та змонтували нову конструкцію. Наразі потрібно завершити роботи по монтажу безпосередньо шиферного покриття.

Загалом, в місті цього року запланований капітальний ремонт покрівель на 21 багатоквартирному будинку. Проте, ця кількість не є остаточною та може коригуватися.

 

Читайте також:

У Вінниці ще один садочок відновив свою роботу: в березні відкрились чотири садки

Збільшили квоту для військових у програмі «Муніципальне житло» і назвали дати жеребкування

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Пустоцвіт Оксана

    Добре, що щось робиться
  • Дмитрий Донсул

    Так i маэ бути!
  • Pasha Aivazov

    За кошти платників податків!!!!
  • Валентина Васильковська

    В 2022р робили ремонт по вул. Василенка. 4. Зняли рубероїд з плоскої покрівлі. а новий не закупили. На вулиці дощі пішли. 9 поверхи затопило так, що плавали доріжки на підлозі, а шпалери і штукатурка з стелі повідпадали. Підрядник пообіцяв все привести в норму. Написала скаргу в міську раду, там тоже пообіцяли все відремонтувати до кінця будівельних робіт. І що? Роботи прийняли. Підрядник грошики одержав, а я залишилася при власних інтересах. Ось вам ремонт за бюджетні кошти. Да от іще що - парапетні плити демонтували. а замість них оббили парапет оцинковкою і не закріпили її до парапету. Тепер всі хто живе на 9 поверхах і нижче при великих вітрах чують таке гупаня вроді бомби падають. І гупає конкретно днем і ночою, спати не можливо. Керуючий ОСББ з ніг уже збився, щоб якось ці проблеми вирішити. Та його також обіцянками годують. Проханя до влади виконати свої обіцянки.

keyboard_arrow_up