Секрети встановлення кондиціонера (Новини компаній)

Секрети встановлення кондиціонера (Новини компаній)

Якість встановлення кондиціонера на 90% визначає ефективність, безперебійність і термін служби спліт-системи. З метою зекономити дехто з вінничан відмовляється від послуг кваліфікованих монтажників. Але щоб не зіпсувати дорогу техніку і реалізувати потенціал приладу в повній мірі, перед тим, як здійснювати монтаж кондиціонера слід розбиратися в його конструкції, вивчити технологію встановлення кондиціонерів і знати всі етапи проведення робіт.

Для того щоб провести монтаж кондиціонера, необхідний спеціальний дорогий інструмент (мінімальний набір коштує близько $ 3000), якісні комплектуючі і професійні навички. Навіть мідні трубки ножівкою НЕ відпиляти.

Адже будь-яка маленька стружка, що потрапила в холодильний контур гарантовано знищить компресор. Тому надійне встановлення кондиціонера у Львові, Вінниці чи Києві вимагає досвідчених робітників. До речі, для забезпечення герметичності системи необхідні якісні з’єднання, які перевіряються при вакуумуванні. Адже при витоку фреону компресор починає грітися і в кінці кінців виходить з ладу. Теж саме відбувається якщо в системі мало фреону. При великій відстані між зовнішнім і внутрішнім блоками необхідна додаткова заправка, а тому потрібен спеціальний заправний пристрій.

Вимоги до розміщення блоків кондиціонера

Місце розташування зовнішнього блоку підбирається виходячи з наступних рекомендацій:

  • Монтаж зовнішнього блоку кондиціонера має здійснюватися в зоні вільної циркуляції повітря, його не можна розміщувати в замкнутому просторі, всередині заскленої лоджії чи балкону;
  • Необхідно передбачити доступ до обладнання для обслуговування і ремонту;
  • Опорні кронштейни мають кріпитися безпосередньо до стіни, а не до облицювання чи утеплювача

При монтажі внутрішнього блоку необхідно дотримуватися наступних вимог:

  • Потік охолодженого повітря не має йти напряму на людей в кімнаті.
  • Не допускається встановлення кондиціонера у вузьких нішах, оскільки,  в таких випадках знижується ефективність охолодження.
  • Не бажано монтувати внутрішній блок кондиціонера над електроприладами – при несправностях дренажної системи волога може спровокувати коротке замикання.

 

Встановлення внутрішнього блоку кондиціонера

Монтаж кондиціонера починається з установки кріплення внутрішнього блоку кондиціонера. Для цього прикручують планку кріплення внутрішнього блоку, попередньо просвердливши під неї отвори. Монтажна планка повинна бути обов'язково встановлена ​​за рівнем. При цьому слід врахувати, що мінімальна відстань від кондиціонера до стелі повинна бути 7 сантиметрів.

Після цього необхідно зробити отвір під фреонову магістраль у зовнішній стіні. Він повинен бути зроблений під ухилом в бік вулиці. Щоб не розліталася пилюка під час свердління підставляємо пилосос. Коли виконується монтаж кондиціонера бур для свердління використовується діаметром 40-50 міліметрів.

Встановлення зовнішнього блоку кондиціонера

Потім переходимо безпосередньо до монтажу зовнішнього блоку кондиціонера. Використовуємо болти і дюбелі не менш 120 міліметрів. Пам'ятайте, що всі зовнішні роботи слід виконувати з надійною страховкою. Після встановлення зовнішнього блоку кондиціонера на кронштейни закріплюємо його болтами не менш 8 міліметрів з шайбою і гайкою. Тепер міряємо потрібну довжину фреонової магістралі з запасом не менше 10 сантиметрів, обрізаємо, обробляємо Ріммером і завальцовуємо кінці трубопроводів.

 

Підключення кондиціонера до електричної мережі

Далі відкриваємо передню кришку кондиціонера і відгвинчуємо заглушку для підключення електричного кабелю, який з'єднує зовнішній і внутрішній блоки. Протягнувши електричний кабель приєднуємо його до колодок. Потім збираємо все в зворотній послідовності і приєднуємо шланг для зливу конденсату з 16-мм дренажною магістраллю. Раніше підготовлені трубки приєднуємо до внутрішнього блоку кондиціонера за допомогою динамометричного і розвідного ключа. Далі одягаємо каучукову ізоляцію на мідну трубку, магістраль обмотуємо вініловою ізоляцією. Трубу слід заглушити ізоляційною стрічкою, щоб уникнути потрапляння бруду. Таким же чином підключаємо нашу магістраль і електрокабель до зовнішнього блоку кондиціонера. За допомогою вакуумного компресора робимо вакуумацію магістралі. В процесі цього домотуємо трасу вініловою стрічкою, шестигранником відкриваємо сервісні крани кондиціонера і пускаємо фреон в магістраль.

Монтаж кондиціонера завершений, залишилося тільки включити кондиціонер і в спекотні літні дні насолоджуватися прохолодою.

P.S. Якщо Вам потрібно змонтувати кондиціонер у Вінниці, Львові чи Києві, то звертайтесь за ☎️ +38 (067) 766 52 54 будемо раді підібрати кондиціонер і провести монтаж.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Ухилянт-екстримал: на надувному матраці чоловік плив до Молдови play_circle_filled photo_camera Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон 13:20 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 13:03 У Вінниці випав помаранчевий дощ. Знову піски Сахари? photo_camera 12:26 Льодовий клуб у Вінниці передали «Дирекції парків». Що з нею буде? 12:07 Адреси, де у Вінниці 24 квітня тимчасово не буде світла чи води 11:20 Тромбоз: чому виникає і чи можливо його уникнути? (Новини компаній) 10:45 Загинув у вересні 2022 року. Сьогодні прощаються з солдатом Олександром Дячуком 10:05 На Вінниччині під час ремонту каналізації загинув чоловік
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up