«Спекуляції не допустимо». Ціни на продукти в магазинах Вінниці контролюються

«Спекуляції не допустимо». Ціни на продукти в магазинах Вінниці контролюються

У всіх магазинах Вінницької громади ціни на продукти першої необхідності контрольовані.

Вінницька влада каже, що інформація з соціальних мереж, що вони виросли подекуди в рази, — фейкова. 

У департаменті адміністративних послуг міської ради зазначають, що продуктові магазини у Вінниці працювали і будуть працювати. І ціни на продукти та товари першої необхідності ніхто не дозволить піднімати.

«Була проведена робота з власниками найбільших торгових мереж і магазинів. Ми звернулись до їх керівників щодо недопущення підвищення цін на продукти, зважаючи на ситуацію. Бо під час війни це нічим не краще за звичайне мародерство», — розповідає директорка департаменту адміністративних послуг міської ради Ірина Копчук.

За її словами, було кілька випадків за ці дні, коли ціни на товари першої необхідності у місті необґрунтовано піднімали.

Відео дня

— До нас звернулись вінничани, ми одразу відреагували, поговорили з бізнесом і пояснили, що спекуляції не допустимо. У соцмережах поширюють інформацію, що ціни на харчі в деяких великих мережах зросли на 200-400%, але це фейк. Дійсно, ціни могли трохи підняти, але точно не в рази, — каже Ірина Копчук.

Вона пояснює, що в теперішній ситуації змінилась логістика доставки товарів, зросли ціни на пальне та в деяких випадках змінилась відпускна ціна від виробника. Підприємці не зможуть працювати у збиток, їм тоді простіше взагалі закритись

Ірина Копчук додає, що продуктами харчування наразі місто в повній мірі забезпечене, тож вінничанам не варто панікувати через це та хвилюватись.

 

Читайте також:

Міністр соцполітики розповіла, що буде з пенсіями під час війни та як отримати

Гроші з банківських карток тепер можна знімати в касах супермаркетів

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up